пʼятниця, 22 червня 2018 14:15

Путін програв бій журналісту

Понеділок, 11 червня, 11:23

Комунальники столичного Солом'янського району з поліцейськими заходять у сквер біля Південного залізничного вокзалу. 8 червня тут отаборилися півсотні безпритульних ромів. Встановили на газоні саморобні намети.

– Після себе постійно залишають сміття, бруд. У туалет ходять у підземний перехід, – каже 40-річний комунальник Юрій Гірюшин.

Роми розбігаються. Поліцейські затримують десятьох. Після перевірки документів відпускають. Комунальники вивозять повен причіп мотлоху і сміття.

8 червня активісти "Національних дружин" вигнали майже сотню ромів зі столичного парку "Голосіївський". Вони звели там табір, викопали землянки, побудували печі.

– Роми нікого не підпускали, валили й палили дерева, – розповідає 33-річний Олександр Соколенко з управління парку. – Коли ми прийшли туди, нас почали закидати камінням і цеглою. Поліція не реагувала.

23 квітня активісти з організації "С14" спалили табір ромів на Лисій горі. Попередили їх за 24 години, щоб залишити територію

  Українські вболівальники купили п’ять тисяч квитків на Кубок світу-2018 у Росії. Міністерство закордонних справ України рекомендує утриматися від поїздки до країни‑агресора.  ”Якщо футбольному арбітру буде присуджено Нобелівську премію миру, значить, своїм свистком він зупинить війну”, — припускає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Українські вболівальники купили п’ять тисяч квитків на Кубок світу-2018 у Росії. Міністерство закордонних справ України рекомендує утриматися від поїздки до країни‑агресора. ”Якщо футбольному арбітру буде присуджено Нобелівську премію миру, значить, своїм свистком він зупинить війну”, — припускає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

А в цей час:

Львів'янка 32-річна Оксана Морозова зачиняє двері офісу. В їхньому бізнес-центрі оголосили евакуацію через загрозу вибуху.

–  Тиждень "мінують". Не дають ні працювати, ні речі забрати. Сьогодні зранку було наче спокійно – і на тобі. Кілька днів тому обшуки тривали 5 годин. Кажуть, листи з погрозами надсилають із комп'ютера в російському Омську.

Жінка чекає саперів у коридорі.

–  Хоч би не було, як попереднього разу. Тоді вони приїхали й довго чекали, доки собака відпочине після попереднього обшуку. Як перший раз "мінували", то примчали і "швидка", і пожежна, і поліція. Останні рази – лише поліцейські.

Вінничанин 38-річний Сергій Паламарчук бронює путівку в Одесу. Напередодні знайшов 5 тис. грн на фестивалі "Операфест Тульчин" в однойменному райцентрі Вінницької області.

– На вихідні з дружиною поїхали на фестиваль, – розповідає Сергій. – Аби не спокушатися, не брали великих коштів. У туалеті я знайшов маленьке чорне портмоне з позолоченою блискавкою. Вагався, чи відкривати, бо чужих грошей ніколи не брав. Відкриваю – 190 доларів. Поклав їх у кишеню. Дружина одразу сказала повернути назад або віддати на благодійність. Відповів, що знаю інше застосування доларам. У понеділок знайшов в інтернеті дводенний тур Одесою за 5 тисяч гривень, забронював місця.

Сергій іде міняти долари. Касир уважно дивиться на гроші, викликає поліцію. Купюри виявляються фальшивими. Сергій тікає до приїзду поліцейських.

–  Розповів дружині, а вона сміється: "Знатимеш, як забирати чуже".

–  Не хочу виглядати, наче зі смітника! Це мій найголовніший день у житті! – кричить полтавка 17-річна Аліна Дмитренко.

На Центральному ринку міста обирає сукню на випускний. Сподобалася з бузкового шифону до колін за 8 тис. грн. Мати 40-річна Валентина Трач каже, що це дорого.

–  Доцю, не сходь з розуму. За клаптик тканини ми з батьком такі гроші платити не будемо, – каже Валентина Олексіївна.

Аліна плаче 10 хв. Потім дзвонить хлопцю 25-річному Сергію Крамаренку. Він – підприємець, власник кількох овочевих кіосків у Полтаві. Зустрічаються 1,5 року.

–  Моя маленька, не переживай. Усе купимо. І босоніжки, і макіяж зробиш, – каже Сергій.

За півгодини приїздить на ринок і купує Аліні сукню, срібні сережки й браслет.

–  Ми із Серьожею через рік хочемо одружитися. От він витрачає гроші на свою майбутню дружину, – говорить Аліна.

Виконавча служба Києва відібрала Ferrari 456 GT у співвласника інтернет-журналу "Бестін" Юрія Чернецького. Він заборгував 260 тис. грн аліментів на сина. 2 липня автомобіль продадуть на аукціоні. Його оцінили у 2 157 659 грн. Вирученими коштами погасять борг, решту віддадуть Чернецькому.

У Карпатах висадять 48 996 дерев — стільки книжок придбали на "Книжковому Арсеналі" в Києві. На ньому з 30 травня по 3 червня проводили акцію "Дерева за книги". За кожну куплену організатори обіцяли посадити дерево.

Апеляційний суд Київської області реабілітував отамана Української Народної Республіки Федора Артеменка-Орлика (1898–1922). Його розстріляли 1922 року. Таким був вирок за збройні напади на військові частини Червоної армії.

950 бойових гранат вилучили з початку року в українців. Також знайшли 152 інших вибухових пристрої, 107 тис. Набоїв і 98 кг вибухівки

Із чоловіком поверталися до Варшави, в Україні провідували батьків. Щоб пройти два кордони, витратили 4 години. Наприкінці перевірки нас не пропустили, бо недорахувалися в собаки одного щеплення. Дзвонила батькам, щоб шукали машину та приїжджали по пса. Залишили тварину в українців, які живуть біля до кордону. Щоб знову його перетнути, витратили 6 годин.

Марта ПЕРЕТЯТКО

Півроку спілкувалася в соцмережі з незнайомцем. Він вгадував мої улюблені книжки, напої, колір одягу. Коли зустрілися, впізнала колегу. Признався, що рік за мною стежить. Я злякалася, перестала відповідати на повідомлення. Але думаю відновити стосунки. Бо важко знайти такого уважного кавалера.

Вікторія ПАСІЧКО

Знайома подряпала авто, заїжджаючи в гараж. Вирішила обдурити страхову компанію. Поїхала на базар, поставила машину біля торговців овочами. За півгодини викликала поліцію. Сказала, що хтось із вантажників ударив її авто. Правоохоронці оформили протокол. Страхова повірила. Мають виплатити 3 тис. грн на ремонт.

Микола КРИВОШЕЙ

"Окупант не піде сам. Не було таких випадків в історії людства. Ось КНДР. Ну, побудували поряд успішну Південну Корею, і що? Нічого. За Крим, як і за Донбас, треба боротися. І боротися з драйвом", –

Айдер МУЖДАБАЄВ, публіцист

Як справи у Нелі Штепи?

Пожвавились розмови про реінтеграцію окупованих територій. Називають напрямки: інформаційна робота, колаборація, відновлення інфраструктури й економіки. Форма і логіка пропонованих речей підтверджують: Київ відірваний від реальності на Донбасі.

На підконтрольних територіях Донеччини й Луганщини 30% людей вважають, що війна – результат втручання Заходу, 23% – місцева реакція проти київської влади, а 10% – винна Україна. То де інформаційна політика?

Що сталося з колаборантами? Як справи у Нелі Штепи (екс-мер Слов'янська, член Партії регіонів. Підтримувала російські диверсійно-терористичні групи під час захоплення ними міста. – Країна), у мера Покровська Руслана Требушкіна, який возив допомогу "Беркуту", у директорів заводів, які ремонтували техніку сепаратистів? Мерів-колаборантів переобрали 2015 року, справи проти директорів заводів розвалилися. Здається, це ми були змушені стати колаборантами, бо не мали на кого міняти цих мерів і директорів.

Постійно шукаю у стратегіях реінтеграції пункт про створення робочих місць. Конкретики нема. А це – ключ до лояльності місцевого населення.

Віктор АНДРУСІВ, виконавчий директор

Українського інституту майбутнього

Путін програв бій журналісту

Путіну ще ніхто не ставив такої кількості незручних запитань, як журналіст австрійського каналу ORF Армін Вольф.

Президент Росії збентежений і безпорадний. Він готувався брехати, маніпулювати, але від нього вимагають чітких відповідей. Провокують на відвертість, до якої він не готовий. З ним не погоджуються, перебивають, від нього вимагають. Інтерв'ю нагадувало перевірку на детекторі брехні.

Армін Вольф прямо вказував Путіну на брехню, не давав уникати відповіді. Через одного уїдливого журналіста Путін відчув ненависть усього світу – до себе і Росії. Він програв цей бій.

Валентина ДОМСЬКА, психолог

Зараз ви читаєте новину «Путін програв бій журналісту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути