пʼятниця, 29 січня 2010 15:36

У поїзді "Чернівці-Київ" вибухнув газовий балон

Неділя, 24 січня, 17.30

У вагоні N3 поїзда "Чернівці-Київ" стався вибух. Потяг саме проїжджав поблизу села Шипинці Кіцманського району Чернівецької області. Вибухнув газовий балон, на якому провідники готували їжу. П"ятьох пасажирів та двох провідників з опіками відвезли до лікарні в Чернівцях. Усього у вагоні було 36 пасажирів. Їх пересадили до іншого вагону.


У Черкасах прем"єр-міністр Юлія Тимошенко готується до інтерв"ю для обласної телерадіокомпанії. За 2 год. до цього вона зустрілася з працівниками залізничного вузла станції ім. Шевченка міста Сміли. У своїй промові Тимошенко заявила:
- Для мене, як для прем"єр-міністра, одним із головних пріоритетів є відновлення потужностей Укрзалізниці: зібрати все, що було розбазарено, розтягнуто, розпорошено.
Також у цей день Юлія Тимошенко вручила понад 7 тис. безкоштовно оформлених земельних актів жителям Золотоніського району Черкащини й передала 40 автомобілів швидкої допомоги закладам охорони здоров"я області.


У Кременчуці мешканці 40 будинків повертаються з роботи до осель, у яких нема газопостачання.
- Це переважно гуртожитки та малосімейки. Лічильників у них немає, - розповідає начальник Кременчуцького міського управління МНС Віталій Навроцький, 33 роки. - Вранці люди повключали комфорки, щоб погрітися. Стрімко збільшилося споживання і спрацювала автоматична система безпеки на газорозподільній станції. Якби не було такого різкого перепаду тиску, а збільшення навантаження відбулося повільно, клапан не вибило би.


У Севастополі 38-річний депутат Ленінської районної ради Костянтин Заруднєв сидить удома за комп"ютером. Читає коментарі до новин про себе. 5,5 год. тому на пл. Нахімова він зібрав журналістів і демонстративно спалив паспорт громадянина України - на знак протесту проти присвоєння Степанові Бандері звання Героя України. Сторінку зі своїм фото залишив. Сказав, що вклеїть її колись у паспорт громадянина Криму.

Замість горілки по чарках розлили настоянку для лікування хвороби Паркінсона


Біля Євпаторії на озері Сасик-Сиваш співробітники МНС поливають теплою водою лапки двом примерзлим до льоду лебедям.
- Було близько 16 градусів морозу, дув вітер. Вода в озері мала близько 2 градусів тепла, але біля берегів укрилася тонким льодом. Тому лебеді й примерзли, - розповідає старший інспектор міськуправління МНС Роман Бабенко.


У реанімаційному відділі Рожнятівської центральної районної лікарні Івано-Франківської області саме приводять до тями трьох жителів села Ріпне. Їх привезли у стані коми - отруїлися настоянкою з вовчих ягід. Під час святкування дня народження правнучки однієї з потерпілих переплутали пляшку: замість горілки по чарках розлили настоянку для лікування хвороби Паркінсона. Чоловіка та жінку 56 і 58 років через два дні переведуть у неврологічне відділення. У лікарні вони пробудуть іще тиждень. А третій потерпілий, якому 74, опритомнів, але залишається в реанімації.






КОРОТКО

Кримчанка Cусанна Ісмаїлова
судиться з МВС за право сфотографуватися для паспорта в хіджабі. У цьому їй відмовили в паспортному столі Бахчисарая, коли на 25-ліття треба було вклеїти нове фото. За колишнім місцем проживання - у Джанкойському районі - при отриманні паспорта Сусанні дозволили фотографуватися в хіджабі.

Україна посіла 62 місце в рейтингу, який визначає найкращі для життя країни. Дослідження провів журнал International Living. На першому місці Франція. Найвищі бали Україна отримала за клімат, свободу та особисту безпеку. Найгірші - за економіку.

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс каже, що збірна отримає нового головного тренера 1 лютого.




ЦИТАТИ

 

"Мені говорять, що з жінкою дарма сперечатися. Я з цим не згодний. У першу чергу, Тимошенко - прем"єр-міністр, і повинна нести відповідальність за кожне своє слово. А якщо вона жінка, то повинна йти на кухню й показувати там свої примхи"

Віктор Янукович, кандидат на посаду президента України, про дебати з головною конкуренткою Юлією Тимошенко


"Майбутнє Росії вирішується в Україні. Це розуміють і ті, хто хотіли б, щоб Росія стала цивілізованою країною, і ті, хто хочуть, щоб вона залишалася в нинішньому дикунстві. Те, що відбувається в Україні - в тисячу разів складніше, ніж те, що відбувається в Ірані й узагалі на Близькому Сході. Тут вирішується не лише майбутнє Росії, а й узагалі майбутнє цінностей західних цивілізацій"

Борис Березовський, російський олігарх-опозиціонер, про важливість виборів президента України



ЦИФРИ

14,7 млн голосів

разом набрали в першому турі президентських виборів Віктор Янукович і Юлія Тимошенко. 8,6 млн -перший і 6,1 млн - друга. Це близько 40% усіх громадян, які мають право голосу.

 


 

АНЕКДОТИ

- Володимире Володимировичу, може варто послати Януковичу вітальну телеграму?

- Та ні, не треба, він ще за минулі поздоровлення ображається.


Українська публіка вдячна Аллі Пугачовій та Юлії Тимошенко за чудову концертну програму "Різдвяні проводи".


Народна прикмета: якщо Черновецький жодного разу не впав на вкритих льодом вулицях Києва, значить Бога нема.

Зараз ви читаєте новину «У поїзді "Чернівці-Київ" вибухнув газовий балон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути