середа, 14 грудня 2011 18:38

Плакат площею 2,2 тисячі квадратних метрів розгорнули футбольні вболівальники

  Плакат площею 2,2 тисячі квадратних метрів із зображенням Діви Марії розгорнули вболівальники львівських "Карпат" на стадіоні "Арена Львів" під час гри проти столичного "Динамо" 10 грудня
Плакат площею 2,2 тисячі квадратних метрів із зображенням Діви Марії розгорнули вболівальники львівських "Карпат" на стадіоні "Арена Львів" під час гри проти столичного "Динамо" 10 грудня

Субота, 10 грудня, 17.06

30 уболівальників на стадіоні "Арена Львів" починають розкручувати рулон нейлону. Просять глядачів братися за кінці й тягнути у правий бік. Триває другий тайм поєдинку між львівськими "Карпатами" та столичним "Динамо". За 5 хвилин гігантський банер повністю накриває перший ярус фан-сектора господарів. Має площу 2200 квадратних метрів. На ньому зображена Діва Марія, по боках - герб "Карпат" та напис "Євро-2012".

- Це такий подарунок для нашої команди до закінчення сезону, - каже заступник громадської організації "Завжди вірні" Михайло Мірка, 28 років. - Без матюків, не ображає нікого. Навпаки, дає духовний захист. Шили банер самі фани, розмальовували - теж. Тиждень пішов на це.

Полотно пускають по колу стадіоном. Коли повертається до фан-сектору "Карпат", київські ультраси починають палити димові шашки. За хвилину густий дим опускається на поле стадіону. Гравці не бачать ні м'яча, ні один одного. Арбітр зупиняє матч. Футболісти ідуть до роздягальні. "Динамівець" Бетао закриває краєм футболки ніс та рот, сильно кашляє. Уболівальники кричать "Ганьба!" фанатам "Динамо". Показують середні пальці в бік їхнього сектора.

Гра продовжується за 15 хвилин

А в цей час:

У залі Вінницького музикально-драматичного театру ім. Садовського чимало людей схлипують і шморгають носом. Тут триває благодійний вечір у допомогу онкохворим дітям. Від імені матері, в якої померла дитина, поетеса Тетяна Ярущак написала вірш.

- Нам усього 5 рочків, а операцій - шість. Було вже 20 хімій, - читає тремтячим голосом.

Кульмінацію поезії, коли дитину вивозять з операційної, Тетяна Ярущак вигукує з таким болем, що в залі ридають:

- Куди ж ви везете? Чому накрили личко? Чому ви мовчите?

Западає тиша, чути тільки метроном. За кілька хвилин на екранах під звучання "Аве, Марія" з'являться фотографії дітей з онковідділення. Опісля - рядок: "Цих діток вже немає".

Дівчата-волонтери зі скриньками підуть залом і зберуть 30395 грн та $5 благодійних внесків. Усі гроші підуть на проведення хіміотерапій дітям, які перебувають в онковідділенні Вінницької обласної дитячої лікарні. На рік потрібно 2,5 млн грн.

54-річний Віктор Красніцький із Тального Черкаської області дістає з поштової скриньки постанову виконавчої служби про стягнення з нього 142 грн штрафу. Гукає сусідів, показує їм.

7 липня біля села Кам'янече Кіровоградської області Віктор Іванович перейшов дорогу в недозволеному місці. Це помітили працівники Державтоінспекції. Оштрафували на 51 грн.

- Наступного дня сплатив у касі Ощадбанку всю суму штрафу, - каже чоловік. - Проте в листопаді отримав нову постанову - вже на 102 гривні штрафу. Пішов у виконавчу службу, показав квитанцію. Ось ця, на 142 гривні, - вже третя. Якраз два тижні пройшло, як був у них.

У Полтаві 20-річний Віталій купує на базарі в мікрорайоні Левада півлітрову пляшку самогонки. Її продає жінка, років 70. Пластиковий бутиль дістає з великої картатої сумки. За випивку хлопець віддає 17 грн.

- Я тільки так і беру випить, багато знайомих тоже на самогон перейшли. Щоб компанії нормально посидіти - треба пляшки дві. А це вже 60 гривень як мінімум, якщо в магазині купляти. До того ж у самогоні градусів 60. Півлітра випили - і всі довольні. У бабусі цієї беру, бо самогонка м'яка, майже нічим не пахне. У місті її продають ще біля зупинки "Мотель".

Киянка 26-річна Ірина Нагірна обідає у "Макдональдзі" з подругою Тетяною. Обговорюють учорашній дівич-вечір і роздивляються кольоровий пісок, який придбали півгодини тому для шоу на весіллі. У наступну суботу Ірина виходить заміж за 36-річного Олександра Тимошенка.

- Хотіла дєвішнік у суботу святкувати. Але коли дізналася, що "Бумбокс" виступає, зрозуміла, що не помилилася з п'ятницею. У них чудова музика, романтична, але не соплива. Тому не тільки дівчатам подобається. І пафосу немає, дуже прості хлопці. Після концерту біля клубу нас уже чекав лімузин. Це подружки замовили. Ще подарували мені дуже гарну чорну з рожевим білизну. До півночі каталися містом, а потім гуляли в клубі "Петрович". Удома близько третьої ночі була.

У столичному клубі Stereo Plaza гурт "Бумбокс" презентував свій п'ятий альбом "Середній вік". Платівка містить 11 пісень, серед яких рімейк на композицію "Братів Гадюкіних" "Звьоздочка".

"Мене вже тіпає від цієї несправедливості. Вони дочекаються, що знервовані люди вийдуть на вулиці, почнуть трощити все і все у них позабирають"
Ірма ВІТОВСЬКА, акторка, про ситуацію, яка є в Україні за нинішньої влади

Що робили минулого тижня в міліції

Міліціонери Галицького райвідділу Львова 5 грудня затримали 19-річну Христину, яка на мирній акції протесту тримала плакат "Янукович продає державу". Дівчина просто  стояла на вулиці, однак правоохоронці склали на неї протокол про адміністративне порушення й обіцяли викликати до суду.

8 грудня затримали двох міліціонерів із Одеського міського управління. Вони спочатку продали заможному городянину 9,5 г канабісу, потім його ж обшукали. Наркотики вилучили й узяли $1,2 тис. і 1,8 тис. грн хабара, щоб не притягувати до відповідальності.

 

Шлюбний вік для чоловіків і жінок тепер буде однаковий - 18 років. Відповідні зміни до Сімейного кодексу внесли депутати парламенту минулого тижня. Допоки їх не підписав президент, заміж можна виходити в 17 років, одружуватись - у 18.

В Україні житлом забезпечена кожна сьома сирота, повідомляє уповноважений президента із прав дитини Юрій Павленко. Торік із 12 тис. дітей-сиріт, які досягли повноліття, помешкання отримали 416. Всього в Україні близько 100 тис. дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

При середньомісячній зарплаті в розмірі $260-270 Україна посідає третє місце в Європі за кількістю автомобілів класу люкс, відстаючи від Німеччини та Росії. Водночас за межею бідності живуть четверо з п'яти українців. Таку інформацію оприлюднила Організація Об'єднаних Націй.

 

21 100

гривень заробітної плати отримує щомісяця перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв. Про це повідомив Дмитро Андреєв, директор департаменту інформації секретаріату уряду.

2 460 000 000

доларів купили українці за листопад, а продали 1,09 мільярда, повідомили в Нацбанку.

 

 

Учора Верховну Раду пікетували фермери й навіть привели із собою корову. Їм сказали, що з нею треба не сюди, а в податкову, тому що доять - там.

Мені з ДАІ прислали фотографію з камери, яка засікла, як я перевищую швидкість. Відіслав їм відео, як я оплачую штраф даїшнику готівкою.

- Що спільного між генеральними директорами заводів Mercedes і АвтоВАЗ?

- Вони обидва їздять на Mercedes'ах.

Із 2012 року в громадському транспорті буде набагато вільніше. Після того, як депутатам парламенту скасують безкоштовний проїзд, вони набагато менше роз'їжджатимуть у трамваях і метро.

 

Зараз ви читаєте новину «Плакат площею 2,2 тисячі квадратних метрів розгорнули футбольні вболівальники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути