середа, 02 грудня 2009 11:21

"Маски-шоу - 25 років"

 

Георгій Делієв, перш ніж стати професійним артистом, устиг кілька років попрацювати архітектором у П"ятигорську й Кишиневі. А тепер у вільний від роботи час служить паламарем у храмі Різдва Христового в Дніпродзержинську. "Коли я дивлюся в ці руді очі, то бачу, що це дитина. І його 50-річний вік не має значення", - каже духівник артиста отець Євгеній.

"В епізоді зі шлюбною церемонією працівниця загсу з величезним гербом СРСР на грудях оголошує: "Іменем Радянськогого Союзу…" І тут же уточнює: "…колишнього Радянськогого Союзу". Союз ще існував, коли ми знімали. Коли закінчили монтаж - його вже не було".


У серпні 2009-го Віктор Ющенко присвоїв Георгієві Дєлієву та Борисові Барському звання народних артистів України. За рік до цього Делієв зняв кліп на пісню "Рідна мова", в якому обматюкав президента і все українське. Потім лідер "Масок" зізнався, що нормально ставиться до української, може нею розмовляти і навіть дивиться фільми, проте перевагу надає російській.


Борис Барський закінчив факультет атомної енергетики Одеського політехнічного університету, куди поступив, закохавшись на пляжі в абітурієнтку.


"Шкільні вчителі заявили мамі, що я - розумово відстала дитина. Пізніше вчителі тієї ж школи просили фотографію, щоб повісити її на дошку пошани. Не дав".


19:00. Вистава "Маски-шоу - 25 років". Театр російської драми ім. Лесі Українки. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 5


23 листопада Понеділок

 

19.00 Закритий квартирник Сергія Бабкіна. За квитками дзвонити: 093 601 13 53, запитувати Ліну

 

20 років Андре Лабан був оператором у експедиціях дослідника-океанолога Жака-Іва Кусто. 1962 року він намалював під водою будинок-базу "Діоген". У ньому на глибині 10 метрів команда Кусто прожила тиждень. У дихальній суміші був високий відсоток гелію, через що акванавти ще кілька днів після повернення говорили писклявими голосами, як клоуни.

Виставка "Ретро фото і підводні картини". 5-29 листопада. "Мистецька Збірка". Київ, вул. Терещенківська, 13

 

4 хвилини і 33 секунди триває композиція американського авангардиста Джона Кейджа - глядачі, оркестр і диригент прислухаються до тиші в оперному залі. Тричі її переривають, аби перегорнути пусті сторінки на пюпітрах. У цей час глядачі і музиканти можуть відкашлятися. Кейдж каже: у тиші треба слухати навколишні звуки, які не менш прекрасні, ніж найкраща музика.

"Анархія Тиші". 23 жовтня-10 січня, Museu d"Art Contemporani de Barcelona, Plaça dels Àngels, 1

 

 

24 листопада Вівторок

 

"Два роки ганьби Михайла Поплавського на естраді, і ми – Національний університет", - сказав якось співаючий ректор Київського університету культури та мистецтв.

19.00 Ювілейне гранд-шоу "Світ моєї любові" Михайла Поплавського. Палац "Україна", Київ, вул. В. Васильківська, 103

 

"Наречена прикидається, що вона незаймана, наречений — що знайшов свою єдину, батьки з обох сторін — що подобаються одне одному. Весілля - це справжнє свято брехунів", - вважає доктор Кел Лайтман, герой американського серіалу, який знається на людській міміці та емоціях і зробив розпізнавання брехні своєю професією.

Прем"єра серіалу "Теорія Брехні" на телеканалі "1+1"

25 листопада Середа  

"Політика хоче завоювати людей, того ж хоче і мистецтво", - каже Іштван Сабо, угорський режисер, володар "Оскара"

25-30 листопада. Кінофестиваль сучасного угорського кіно. Кінотеатр "Київ". Київ, вул. Велика Васильківська, 19, у програмі стрічка Сабо "Родичі"

26 листопада Четвер

 

Брати Алекс і Девід Пастори прочитали у тижневику The New Yorker статтю про пташиний грип і зняли кіно про вражене пандемією суспільство. Прем"єра припала на епідемію свинячого грипу.

Прем"єра кінофільму "Носії". У кінотеатрах країни

 

Графологи вважають, що занадто каліграфічний почерк свідчить про психологічну скутість, невпевненість та пригнічення особистості. Нерозбірливий - часто трапляється у геніїв, а зайві дуги в літерах "т" і "ш" можуть натякати на шизофренію.

26-29 листопада. Фестиваль каліграфії "Рутенія", Інститут мистецтва та дизайну ім. Михайла Бойчука. Київ, вул. Кіквідзе, 32

 

"Цей актор грає Гамлета, Ромео та Отелло, а також на роялі, флейті, в карти та на більярді. На останньому він грає неперевершено!" - написав Бернард Шоу на прохання одного актора дати йому позитивну письмову рекомендацію.

19.00 Вистава "Пігмаліон" Бернарда Шоу. У головних ролях - актори з серіалу "Не родись красивою" Григорій Антипенко та Ольга Ломоносова. Міжнародний центр культури та мистецтв. Київ, вул. Інститутська, 1

27 листопада П"ятниця

 

Фармацевт за фахом Наталія Сміріна впродовж декількох років співає джаз і боса-нову.

20.00 Концерт "Pur:Pur". Клуб "Pintagon". Харків, вул. Данилевського, 26

 

Раз на місяць, у середу, 83-річний засновник рок-н-ролу Чак Беррі виступає у ресторані "Blueberry Hill" у Сент-Луїсі, штату Міссурі. Послухати приходять здебільшого студенти сусіднього університету, сплачуючи за вхід 30 доларів.

Концерт Чака Беррі. Hammersmith Town Hall. 20.00. King Street, Hammersmith London W6 9JU

28 листопада Субота

Рекламна кулінарія:

Щоб їжак понюхав у кадрі яблуко, воно має пахнути м"ясом

Котлети поливають лаком для волосся, щоб блищали

Клей ПВА використовують замість сметани та молока

Замість льоду знімають желатин, щоб не танув

Пивну піну роблять з мийних засобів та піни для гоління

21.00 "Ніч рекламожерів". Кінотеатр "Мегаплекс". Київ, пр. Московський, 34в

 

Вперше оперу австрійського композитора Альбана Берга поставили у Берліні 1925-го року. Згодом нацистська преса охрестила її "чистим більшовизмом у музиці". 1936-го оперу заборонили.

19.00 Прем"єра опери "Воццек" у Большому театрі. Росія, Москва, Театральна площа, 1

 
29 листопада Неділя

Через надмір насильства Міністерство культури Іспанії заборонило "Пилу-6". Cтрічка отримала позначку "Х", зазвичай так вирізняють порнографію. До Іспанії "Пилу" забороняли лише в Білорусі.

Прем"єра кінофільму "Пила-6". У кінотеатрах України

 

За 46-59 грн можна замовити безалкогольні антигрипіни - чаї з шипшиною чи малиною, або гарячі алкогольні напої - ґлінтвейн та ґроґ.

 Ґроґ готують за рецептом: до столової ложки меду додати шматочок лимону та апельсину. Пом"яти і перемішати. Долити 20 грамів амаретто і 50 грамів рому. Залити усе чашкою міцно завареного чаю. Трохи підігріти і прикрасити склянку долькою апельсина.

Ресторан "Креп де шин". Київ, вул. Гоголівська, 25


 

Зараз ви читаєте новину «"Маски-шоу - 25 років"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути