четвер, 12 травня 2022 07:54

Три жінки з раком грудей прийшли протестувати проти огидних жартів росіянина про українок

Міжнародна федерація хокею відібрала в Росії право приймати чемпіонат світу. Його мали провести у травні 2023 року в Санкт-Петербурзі. Молодіжний чемпіонат – в Омську й Новосибірську

Карл ШТЕЙНСТАУТ, 56 років, хокейний тренер, Осло, Норвегія:

– У Міжнародній федерації хокею скаржаться, що РФ завалює їх листами з протестами. Росіяни з білорусами намагалися всіма способами обійти заборону їхнім тенісистам грати на Вімблдоні. Доходило до смішного. Пропонували маленьким країнам швиденько за гроші дати громадянство. Ми прекрасно розуміємо, що ізоляція дорого коштує спортсменам. Не можеш проявити себе на піку форми, твоя ціна падає. Багато хто мріє взяти участь у світових змаганнях хоча б раз у житті. Але спорт не може бути поза політикою. Українські спортсмени зараз не поза політикою. Вони втратили бази, нормальний режим тренувань. Я мовчу про те, скільки їх зараз боронить свій дім чи загинуло. Ми ж бачимо все це. Тому справедливо буде й росіянам відчути певні незручності. Хоча втрачений чемпіонат з медалями ніяк не можна порівняти зі смертями й бомбардуваннями.

Донька тренує дітей айкідо. У групі є двоє дітей з України. Казала, вражена їхньою дисципліною та рівнем. Вивчили з групою кілька фраз українською, щоб дітям легше було адаптуватися.

Автор: gettyimages
  Люди протестують проти нападу Росії на Україну у французькій Ніцці 23 квітня
Люди протестують проти нападу Росії на Україну у французькій Ніцці 23 квітня

Хелен ШЕЙТС, 31 рік, журналістка, Чикаго, США:

– Ми ходили на акцію протесту під зал, де мав відбутися виступ російського стендап-коміка Нурлана Сабурова. Туди мене покликали мати і її дві подруги з групи підтримки для онкохворих. Жінки обговорювали ремарку коміка, коли він перепитав активістку в закривавленій сукні, чи це місячні.

Була щаслива, коли дізналася, що його концерти у США скасували. Не розумію, як російські коміки можуть виступати тепер. А коли вони висміюють війну та свої злочини, шаленію від люті.

В Ізраїлі скасували чотири травневі виступи Сабурова. У росіян є хибне відчуття завдяки Путіну, що вони можуть коїти й говорити будь-яку мерзоту, а всі дивитимуться крізь пальці. Цей час закінчився. Три жінки з раком грудей прийшли протестувати проти огидних жартів росіянина про українок. І покликали всіх знайомих. Я вперше в житті побачила, щоб мою маму щось аж так обурило.

З донькою зібрали три посилки для дітей в Україну. В одну вона вклала свою улюблену ляльку Моану. Я залишила в листі свою електронну пошту й посилання на соціальні сторінки. Плакала, коли мені відписала українка й надіслала фото дівчинки з лялькою. Вони втекли з окупованого Херсона до Львова. Донька на вихідні поїхала до свого батька. У неділю ввечері він привіз її та два ящики нових іграшок для українських дітей. Пообіцяв, що загітує колег збирати такі посилки.

Пропонували маленьким країнам швиденько за гроші дати громадянство

Янін КАСЕЇ, 37 років, піарниця, Париж, Франція:

– Співпрацювала з блогерами для кількох торгових марок. Час від часу замовляли рекламу в росіянки. Показувала сумки, парфуми, туфлі. Тижнів зо два тому побачила, що вона ріже свою сумку Chanel на знак протесту проти рішення компанії припинити будь-яку співпрацю з Росією. Ту сумку вона отримала як платню за серію постів. Ми подумали, що рішення дивне, але то її річ. Кілька днів тому отримали від неї пропозицію знову співпрацювати. Відмовили.

Кевін АНДЕРС, 41 рік, поліцейський, Манчестер, Велика Британія:

– Мати вирощує троянди понад 30 років. Має кілька сортів, якими ніколи не ділилася ні з ким. Цього року заявила, що продасть саджанці. Мала понад 70 заявок. Саджанців на продаж було 14. Провели аукціон. Усі отримані кошти передала для української армії. Каже, один солдат може врятувати кілька десятків цивільних.

Солдат може врятувати кілька десятків цивільних

Молодший брат воював в Афганістані. Купили з хлопцями автомобіль для військових в Україні.

Дружина мала день народження на Великдень. Оголосила, щоб замість подарунків приносили набори для біженців в Україні. Зібрали два мікроавтобуси речей і продуктів. Мати замовила 60 кремів для рук і обличчя. Вирішила, що українкам буде приємно.

Щоб регулярно читати всі матеріали журналу "Країна", оформіть передплату ОНЛАЙН. Також можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу".

Зараз ви читаєте новину «Три жінки з раком грудей прийшли протестувати проти огидних жартів росіянина про українок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути