четвер, 06 жовтня 2011 15:50

У якому віці краще починати жити окремо від батьків

 

У Венеції подружжя літніх італійців звернулося в Асоціацію із захисту прав споживачів із проханням допомогти вигнати з дому 41-річного сина. "Він любить, щоб його речі були випрані й випрасувані, а на столі стояла їжа, - каже батько. - Має хорошу роботу і стабільний заробіток, однак не бажає залишати батьківський дім, тому що йому зручно жити з нами. Його присутність не дає нам розслабитися. Син весь час висуває претензії. Через психологічну втому матір недавно госпіталізували". Юристи Асоціації дали чоловікові 10 днів на зміну місця проживання. Якщо не зробить цього, передадуть скаргу батьків до суду.

48% італійських чоловіків від 18 до 39 років віддають перевагу жити зі своїми батьками - така статистика за минулий рік.

Ми запитали в читачів: у якому віці вони почали жити окремо від батьків?

У 18 років поїхав учитися в столицю і тут залишився. Якби міг, з'їхав би раніше. У нас кардинально різні погляди на життя. Зараз із ними живе 27-річна сестра. Сваряться щодня.

Сергій МАРТИНЮК, 35 років, керівник роздрібної мережі магазинів, Київ

Із 17 років, бо вийшла заміж. Часто приходжу в гості. Мені дуже не вистачає спілкування з ними, вечірніх посиденьок за чашкою чаю, коли всі розказують, як минув день, хто що бачив, чув.

Альона МАКЕШИНА, 34 роки, адміністратор у дитячому магазині, Дніпропетровськ

Свою особисту територію отримала в 22 роки. Переживала: якщо залишуся вдома, батьки почнуть впливати на мою професійну діяльність і на особисте життя. Моєму колишньому викладачеві 40 років, досі з батьками в одній квартирі. Поводиться так, ніби йому 18.

Наталія АРУТІНА, 26 років, журналіст, Одеса

Задумався з 16 років, а переїхав - у 23. Шкода, що не вдалося раніше - зберіг би і собі, і батькам нерви. Іноді приїжджаю до них у гості. Через півгодини вислуховування їхніх проблем, мені кажуть, що я нічого не розумію, і взагалі навіщо приїхав.

Максим МОСКАЛЕНКО, 32 роки, начальник відділу з розвитку національного імпортера елітної сантехніки, Київ

Живу з батьками майбутнього чоловіка. Приходжу після роботи на все готове: вечеря на столі, всюди прибрано, одяг випраний, попрасований, навіть посуд за мною помиють. Майбутня свекруха розуміє, що я працюю. А вона недавно вийшла на пенсію. Витрати на їжу та комунальні послуги ділимо.

Наталія ЧЕБАН, 26 років, майстер зі шкіри та хутра, Одеса

У 34, коли вдруге одружилася, почала знову жити з мамою. Маю тільки один плюс: вона зустрічає сина зі школи, годує його і доглядає. Мінусів більше: дві хазяйки на кухні - це катастрофа. Господар квартири - мама, тому ми своїх друзів у гості запросити не можемо. Облаштувати кімнату так, як хочемо - теж не дозволяє. Мій чоловік для неї "все робить не так". Раз мене так довела, що я готова була з'їхати в підсобку на роботі, навіть із директором домовилася. Господарство ведемо роздільно: у нас свої полички з продуктами, у неї - свої. Переїхала б із радістю. Але чоловік з іншого міста і там нема для нього роботи. Орендувати житло не дозволяють фінанси.

Наталія ЖУПІЙ-КУРАСОВА, 39 років, лікар в інтернаті для дітей–інвалідів, Дніпропетровськ

Досі живу з мамою. Їй 74 роки. Мене все влаштовує. Купив два телевізори, щоб вона дивилася те, що їй подобається і мені не заважала. Одружуватися не збираюся. Мій час пройшов. Та й навряд чи знайду жінку, яка так смачно готує борщ, як мама. Жінки в мене були, але мамі не подобалися. Остання, із сусіднього села, її наче влаштовувала, але дізналися, що вона - родичка в п'ятому коліні.

Василь ЙОВЖІЙ, 49 років, пекар, місто Хуст Закарпатської області

Мої батьки купили нам із чоловіком квартиру в Києві. Два роки вже порожня стоїть. Не хочемо від них переїжджати, бо самі не потягнемо. Чоловіку теж нормально з моїми батьками. Тато його машину заправляє. Ще років зо три точно разом поживемо.

Тетяна СИТНИЧЕНКО, 25 років, в декретній відпустці, місто Васильків на Київщині

Коли мені виповнилося 30, батьки виставили з хати. Сказали: або плати нам за оренду, їжу та комунальні послуги, або йди світ за очі. Я тоді образився на них. Потім зрозумів: завдяки цьому став самостійний. Позичив гроші на перший час у друзів, знайшов нормальну роботу і за пару років придбав власне житло в кредит.

Роман ПАЩЕНКО, 41 рік, підприємець, Івано-Франківськ

Жити із сім'єю у мами почала після третього курсу, як заміж вийшла. Вона постійно руйнувала мій шлюб. Заздрила. Закохалася в мого чоловіка. Зараз вона - інвалід першої групи і тепер із дітьми мушу доглядати за нею. Але стосунки не складаються.

Леся АДАМЧУК-БОРУЦЬКА, 43 роки, вчителька, село Увин Радехівського району Львівської області

Зараз ви читаєте новину «У якому віці краще починати жити окремо від батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути