четвер, 07 липня 2022 08:21

"Спорт допомагає від психологічної перевтоми"

Діти пишуть на синьо-жовтому прапорі побажання для українських військових під час спортивного заходу "Рух до перемоги", що відбувся на стадіоні ім. Богдана Маркевича у Винниках на Львівщині 19 червня. Дійство приурочили до Дня батька. Запросили дітей-сиріт і переселенців.

– У такий важкий для країни час ми повинні зробити все можливе, щоб діти відчували себе захищеними та потрібними. Маємо дати їм наші опіку, тепло й увагу. Цей захід організували саме для цього, – говорить Олексій Різник, співзасновник благодійного фонду "Домівка милосердя", що виступив організатором заходу.

Автор: УНІАН
 

Усього на святі було 60 дітей від 4 до 16 років. Створили ігрові зони, професійні тренери навчали ігрових вправ.

– Ми у Львові вже майже три місяці. Раніше жили в Торецьку на Донеччині, я працювала заступником директора школи з виховної роботи, – розповідає 29-річна Ірина Парфеній. Привела на свято сина, 2-річного Артема. – Вдячна за такий захід. Спорт допомагає від психологічної перевтоми й покращує емоційний стан. На стадіоні діти змогли забути на якийсь час про війну та відчути радість. Головну мету заходу – налаштувати на позитив – виконали.

– Такі події важливі в наш нелегкий час, – каже гравець львівського футбольного клубу "Рух" Гліб Савчук, 19 років. – Із радістю прийшов сюди, щоб подарувати дітям приємні емоції та відвернути їхню увагу від негативу. А натомість отримав купу позитиву від спілкування з малечею.

Щоб регулярно читати всі матеріали журналу "Країна", оформіть передплату ОНЛАЙН. Також можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «"Спорт допомагає від психологічної перевтоми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути