четвер, 16 вересня 2010 12:44

"Зробив би ворота вищими на 10 сантиметрів і ширшими на 30" - Любош Міхел

 

Міжнародна федерація футболу шукає можливості підвищення видовищності гри. За словами президента ФІФА Йозефа Блаттера, 18 жовтня організація розгляне питання щодо скасування додаткового часу на матчах Кубка світу. У разі нічийного результату після основного часу одразу виконуватиметься серія пенальті. Про можливі зміни правил гри говоримо з директором департаменту міжнародних змагань донецького "Шахтаря", головним арбітром фінального матчу Ліги чемпіонів 2008 року словаком Любошем Міхелом, 42 роки.

1. Розмір воріт

Я зробив би ворота вищими на 10 сантиметрів і ширшими на 30. Їхні розміри не змінювалися з того часу, як люди почали грати у футбол. За останні 60-70 років голкіпери "підросли". Зріст теперішніх воротарів сягає двох метрів, а то й більше. Дуже складно забивати м"ячі. Краще, якщо матч закінчиться з результатом 3:3, ніж 0:0. Для глядачів така гра була би цікавішою. Кожен гол - це емоції вболівальників.

2. Жовтогаряча картка

У футболі трапляються порушення, за які покарання жовтою карткою замале, а червоною - завелике. У таких випадках арбітри часто губляться. Треба ввести третю картку. Скажімо, жовтогарячу. Спортмена вилучатимуть із поля на 20-30 хвилин. Гра стане якіснішою, грубих порушень і травм поменшає.

3. Двоє додаткових арбітрів за воротами

Ця ідея мені подобається. У кваліфікаційному матчі на Євро-2012 Росія - Словаччина на рахунку 0:1 був момент, коли можна було призначати пенальті у ворота гостей. Але суддя стояв у іншому місці й не помітив порушення правил стосовно росіянина Олександра Анюкова. Якби був додатковий арбітр за воротами, то він би цей момент угледів. Вважаю, таких суддів можна запроваджувати на всіх турнірах.

4. Відеоповтори на лінії воріт

Якщо запроваджувати такі технології, то треба чітко визначити коли, де й скільки їх можна застосовувати. Футбол - це не хокей, де є 150 перерв під час зустрічі. Людям таке не сподобається. Відеоповтори я запровадив би тільки для того, щоб визначити, чи перетнув м"яч лінію воріт. Можливо, не в кожній грі, адже це складна й дорога технологія. Нею можна користуватися на матчах Ліги чемпіонів, Ліги Європи, Кубках світу та чемпіонатах Європи. А от положення "поза грою" за допомогою відеоповторів визначати не слід. Це затягуватиме матч.

Зараз ви читаєте новину «"Зробив би ворота вищими на 10 сантиметрів і ширшими на 30" - Любош Міхел». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути