четвер, 07 жовтня 2010 12:40

По Сходу та Півдню криза вдарила сильніше

- Найбільше здивували відповіді українців на запитання, у якій валюті вигідно й безпечно зберігати гроші, - каже 34-річний Олексій Ляшенко, керівник відділу якісних досліджень Research & Branding Group. - Минулого місяця, як і в розпал кризи, у лютому 2009-го, дуже високі позиції були в гривні. Їй довіряють 27 відсотків опитаних.

Зростає кількість українців, які вважають, що ми поступово виходимо з кризи. Зараз таких 28 відсотків, тоді як рік тому було 12. Проте 43 відсотки вважають, що Україна досі знаходиться на піку кризи.

Ці два роки важче пережили на Сході та на Півдні країни. Очевидно, тому, що це промислові регіони. І по них криза вдарила найбільше.

Гроші через банки переказують удвічі більше українців

Компанія з маркетингових та соціальних досліджень GFK Ukraine упродовж 2007 - 2010 років досліджує український ринок банківських послуг для фізичних осіб. Щоквартально опитують 3 тис. людей.

- За період кризи в Україні стабільно зростала частка користувачів грошовими переказами. Це може свідчити про те, що в родинах посилилася роль фінансової взаємодопомоги, - каже експерт компанії Дмитро Яблунівський.

Лише 8% серед опитаних користувалися грошовими переказами в квітні 2007 року. На кінець 2008-го їхня кількість збільшилася на 5%, а в квітні нинішнього року таких стало 16%.

Зараз ви читаєте новину «По Сходу та Півдню криза вдарила сильніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути