четвер, 09 липня 2020 12:44

Україна увійшла в п'ятірку країн із найдешевшою вартістю мобільного інтернету

Четвер, 25 червня, 11:03

Рятувальник 37-річний Олександр Сташко підпливає човном до двору 63-річної сусідки в райцентрі Галич на Івано-Франківщині. Передає їй хліб, ковбасу, печиво й воду. Від евакуації вона відмовляється. Не хоче залишати оселю, каже.

Місто затопила річка Дністер. Вийшла з берегів після сильних дощів, що накрили Західну Україну з 20 червня. Вода позатоплювала хати й городи. У багатьох потонула домашня птиця. У селі Дземброня Верховинського району Івано-Франківської області втопилася жінка, а в сусідній Яблуниці в річку Білий Черемош злетів автомобіль. Водій і пасажирка не вижили.

– Вода підступила звечора 23 числа. Вивіз до родичів жінку, 7-річного сина й бабу. А сам пішов на зміну. Допомагаю людям, – розповідає Олександр. – Такої повені ще не було. Люди хапали речі та з тваринами ховалися на горищах. Вода стоїть 40 сантиметрів і вище. Холоднюча, аж ноги зводить. Багато не хочуть виїжджати, аби не лишати цінностей у хатах. У своєму домі ще не був.

Продукти в регіон доставляють гелікоптерами. Рятувальники розвозять людям.

– Десь нас із усмішкою зустрічають, а подекуди зі сльозами й криками. Хати позамулювало, городини геть не видно. Як ударить сонце, весь урожай згниє. Держава обіцяє помогти. Сподіваємося, бо нема як далі жити

Автор: УНІАН
  Гірники з державних шахт Львівської області мітингували поблизу Офісу президента 24 червня. Вимагали погасити їм зарплатні борги. 800 людей недоотримали майже 58 мільйонів гривень, заявили. До протестувальників вийшов Володимир Зеленський. Пообіцяв вирішити проблему із виплатами за кілька днів
Гірники з державних шахт Львівської області мітингували поблизу Офісу президента 24 червня. Вимагали погасити їм зарплатні борги. 800 людей недоотримали майже 58 мільйонів гривень, заявили. До протестувальників вийшов Володимир Зеленський. Пообіцяв вирішити проблему із виплатами за кілька днів

А в цей час:

– І що ти тепер скажеш? Битися полізеш, собако?! – літній чоловік хапає за футболку 27-річного Сергія Харченка з Полтави. Обидва вийшли з автобуса за маршрутом "Кільцевий" на площі ­Зигіна.

– Та чого б я дідів чіпав. Гуляйте собі, – Сергій відштовхує пенсіонера. Йде в бік базару. Той лається услід, намагається догнати.

– Чоловік у центрі зайшов у салон. Маска спущена на підборіддя. Я зробив зауваження: "Не порушуйте карантину. Вдягніть правильно". Діда й понесло. Спершу під ніс щось бурчав. А коли стали виходити, наче збожеволів. Матюкався, кричав: "Ще не доріс, щоб мені вказувати!" – каже Сергій. – У мене нерви хороші. Та не очікував, що схопить за футболку. Добре, що битися не став. Бо довелося б давати здачі.

– Яка змія була, чорна? Візерунок на спині мала? – 34-річний Дмитро Прищепа спілкується з колишньою дружиною Оксаною, 29 років, у дитячому травмпункті лікарні Охматдит у Києві.

Зі спільною дитиною 7-річною Зоряною і цивільним чоловіком Олексієм вона відпочивала біля Київського моря. Доньку вкусив плазун.

– Побачила тільки хвіст. Змія швидко в траві сховалася, – Оксана прикладає лід малій до ноги. – Ми в машину – й сюди. Тебе по дорозі видзвонили.

Перед Зоряною лікар приймає 10-річного хлопця, який зламав руку, та 2-річну дівчинку. Підсунула палець під шафу і здерла з нього шкіру.

Прийом триває 20 хв. Місце укусу обробляють і заклеюють пластирем.

– Вуж, – зітхає з полегшенням Дмитро. – Певно, мала на нього наступила. Добре, що має щеплення від правця.

Просить дружину дати доньці ліки від алергії. Повертається на роботу.

  Володимир Зеленський заявив, що готовий заплатити 17 тис. грн штрафу за порушення правил карантину. 3 червня із главою Офісу президента Андрієм Єрмаком і головним санітарним лікарем України Віктором Ляшком відвідав Хмельницький. Пили каву в кафе попри заборону закладам громадського харчування приймати клієнтів у приміщенні. Справу розглядає хмельницький міськрайонний суд. Там не знають, чи можуть штрафувати главу держави. Звернулися за роз’ясненнями до Конституційного суду. ”Якщо вівці заборонити ходити по газону – вона перестане бути травоїдною”, – зауважує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Володимир Зеленський заявив, що готовий заплатити 17 тис. грн штрафу за порушення правил карантину. 3 червня із главою Офісу президента Андрієм Єрмаком і головним санітарним лікарем України Віктором Ляшком відвідав Хмельницький. Пили каву в кафе попри заборону закладам громадського харчування приймати клієнтів у приміщенні. Справу розглядає хмельницький міськрайонний суд. Там не знають, чи можуть штрафувати главу держави. Звернулися за роз’ясненнями до Конституційного суду. ”Якщо вівці заборонити ходити по газону – вона перестане бути травоїдною”, – зауважує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

74 606 абортів зробили українки торік у лікарнях, що підпорядковуються Міністерству охорони здоров'я, – на 28 054 тис. більше, ніж позаторік. 727 разів вагітність переривали неповнолітнім

5708 тонн фосфатів потрапили в українські водойми торік. Найбільшими забруднювачами є житлово-комунальні господарства – скинули 5354 т, кажуть у Державному агентстві водних ресурсів. Фосфати є майже в усіх мийних засобах. Призводять до загибелі риби, цвітіння води

"Україна провела референдум на підтвердження Акта про незалежність, схваленого українським парламентом. Отримала всенародне схвалення на всій своїй території. Включно із Кримом і Донбасом. У Росії ж референдумів про вихід із Радянського Союзу не було. Вона – незаконне утворення. Велика ДНР від Калінінграда до Владивостока", –

Віталій ПОРТНИКОВ, публіцист

"Житимемо в карантинних обмеженнях, доки не знайдемо вакцини від коронавірусу", –

Денис ШМИГАЛЬ, прем'єр-міністр України

Понад 63 млрд грн заборгували українці за комунальні послуги на початок травня, кажуть у Міністерстві розвитку громад і територій.

Міністерство закордонних справ запустило онлайн-карту, яка показує пропускний режим у країнах світу. Зеленим позначені ті, що дозволяють в'їжджати без перешкод. Жовтим – можна особам із посвідкою на проживання. Помаранчевим – в'їзд заборонено.

Понад мільйон незареєстрованих фермерських господарств є в Україні, кажуть у Національній академії аграрних наук. Кожне має щонайменше гектар землі.

Галузевий державний архів Служби безпеки й Інститут національної пам'яті видали другий збірник "Чорнобильське досьє КҐБ. Від будівництва до аварії". Опубліковано 229 документів про події на Чорнобильській атомній електростанції з 1970-х до листопада 1986-го. Перша книжка вийшла навесні торік.

Україна увійшла в п'ятірку країн із найдешевшою вартістю мобільного інтернету, за даними британського ресурсу з телекомунікацій cable.co.uk. За гігабайт платимо в середньому по 12,2 грн. Дешевше в Індії, Ізраїлі, Киргизстані й Італії. Найдорожче на британському острові Святої Єлени – $52,2 за гігабайт.

Торік потрапила в аварію і не змогла скласти зовнішнє незалежне оцінювання. Вивчила предмети і планувала піти цього літа. Нещодавно дізналася, що вагітна. Вступ у вуз знову довелося перенести.

Василина Смирненко

Кілька років тому працювала в ломбарді. Зайшов високий чоловік і замкнув за собою вхідні двері. Став порпатися в рюкзаку. Була в офісі одна, мене паралізувало від страху. Думала, дістане молоток чи ніж. А він витягнув два квитки в кіно й запросив на побачення. Каже: "Колись брав у вас гроші на телефон, дуже сподобалися". Відмовила, бо зустрічалася з хлопцем.

Ольга Курбала

Минулого літа відпочивали з кумами біля річки. Катався на надувному човні з 6-річним похресником. Посеред водойми він почав балуватися, не втримав рівноваги і впав у воду. В мене серце пішло в п'яти, а малий спокійно погріб до берега. Виявилося, батьки навесні записали його в басейн і навчили плавати.

Микола Гах

 

Кілька років тому дід заколов свиню. Обсмалював із газового балона. Коли лягли спати – в гаражі шандарахнуло. Частково провалився дах і пішли тріщини по стіні. Виявилося, балон погано закрутили.

Алла, 23 роки, Київ

Син два дні жалівся на головний біль. Поїхали в лікарню – і медики витягли з волосся кліща. Очевидно вп'явся, коли йшли із садка через парк.

Юлія Щедрін, 26 років, Хмельницький

Чоловік поїхав до матері в село на Буковині й перестав брати мобільний. Злякалася, що міг постраждати від повені. Згодом усе-таки подзвонив: "Дороги затопило, звернув у якийсь хутір. Не було зв'язку".

Олена, 38 років, Тернопіль

Мати розплакалася, коли я на город одягнула її стару сукню, що її знайшла у шафі. Вона в ній планувала розписатися з чоловіком, з яким зустрічалася до батька. Він загинув в автокатастрофі.

Олеся Палажченко, 25 років, Луцьк

Позаторік батьки попросили з'їздити до баби і помогти викопати картоплю. У селі зустрів старих друзів, і всі вихідні провели на риболовлі. Коли повернувся додому – тато при матері й сестрі порвав мій квиток у Єгипет, сховав закордонний паспорт. Каже: "Караю за ледарство". На відпочинок полетіли без мене.

Віталій, 19 років, Полтава

Зараз ви читаєте новину «Україна увійшла в п'ятірку країн із найдешевшою вартістю мобільного інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути