пʼятниця, 05 лютого 2010 15:23

Україна виграватиме Євро-2012 із Маркевичем та Калитвинцевим

  Мирон Маркевич до призначення ніколи не працював зі збірними
Мирон Маркевич до призначення ніколи не працював зі збірними

Головним тренером футбольної збірної України став Мирон Маркевич. Призначення відбулося 1 лютого - фахівець саме святкував 59-й день народження. Помічником Маркевича буде 41-річний Юрій Калитвинцев. Завдання перед вітчизняною національною командою максимальне - виграти 2012-го домашній чемпіонат Європи.

Наскільки правильний крок Федерації футболу України?


Плюси

1. Прогрес Маркевича з "Металістом".

Тренер очолив харківський клуб 2005 року і спромігся зробити відносно недавнього учасника першої ліги стабільним бронзовим призером чемпіонату України. Торік "Металіст" дійшов до 1/8 фіналу Кубку УЄФА, перемігши  турецький "Ґалатасарай", португальську "Бенфіку" та італійську "Сампдорію".

2. Уміння реанімувати гравців

У "Металісті" Маркевича заграли півзахисники Валяєв, Слюсар і Рикун, яких уже списали з великого футболу. Мирон Богданович налагодив роботу селекційної служби, угадав із запрошенням легіонерів - сербів Девича та Обрадовича, сенегальця Папи Ґуйє, бразильця Джексона Коельо.

3. Досвід

Маркевич прекрасно знає український футбол і можливості потенційних кандидатів до збірної із чемпіонату країни. Гарний психолог, уміє будувати команду, знаючи, якого плану виконавці йому потрібні. Стажувався у Фабіо Капелло та Карло Анчелотті.

4. Калитвинцев та Альтман

Жодна провідна збірна не практикує суміщення посад

Маркевич отримав у своє розпорядження найперспективнішого українського тренера - Юрія Калитвинцева. Останній улітку виграв чемпіонат Європи серед 19-річних. Кілька разів оперативно вносив зміни до командної гри, посилюючи її. Калитвинцев може виконати роль Йоахіма Лева - 2006-го той узяв на себе тактичну підготовку збірної Німеччини Юрґена Клінсманна. Команда посіла третє місце на Кубку світу, а Лев замінив Клінсманна й виборов срібло Євро-2008.

Семен Альтман очолював одеський "Чорноморець" та "Металург" із Донецька, допомагав Блохіну у збірній, коли вона дійшла до чвертьфіналу Кубка світу. Його вважають одним із найкращих футбольних аналітиків.


Мінуси

1. Суміщення посад

Маркевич поєднуватиме роботу у збірній та в "Металісті", хоча такого не практикує жодна провідна збірна. Коли голландець Ґус Хіддінк почав працювати водночас у "Челсі" і в національній команді Росії, остання не потрапила на Мундіаль.

2. Відсутність титулів

Маркевич  брав бронзу чемпіонату України з "Карпатами" та "Металістом". Але найвищих титулів не завойовував ані в Україні, ні в Росії, де три місяці очолював махачкалинський  "Анжи".

3. Відсутність альтернативи

Президент Федерації футболу Григорій Суркіс не наважився запросити титулованого іноземця, як це зробили Англія та Росія. Румун Луческу від пропозиції відмовився. Тож  альтернативи Миронові Маркевичу не було.

Зараз ви читаєте новину «Україна виграватиме Євро-2012 із Маркевичем та Калитвинцевим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути