вівторок, 10 грудня 2013 17:05

Потрібно гарантувати безпеку мєнтам і олігархам, які перейдуть на бік народу

Ігор Посипайко кожну третю ніч пропонує проводити на Майдані

Вийшов на Майдан після подій у ніч на 30 листопада, коли "Беркут" зачистив його від мирних студентів. Був на Банковій у неділю, 1 грудня. Але бійку "беркутівців" з людьми провтикав. Саме поїхав за протигазами. Бо якраз перед тим на народ пустили бойовий газ. Біля мене лише вибухнула граната. Трохи погано чув на ліве вухо.

На Євромайдані зустрів багато ветеранів помаранчевого Майдану. Один покерував трактором на "Беркут", другий зловив кийка на ребра в Будинку письменників, третій надихався М5-го і перцевого газу – попалив собі горло.

Євромайдан міг би бути потужніший, але опозиціонери не мають чіткого плану дій.

Ми започаткували рух "Не ЗЛИй Майдан", що намагається самоорганізувати цю територію. Бо зараз тут хаос і нерозуміння – що робити. Запустили кілька меседжів. Для тих, хто не може стояти цілий день: "Мій робочий день на Майдані починається з шостої вечора і закінчується о десятій". За ці 4 ­години ­маємо показати владі, що нас – дофіга. ­Наступна теза: "Третя ніч на Майдані". У когось діти-сім'ї, не всі можуть тут лишатися на ніч. Але кожної третьої ночі ти мусиш бути тут! І останній меседж: "Мільйон – у неділю". Минулої неділі нас був мільйон. І ти мав бути одним із цього мільйона.

Майдан став територією народного ­самоврядування. Потрібно обрати там уряд, гарантувати безпеку від політичних репресій усім органам влади: і мєнтам, і олігархам, які перейдуть на бік народу. Заручитися підтримкою силовиків, яких дістали "регіонали". Непогано було б визволити Юлю і привезти на Майдан. Не варто давати їй президентську владу, але кращого провідника революції – нема. А ще скасувати політ­реформу 2010-го, призначити парламентські та президентські вибори якнайшвидше. Все це не має жодного юридичного виправдання, але це – єдиний шлях до повалення хунти.

Біля мене вибухнула граната. Трохи погано чув на ліве вухо

Можете називати мене провокатором, але "мирна революція" – це, як гумова баба. Проти цих мудаків демократичні засоби не працюють. У цивілізованій країні, коли півмільйона виходять на вулиці, уряд одразу йде у відставку. А в нас поводяться, наче нічого не сталося. Тому я готовий, як і дев'ять років тому, водити нескінченні хороводи на Майдані і знову отримати запалення легенів. Але танцюльки на Майдані – це не революція.

Усі мої зіркові друзі ходять на Майдан. Правда, зірки першого ешелону не надто афішують свою громадянську позицію. Вони ж багато працюють на корпоративах у "власть імущих". Для них було б нелогічно йти проти власного доходу. Але це – сумнівна позиція. Публічна людина мусить мати і громадянську позицію, не лише творчу. Я своїх поглядів не приховую. Тому мене замовляють менше на корпоративи, але мене це не бентежить.

Не думаю, що теперішні події вплинуть на бізнес тих артистів, які добре зароб­ляють у Росії. У нас це тільки "Бумбокс", "Океан Ельзи", Ані Лорак і, можливо, Олег Скрипка. А от російські артисти після Євромайдану менше вивозитимуть бабла з України. Лоліта виступила проти руху України до Євросоюзу. Сподіваюсь, це змотивує людей не ходити на її концерти.

Зараз ви читаєте новину «Потрібно гарантувати безпеку мєнтам і олігархам, які перейдуть на бік народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути