четвер, 27 січня 2011 13:24

Що б ви сховали від туристів у своєму рідному місті?

Автор: малюнок: Дмитро СКАЖЕНИК
 

У стародавньому британському місті Колчестер у графстві Ессекс вирішили заховати від туристів місцевих пияків. За задумом мерії, їх переселять із центру на околиці міста. Облаштують спеціальні зони на вулицях, де охочі зможуть безперешкодно вживати алкогольні напої. Поліцію зобов'яжуть не забирати пляшки в тих, хто пиячитиме на відповідній території. "Буде чудово, якщо ми зможемо спокійно пити, вигулювати своїх собак, і ніхто наc не турбуватиме", - каже один із питущих. Зазвичай, у центрі міста збиралися близько 25 п'яниць.

Ми запитали читачів, що б вони сховали від туристів у своєму рідному місті?

Знесла би пам'ятник Леніну. Бо він стоїть якраз біля православного собору - якийсь нонсенс виходить. Керівництво міста свого часу натикало в парку пам'ятників, але не додумалось прибрати Леніна, або хоча б перенести його в інше місце. Недавно знайомий приїжджав до нас із Києва, сміявся. Дивно, що самій церкві Ленін не заважає.

Ірина АРТЮХОВА, 48 років, місто Гадяч, Полтавська обл.

Не показав би туристам Троєщину. Востаннє там був наприкінці минулого року. Вулиці не прибрані, "братки" ходять юрбою, особливо вечорами. Реально страшно там бути.

Борщагівку також би сховав. Там постійно воняє каналізацією, болото навіть у теплу сонячну погоду. На дорогах завжди все перекопано, вічний ремонт.

Микита БАСЕНКО, 24 роки, програміст, Київ

Кінотеатр "Доміон" у центрі міста. Взимку там дуже холодно, влітку спекотно. Сидіння страшенно незручні. До кінця фільму все тіло ломить.

Оксана ГАЛАЙ, 27 років, викладач, Ужгород

У Виноградові є жахливий монумент воїнам визволителям і матері-героїні. Чомусь ці два пам'ятники поєднано в один архітектурний ансамбль, який робить потворною всю центральну площу. З радістю це страхіття подарував би якомусь місту-побратиму закордоном, для них це була б екзотика.

Андрій ЛЮБКА, 22 роки, поет, місто Виноградів, Закарпатська обл

О, я би багато чого сховав від наших туристів! Круті тачки, а то якесь протиріччя виходить. Кредити у них на життя беремо, а містом самі BMV та Mercedes-и ганяють. Поховав би бродячих собак, які шаряться на Житньому ринку. Мою подругу з Москви бездомний київський пес вкусив, тому це болюча тема. Будки із чебуреками і біляшами, воняє ними за 10 метрів. Обов'язково прибрав би даїшників, щоб не дати їм поживитися з туристів. Вони, як тільки бачать "чужі" номери, починають розводити на гроші. Якби туристи приїхали до мене, то я ще сховав би від них наших дівчат із вулиць. Вони такі самі, як даїшники.

Євген НЕЙМЕТ, 35 років, підприємець, Київ

Ворон у центральному парку Гагаріна, які гадять на голови відвідувачам. Ще стільки ворон в одному місці ніде не бачив. Та й сам парк, в принципі. Там зламані лавочки, переповнені пляшками з-під алкоголю смітники і багато малоліток із соняшником, які сидять на спинках лавок і плюють прямо на дорогу.

Сергій ОМЕЛЬЧУК, 28 років, працівник "Укртелекому", Житомир

Сховав би район станції метро "Центральний ринок". Розбита дорога, повалені будинки. Не хочу, щоб у туристів складалося враження, що на Центральному ринку ще не закінчилася Друга світова і нещодавно як раз було бомбардування.

Олександр СЕРЕДА, 19 років, промоутер в книгарні "Є", Харків

"Донбас-Арену", бо для його будівництва вирубали парк ім. Ленінського комсомолу, улюблене місце молоді. Це було найпопулярніше місце відпочинку після парку Щербакова, бо там був присутній елемент дикої природи. Донецьк і так задихався від смогів, а зараз  взагалі дихати немає чим. Тому це ганьба міста, там нема чого дивитися.

Олександр МІСЮРА, 50 років, громадський діяч, Донецьк

Ринок "Добробут" у центрі, за Оперним театром. Тому що на вході завжди сидить жінка-бомж із купою собак і макулатури. Запах від неї не найприємніший. Взагалі бомжів би сховала подалі від туристів. Вони "тусуються" біля церкви св. Ольги та Єлизавети. Зранку до ночі, весь час бухають. Вигляд мають жахливий. Сидять бомжі й на зупинках. Коли чекаєш трамвай - навіть нема де присісти.

Тетяна КРАСОВСЬКА, 21 рік, поліграфіст, Львів

Зараз ви читаєте новину «Що б ви сховали від туристів у своєму рідному місті?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути