вівторок, 19 січня 2016 12:54

Сестра поголила голову собі й доньці. Лікар сказав, що спроба суїциду – це питання часу

ПІД ЧАС НАПАДУ МІГРАНТІВ НА ЖІНОК У ЦЕНТРІ КЕЛЬНА ПОЛІЦЕЙСЬКИМ ВІДМОВИЛИ В ПІДМОЗІ

Понад 2 тисячі німців 9 січня у центрі Кельна протестували проти нападів на жінок. 250 представників антиісламського руху "Пегіда" вийшли маршем проти міграційної політики канцлера Анґели Меркель. Третьою колоною рухалися півтори тисячі противників "Пегіди". Акції охороняли 1,7 тисячі поліцейських.

У ніч на 1 січня біля головного вокзалу Кельна та поблизу собору група чоловіків почала стріляти феєрверками в натовп, що зібрався святкувати. Коли жінки розбіглися, їх оточували, грабували й обмацували. Зовнішність чоловіків, за даними поліції, може вказувати на їхнє "арабське або північноафриканське" походження.

  Чоловіки дивляться на натовп перед Кельнським собором, 1 січня
Чоловіки дивляться на натовп перед Кельнським собором, 1 січня

– Жінкам варто триматися від незнайомців на відстані витягнутої руки. З власної ініціативи не слід шукати зближення зі сторонніми, – сказала обер-бургомістр міста Генрієтте Рекер у відповідь на інформацію про масові сексуальні домагання. Також запропонувала жінкам з'являтися на вулицях групами.

Поліція затримала 10 чоловіків північноафриканського походження. Нападали більш як тисяча чоловіків, за різними оцінками

Дірк БЕКТЕР, 38 років, поліцейський:

– Я ЧЕРГУВАВ У ТУ НІЧ. Нас було катастрофічно мало. Мені здається, нападників було не менше трьох тисяч. У районі вокзалу не лишилося безпечної вулиці чи провулка.

Це тривало понад годину. Акцію добре спланували. Спочатку феєрверками стріляли по ногах людей. Так уміють робити сапери або підривники. Треба і самим не попектися, і спрямувати постріли. Коли почалася паніка, звідкись з'явилися чоловіки й нападали на жінок. Не ґвалтували. Один тримав, а інші лізли під одяг. Такі речі складно доводити у суді. А коли ми починали боронити жінок, лізли в бійку. Чіпати мігрантів не маємо права. За це будуть великі проблеми від начальства. Усі кричали, що вони – біженці. Таке враження, хотіли продемонструвати наше безсилля.

Найстрашнішим був момент, коли нам відмовили в підмозі. Думаю, шефові подзвонили з мерії і сказали робити вигляд, що все гаразд. Ми з напарником стояли навпроти натовпу з 30 людей. Наступного дня не реєстрували звернення жінок. В однієї з них сталася істерика у відділку. Вона пережила такий жах, прийшла по допомогу, а їй відмовили. Черговий сказав, що це – просто хуліганство. Мовляв, не варто роздувати скандал.

Через інформаторів допитали двох причетних підлітків. Говорили про те, що німкені – свині і їх не шкода. Мовляв, Аллах їх все одно покарає за наш спосіб життя.

Хеленн КЕХТЕР, 41 рік, рентгенолог:

– СЕСТРА ПІВТОРА РОКУ ЛІКУВАЛАСЯ У ПСИХО­ТЕРАПЕВТА. Мала проблеми через чоловіка-тирана. Шість років мовчала, що він їх із дітьми бив, не давав їсти. Пішла, коли зламав їй три ребра, а дитині вибив зуб. Після розлучення боялася вийти в магазин, щоб не зустріти його. Панікувала, коли доводилося витрачати гроші. Він за таке бив.

У жовтні сказала, що навчилася контролювати напади паніки. Організувала чудове свято для старшої доньки. Запросили нас на Гелловін

. Я вмовила її піти святкувати Новий рік до собору. Хотіли відкрити шампанське, випити

за її нове життя. Мій чоловік якраз повіз дітей додому, ми залишилися самі. Коли все почалося, її ніби паралізувало.

Не могла бігти. Присіла і прикрила голову. До нас прибігли п'ятеро арабів. Один тримав мене, решта - торкалися її.

Відібрали сумку. Її пальто обпльоване. Я чула, як сестрі говорили, що вб'ють її і дітей. Наступного дня вона не брала

трубку. Поголила голову собі й доньці. Зараз сестра потребує госпіталізації. Лікар сказав, що спроба суїциду - це

питання часу. Вилікувати її буде складніше, ніж після розлучення.

Ліліан НЕЙМАН, 36 років, юрист:

– Влада не знає, що робити з цією проблемою. Це був масовий спланований акт сексуального насильства. Визнати, що приїжджі так вчинили - збурити антимігрантські течії в суспільстві. Продовжувати тягнути час - терористи розумітимуть, що вони в безпеці. З принаймні тисячі нападників затримали всього 10 чоловіків. Хоча вони крали телефони і кожен можна відстежити. Якісь дурні намагалися зняти гроші з банківських карток. Але це - центр міста. Там всюди камери спостереження. Крім того, є інформатори. Акція була спланована. Були телефонні розсилки, листи. Можна вийти хочаб на середню ланку організаторів. Якщо поліція не в змозі цього зробити, то нащо ми платимо податки.

Позови подаватимемо до поліції, бо на масовому святі не забезпечили охорону. Також не приймали наступного дня постраждалих. Буде ще один позов - через бездіяльність влади. Пресі дали вказівку мовчати. Повідомлення про події в новорічну ніч з'явилися аж через три дні.

Ніра аль-МАХНІ, 30 років, перекладач:

– Кожні вихідні працюю у волонтерському центрі. Допомагаємо біженцям одягом, записуємо на курси. Більшість потребують підтримки. Але є й такі, що у запитах вказують дорогі гаджети. Потоки людей величезні, відсіювати потенційних терористів неможливо. Ті, хто воював в "Ісламській державі", приїжджають з фальшивими документами. У нас був випадок: кухар впізнала чоловіка, який розстріляв її сім'ю. Вижила тільки донька. Але вона втопилася, коли пливли до Греції. У Німеччині поступово змінюється ставлення до нас. Мусульмани починають автоматично вважатися терористами. Я читаю лекції з історії арабської культури. Вперше за п'ять років ледве набрала одну групу. А ісламісти сприймають мене як ворога. Кілька днів тому підкинули дохлого кота під двері, понищили клумби.

Карен УЛАСС, 37 років, правозахисниця:

– Цим людям треба дати час. Вони пережили пекло у себе вдома. Їм потрібно звикнути до нових культурних реалій.

Це станеться не через тиждень. Треба спокійно пояснювати, що у Німеччині так не роблять. Не заарештуєте ж тисячу людей. Ситуація ускладнюється тим, що є країни, які роюлять вигляд: проблеми мігрантів не існує. Позакривали кордони, розвертають автобуси з ними. Це Австрія, Угорщина, Швеція, Швейцарія. Меркель намагається самотужки з цим впоратися. Протести і популяризація ксенофобських рухів зараз нам ні до чого. Хоча Баваря заявила, що більше нікого у себе не розміщуватиме.

Зараз ви читаєте новину «Сестра поголила голову собі й доньці. Лікар сказав, що спроба суїциду – це питання часу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути