середа, 14 листопада 2018 15:53

Середня зарплата в Україні у вересні становила 9042 гривень

П'ятниця, 2 листопада, 13:14

Джип Toyota їде по могилах цвинтаря №14 у Харкові. Руйнує десяток поховань. Працівник кладовища 31-річний Сергій Саакян знімає це на мобільний телефон. Викликає поліцію.

З авто виходить настоятель Свято-Олександрівського храму Російської православної церкви в Україні 59-річний Михайло Люшуков. Розводить руками. Не розумію, як таке сталося, каже.

– Працював у майстерні на кладовищі. Почув гуркіт і вийшов надвір. Побачив цей позашляховик, – каже Сергій Саакян. – Батюшка був п'яний. Не розумів, що робить. Пробував домовитися з працівниками, що все полагодить сам – аби не піднімали шуму.

Священик згодився поїхати з поліцією й здати кров на алкоголь. У храмі почали власне розслідування.

– У отця підозрюють мікроінсульт, – каже протоієрей Свято-Олександрівської церкви Сергій Кіт, 35 років. – Матушка говорить, що він не пам'ятає, як усе сталося.

– Впевнений, що зразки моєї крові будуть чисті, – говорить Михайло Люшуков. – Не впорався з керуванням, бо дорогу перебігав якийсь чоловік. Усе відремонтую

А в цей час:

– Я ж вас попросила подивитися! Невже важко?! – киянка 29-річна Маргарита Денисюк свариться з жінкою біля дитячого майданчика на Мінському житловому масиві у столиці.

Попросила приглянути за самокатом, доки зводить у туалет доньку 5-річну Поліну. Коли повернулася – його не було.

– Не помітила, як він зник. Видно, якісь діти забрали. Вибачте, – каже жінка.

Маргарита бере доньку на руки, йдуть шукати в інші двори.

– Малій на день народження купили за тисячу гривень. Якісний. Плакати хочеться, що загубили, – говорить Маргарита. – Як треба було кудись відійти з майданчика, то речі часто лишали під доглядом інших батьків. Ми поруч живемо. Думаю, звожу малу попісяти – і назад. Хто ж думав, що за 10 хвилин його вкрадуть.

Обходять чотири двори. В останньому знаходять самокат. Його взяли покататися старші діти.

Полтавець Володимир Вірченко, 41 рік, віддає сусідці 63-річній Тетяні Іванівні кота Мурзика. Жінка плаче. Він не приходив додому вісім днів.

– Боже, який худенький! Одні кістки лишилися, – каже Тетяна Іванівна. – Дякую, Володю.

Кіт сидів у гаражі Володимира. Він із дружиною Марією гостював у родичів у Черкасах.

– Взяв відпустку на роботі, й поїхали на весілля до мого двоюрідного брата. Замкнув у дворі сарай і горище. А гараж закривав, вже коли вигнав машину. Мабуть, кіт тоді й забіг, – розповідає Володимир Вірченко. – Як приїхали і відімкнув ворота, ледь не впав. Кіт сидить посеред гаража і нявкає. Сил не мав навіть вибігти. Стільки без їжі пробув. Я зразу впізнав Мурзика. Сусідка рада. У неї дітей немає, а чоловік давно помер. Кіт – її єдина розрада.

  Україна увійшла в п’ятірку країн, де за останні п’ять років найбільше обмежувалася свобода в інтернеті. Таке дослідження провела міжнародна правозахисна організація Freedom House. Врахували заборону російських соцмереж і деяких сайтів. Поряд із нами в рейтингу Камбоджа, Венесуела, Єгипет і Туреччина. Росію дослідники назвали країною з ”невільним інтернет-простором”.  ”Свобода не може бути без кордонів. Інакше прикордонники і браконьєри помруть з голоду”, – стверджує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Україна увійшла в п’ятірку країн, де за останні п’ять років найбільше обмежувалася свобода в інтернеті. Таке дослідження провела міжнародна правозахисна організація Freedom House. Врахували заборону російських соцмереж і деяких сайтів. Поряд із нами в рейтингу Камбоджа, Венесуела, Єгипет і Туреччина. Росію дослідники назвали країною з ”невільним інтернет-простором”. ”Свобода не може бути без кордонів. Інакше прикордонники і браконьєри помруть з голоду”, – стверджує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Майже 230 тис. українців із 1991 року потрапили у трудове чи сексуальне рабство.

Майже 108 тис. росіян переселилися до Криму за чотири роки після його анексії РФ.

Середня зарплата в Україні у вересні становила 9042 грн – на 75 більше, ніж у серпні. Найвищі заробітки у працівників банків і страхових фірм – до 16 тис. грн. Найменші у медиків – 5,7 тис.

Батьки тримали натреновану вівчарку Перуна. Сім'єю поїхали на дачу до друзів матері. Серед ночі татові подзвонила сусідка. Хтось із вашої квартири кричить і просить про допомогу, сказала. Батько помчав додому. Виявилося, у вікно залізли двоє грабіжників. Пес почав рвати їх. Вони закрилися у ванній і сиділи там до приїзду правоохоронців.

Олексій Кобилко

На світлофорі водій позашляховика викинув із вікна скляну пляшку з-під води. Я йшов із двома друзями. Схопив пляшку, підбіг до машини і з усієї сили кинув у водія. Розбив йому лоба.

Микола Головач

3086 гривень у місяць витрачають українці на продукти. Найбільше – на м'ясо та рибу, це майже 500 грн

"В Україні більше не існує православної церкви Московського патріархату. Всі архієреї є служителями Вселенського престолу. І мають чекати від нього вказівок щодо подальшого функціонування", –

Іов, архієпископ православної церкви Вселенського патріархату

Садовий і Яценюк сколихнули публіку

Білборди Андрія Садового й Арсенія Яценюка викликали значний інтерес українського Facebook. Хоча в одного близько 2,5% електоральної підтримки, а в другого – десь 1%. Зараз це точно не фаворити президентської кампанії.

Ляшко розвісив зовнішню рекламу. Усім по цимбалах, хоча рейтинг "радикала" 5% і більше. Зараз вийдуть із білбордами якийсь Наливайченко, Добродомов, Чумак, Катеринчук, Кошулинський. У них так само десь від 0,5% до 2%. Маю сумніви, що їх хтось помітить. А от Садовий і Яценюк не залишають публіку байдужою. У чому ж справа?

Політичний масштаб і потенціал інший. Навіть із таким рейтингом одна лише заява про участь цих двох у виборчій кампанії здатна вплинути на розклади між сьогоднішніми фаворитами.

Михайло БАСАРАБ, політолог

Вселенський патріархат гарантував надання томоса

Угода, яку 3 листопада підписали Вселенський патріарх Варфоломій і президент Петро Порошенко, – це гарантія, що жодна зі сторін не дасть задню.

З боку України прописаний факт надання Андріївської церкви у безстрокове користування Вселенському патріархату. А Варфоломій гарантує надання томоса і сприяння в реалізації української автокефалії на практиці. Мається на увазі проведення Об'єднавчого собору, підтримка діалогу між українськими православними церквами.

Людмила ФИЛИПОВИЧ, релігієзнавець

 

У районній лікарні братові поставили діагноз "харчове отруєння". Промили шлунок і відправили додому. А біль не зник. Батьки вирішили везти його в обласну лікарню. Там виявили апендицит. Ледь урятували.

Марина, 28 років

16 років не дивлюся футбол разом із дідом. У фіналі Кубка світу 2002-го між Бразилією і Німеччиною я сказав, що вболіваю за німців. Дід ударив кулаком у голову. Кричав: "Ти ідіот, якщо підтримуєш людей, з якими воював мій батько!"

Андрій, 34 роки, Полтава

Сестра розлучилася з чоловіком. Бо на дні народження він нагрубив її подрузі. Йому не сподобалося, що прийшла без запрошення. Я запитала її: "Ти дурна?" Вона рукою махнула. Сказала, що друзі важливіші за мужиків.

Олена, 26 років, Харків

Вчителька фізики на уроці назвала мого сина недоумком, бо не зміг розв'язати задачу. Він узяв вазу з квітами і вилив воду їй на голову. Вона повела сина до директора. Верещала. А я вдома похвалив його. Бо зумів постояти за себе.

Іван, 37 років

Зараз ви читаєте новину «Середня зарплата в Україні у вересні становила 9042 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути