середа, 14 грудня 2011 18:11

Плітки покращують настрій і позбавляють стресу

 

Плітки підвищують рівень серотоніну - гормону, що покращує настрій, позбавляють стресу й тривоги, тобто  корисні для здоров'я - довели американські психологи.

- Під час обміну історіями ми відчуваємо цікавість до того, що має розказати  співрозмовник. Він переживає те саме, - каже психолог Колін Гілл. - Саме цей зв'язок, що виникає між нами, й змушує почуватися щасливішими.

Задоволення від пліткування отримують 85 відсотків жінок, згідно з дослідженням однієї з косметичних компаній.

Ми запитали у читачів: які найбезглуздіші плітки ви чули про себе?

Що я з другом зустрічаюся і навіть переспала. Вся школа гуділа. Я тоді була в 9-му класі. Почали говорити після того, як він у мене заночував. Батьки поїхали відпочивати на море, а ми дивилися телевізор, їли піцу й просто балакали.

Ганна ГРИГУЛЬКА, 29 років, продавець, місто Хуст на Закарпатті

Хтось бовкнув у пресі, що донька загинула в автокатастрофі. Навіть по телевізору сказали. А Ірина тоді була в Єгипті. Я як почула про це, телефоную й не можу додзвонитися до неї. Дві чи три години слухавку ні вона, ні друзі не брали. Її син Глібчик мало через це в лікарню не потрапив. Дуже переживав і плакав: "Де Іра? Дзвони". Так і не дізналися, хто таке вигадав.

Анна БІЛИК, адміністратор телеканалу, мати співачки Ірини Білик, Київ

Що я одночасно зустрічаюся з трьома дівчатами, хоча на той час не мав жодної.

Сергій СОРОКА, 22 роки, студент, Донецьк

Що я змусила свою змінницю працювати два тижні без вихідних проти її волі, хоча насправді це була її ідея.

Леся СОЛОМКО, 34 роки, продавець, Дніпропетровськ

У селі, звідки родом, була страшна аварія. Хтось поширив чутку, що я була в одній із машин і померла. За упокій моєї душі навіть чарку піднімали. Кожен казав, як шкода, що пішла з життя така молода й красива.

Олеся КОЛОДІЙ, 29 років, косметолог, Ужгород

У школі про одну дівчинку ходили плітки, що в неї вдома в клітці живе тигр і його годують людським м'ясом. Її батько приходив розбиратися. Це питання навіть піднімали на шкільній нараді. Я розповіла про це вдома. Бабуся пояснила, що хтось у їхньому роду під час Голодомору їв людей.

Лідія КУШНІР, 32 роки, перукар, Луцьк

Бабки-сусідки придумали, що я - наркоманка, бо в мене проколоті брова та язик.

Анна СИЛАДІЙ, 30 років, маркетолог, Львів

Що я вагітна й заміж виходжу, коли мені було 14 років. Усе через сусідку. Вона побачила, як мій хлопець, якому тоді було 16, приїхав до мене в гості на Святвечір. Але прозівала, як він поїхав. Уранці знову його бачила, бо ми з компанією друзів збиралися святкувати Різдво. Зробила висновок, що він у нас живе. Мене навіть учителі в школі питали, чи це - правда.

Наталія ХАРЧЕНКО, домогосподарка, 24 роки, село Вирішальне Полтавської області

Що я маю хворобу Паркінсона. Таке мати моєї дівчини поширювала. Хотіла, щоб донька мене покинула.

Олег МОРОЦ, 34 роки, міліціонер, місто Мукачеве на Закарпатті

Колега пліткувала, що я - коханка однієї знаної у місті людини. Запитала прямо, навіщо мене оббріхує. Вона стала виправдовуватися: "Я такого не казала". Уже наступного дня на роботі гули, що я сама цю чутку поширюю, намагаючись видати бажане за дійсне.

Юлія ФОМІЧОВА, 24 роки, журналіст, Черкаси

У дворі мого будинку говорили, що я - позашлюбна дитина. Тоді була в початкових класах. Ми переїхали жити в нову квартиру після розлучення батьків. Дуже ображалася, плакала, бо в нас досі вдома лежить батьківське свідоцтво про одруження. До моєї появи на світ вони вже три роки жили в шлюбі.

Анна ПЕРВАК, 28 років, менеджер із реклами, Кіровоград

Що я захворіла свинячим грипом, коли мене в школі кілька днів не було. Як повернулася на уроки, ніхто близько не підходив. Це був жарт одного з однокласників. Але навіть коли він казав, що все вигадав, йому ніхто не вірив. Ще довго мене уникали.

Анна КОСТЮК, 17 років, Запоріжжя

Зараз ви читаєте новину «Плітки покращують настрій і позбавляють стресу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути