Ексклюзиви
середа, 06 вересня 2017 17:06

"Парі Сен-Жермен" треба показово покарати

Як вплине на футбольний трансферний ринок купівля Неймара за 222 мільйони євро

– Знайомий працює у "Парі Сен-Жермен". Він казав: "Наш клуб не має проблем із грошима. Що захочемо, те й зробимо". Для УЄФА ситуація з переходом Неймара за 222 мільйони євро – серйозний привід для роздумів. Бо з них, із системи фейр-плей, зробили клоунів. Французький клуб треба показово покарати, щоб інші не йшли цим шляхом. Інакше згодом за найкращих футболістів платитимуть мільярд євро.

Роман БЕБЕХ, 27 років, журналіст програми "Профутбол" на телеканалі "2+2"

– Великі клуби знайшли спосіб, як обійти фінансовий фейр-плей. УЄФА здатне карати лише слабших. Стеля зарплат не допоможе. Якби навіть установили такі обмеження, то що заважає багатим клубам платити зарплату гравцям за допомогою спонсорів?

Новий трансферний рекорд може відбутися невдовзі. "Манчестер Сіті" збирається витратити 300 мільйонів євро на Ліонеля Мессі. Якщо нападаючий "Монако" 18-річний Кіліан Мбаппе ще на сезон залишиться в нинішньому клубі, то може стати ще одним гравцем, за якого викладуть 200 мільйонів.

Неймар – третій найкращий футболіст у світі. Було б ненормально, якби всю кар'єру залишався в тіні Мессі. Природно, він хоче бути зіркою в іншому клубі і допомогти йому виграти Лігу чемпіонів. Так зможе стати номером один у світі.

Фахівці кажуть, що чемпіонат Франції слабкий. Але в Іспанії теж вистачає посередніх команд. Зараз найважливішою є Ліга чемпіонів.

Гаетано МОЧЧІАРО, 36 років, редактор сайта Tuttomercatoweb.com, Італія

– Одного дня у футболі настане трансферна криза, як це трапилося з банками. Вона зачепить не всіх. Наприклад, німецькі клуби не втрачають голови і працюють раціонально. Вони будуть серед переможців, коли це божевілля завершиться. Мильна бульбашка лусне, коли один із провідних клубів втратить фінансування з Катару чи Еміратів. Це матиме наслідки для інших команд.

Було б чудово встановити стелю зарплат, як в американському спорті. Це зробить футбол справедливішим і цікавішим. Правда, це майже нереально, бо такі обмеження суперечать праву вільної ринкової економіки в Європейському Союзі.

Неймар здатен виграти "Золотий м'яч" (приз найкращому футболісту року. – Країна). Але він ніколи не буде на тому ж рівні, що Мессі й Роналду. Для цього потрібно виступати у сильнішому чемпіонаті.

Дан ЕЛВІНГЕР, 31 рік, журналіст газети Tageblatt, Люксембург

– Останні роки Лігу чемпіонів і Лігу Європи виграють представники топ-10 клубів із найфутбольніших країн континенту. Думаю, з часом вони підуть американським шляхом – створять лігу за зразком НБА і НХЛ. Щоправда, без обмеження зарплат.

Наступного року рекорд Неймара на трансферному ринку не поб'ють. Немає гідних претендентів.

У європейські перспективи "Парі Сен-Жермен" не вірю. І не думаю, що Неймар може виграти "Золотий м'яч". Виступаючи в чемпіонаті Франції, це майже неможливо.

Олег ФЕДОРЧУК, 56 років, футбольний тренер

Зараз ви читаєте новину «"Парі Сен-Жермен" треба показово покарати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути