Ексклюзиви
середа, 13 березня 2019 11:46

Українці можуть відвідувати Грузію без віз

В електричці з Тернополя до Львова в пасажира стався епілептичний напад. Викликали "швидку". Люди дали таблетку, поклали голову на правий бік. Минулося. Став ходити туди-сюди вагонами. Коли приїхали лікарі, то довго не могли його знайти. Електричка затрималась на півгодини. На свій автобус до села я так і не встигла.

Ольга Биндас

Кілька років тому купили з чоловіком будинок. З документами все було гаразд. Цьогоріч пішла оформляти субсидію. Виявилося, що, крім нас, у будинку прописані ще троє людей. До того нам приходили чужі рахунки за комуналку. Іноді серед ночі приїжджала "швидка", ніби на виклик. З'ясували, що неподалік є провулок із такою ж назвою. Людей, які там живуть, приписали до нашої вулиці. Через це виникла плутанина. Довелось наймати адвоката і подавати до суду.

Тетяна ЛИСЕНКО

Водій маршрутки вигнав пенсіонерку. Спочатку не хотів ставати їй на зупинці. Коли проїхали ще дві, сказав виходити. Жінка відмовилась. Відповіла що поїде до кінця, а потім вийде, де їй треба. Той зупинив маршрутку і викинув пасажирку на дорогу. Порвав їй куртку і сумку. За жінку ніхто не заступився. На мої зауваження не реагував. Стояла ще годину з нею на дорозі. Потім зупинила машину і вмовила водія підвезти до її села.

Мар'яна ЛІН

Автор: REUTERS
  Боєць Збройних сил України стоїть серед руїн будинку в Красногорівці Донецької області, 1 березня 2019-го. Місто 2014 року було лінією фронту між українськими військовими та бойовиками. Зараз перебуває під контролем України
Боєць Збройних сил України стоїть серед руїн будинку в Красногорівці Донецької області, 1 березня 2019-го. Місто 2014 року було лінією фронту між українськими військовими та бойовиками. Зараз перебуває під контролем України

Росія не готова вести переговори стосовно Криму

Питання повернення Криму – бісер у намисті, вплетений у велику кількість факторів.

Керівництво РФ буде триматися за Крим до останнього. Вірити, що це питання можна вирішити дипломатичним шляхом, – ілюзія. На відміну від Донбасу, Москва не готова включатися в переговорний процес щодо півострова. Тож питання відновлення територіальної цілісності України – це довга гра. Вона зосереджена навколо максимального санкційного виснаження суперника, на дипломатичній війні за невизнання анексії світом. Ніяких швидких і легких рішень на цьому шляху бути не може.

Павло КАЗАРІН, журналіст

"Багато разів за ці роки запитувала себе: яким чудом ми весною 2014-го втримались і вистояли? Як країна як нація здатна чинити загарбнику організований опір? І відповідь мені бачиться тільки одна: у вирішальні моменти – починаючи від Майдану й жертви Небесної сотні – ми щоразу виявлялися кращими, ніж Імперія Зла нас уявляла, коли планувала проти нас чергову "операцію", –

Оксана ЗАБУЖКО, письменниця

"Мені абсолютно байдуже на те, що через відсутність персональної громадянської совісті і моралі будуть зірвані будь-які конкурси, фестивалі, спортивні змагання та інші міжнародні акції за участі ватних громадян України. Танцювати, співати, малювати, літати, битися, грати, читати, повзати у стані ворога – неприпустимо!" –

Іван ЛЕНЬО, музикант, учасник гурту Kozak System

Міністерство внутрішніх справ України запускає на своєму сайті онлайн-систему моніторингу порушень на майбутніх виборах в Україні. Кожен зможе подивитися порушення онлайн на будь-якій виборчій дільниці.

Автор: Володимир Казаневський
  Мер Львова Андрій Садовий зняв свою кандидатуру на посаду президента на користь лідера партії ”Громадянська позиція”, екс-міністра оборони Анатолія Гриценка.  ”У мистецтві сюрреалісти намагаються поєднати несумісне, а в політиці сумісне все, що дає гроші”, – розмірковує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Мер Львова Андрій Садовий зняв свою кандидатуру на посаду президента на користь лідера партії ”Громадянська позиція”, екс-міністра оборони Анатолія Гриценка. ”У мистецтві сюрреалісти намагаються поєднати несумісне, а в політиці сумісне все, що дає гроші”, – розмірковує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Із 1 березня українці можуть відвідувати Грузію без віз. Для перетину кордону вистачить внутрішніх ID-карток, що містять безконтактний електронний носій інформації.

Каталог-довідник "Героям слава!" опублікували на сайті Донецького обласного краєзнавчого музею. Зібрали близько сотні фото з описами обелісків, монументів, капличок, меморіальних дощок та інших пам'яток на честь загиблих. 300 примірників каталогу направлять у бібліотеки й громадські організації.

Державний музей авіації ім. Олега Антонова увійшов у двадцятку найкращих у світі й опинився на 10-му місці в рейтингу CNN. Серед унікальних експонатів має надзвукові бомбардувальники, транспортні літаки й атомні ракетоносці.

NASA зацікавлене в залученні України до освоєння Місяця. Керівництво США і України готує угоду про співпрацю.

 

Сусід відкрив магазин автозапчастин. Довго збирав гроші, отримував дозволи. Бізнес виявився не дуже прибутковий. Живемо поблизу кордону, тож усі мають євробляхи. Ніхто їх не ремонтував і запчастин не купував. Сусід думав закриватися. Але, після того як почали розмитнювати "бляхи", бізнес став процвітати. Купити машину на українських номерах дорого, тому ремонтують розмитнені.

Олег ОНИШКЕВИЧ, 35 років, Самбір

Знайома у шлюбі 15 років. Мають 10-річного сина. Нещодавно чоловік заявив, що має коханку. Збирав речі, щоб залишити сім'ю. Раптово прихопило спину. Довелося лягти в лікарню, а потім відлежувався вдома. Став як шовковий. Про коханку не згадує.

Ніна КУРЧЕНКО, 36 років, Чорнобай на Черкащині

Дочка знайшла 100 гривень на дорозі. Спочатку шукала, хто загубив, але ніхто не озвався. Замовила на них чохол до телефона. За місяць телефон украли разом із чохлом. Нещодавно натрапила в маршрутці на 200 гривень, знову не знайшла, хто загубив. У переході віддала жінці, яка просила сину на операцію.

Галина ЛУШИНА, 50 років, Львів

57 громадян України сидять у російських тюрмах через політичні мотиви. Не враховано 24 українських військових, яких вважають військовополоненими, та двох моряків і двох співробітників СБУ, які перебувають у московському СІЗО "Лефортово"

1 364 611 переселенців із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей і Криму зареєстровано в підрозділах соцзахисту населення

Зараз ви читаєте новину «Українці можуть відвідувати Грузію без віз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути