четвер, 17 червня 2010 16:43

Оперу "Перси Тіресія" називають "демографічною бомбою"

21 ПОНЕДІЛОК

"Футуристи, сюрреалісти - усі були злими. Натомість мистецтво "Флуксус" завжди йде з усмішкою", - сказав на відкритті виставки арт-руху "Флуксус" 87-річний режисер Йонас Мекас. На одній із представлених робіт - вірш: "Єдине, що триває вічно - це смерть. Убий себе".


Виставка "Із Нью-Йорка з любов'ю: Йонас Мекас, "Флуксус" та американський кіноавангард"

8 червня - 8 липня, Київ, Музей сучасного образотворчого мистецтва, вул. Глибочицька, 17

22 ВІВТОРОК

"Фотографуватися приходять лише порядні дівчата, бо непорядну не візьму, - каже російський фотограф Антон Ланге. Він знімає оголених красунь для чоловічих журналів GQ, Playboy, Maxim та FHM. - Ню-зйомка - подія в житті жінки. Бути сфотографованою оголеною - предмет потаємних бажань кожної".


Фотовиставка Антона Ланге

3 червня - 5 липня, Київ, галерея Brucie Collections, вул. Артема, 55-б

23 СЕРЕДА

На другому курсі Харківського інституту мистецтв майбутній режисер Ігор Ладенко на екзамені замість 20-хвилинного уривка представив двогодинну виставу "Емігранти". Грали в ній його друзі Сергій Бабкін та Олег Дідик. На третьому курсі Ладенко поставив "Любофф", на четвертому - "Павла І", а на п'ятому - "Хулія Славлю". Згодом заснував "Театр 19" та включив вистави до його репертуару.


Вистава "Емігранти" за п'єсою Славомира Мрожека, режисер Ігор Ладенко, "Театр 19"

20.00, Одеса, Арт-центр Олександра Коробчинського

24 ЧЕТВЕР

"Якщо завтра в нас не буде слави, відкриємо ларьок, - каже 30-річний соліст "Бумбокса" Андрій Хливнюк. - Але це не означає, що кинемо ходити на студію".


Реліз четвертого альбому гурту "Бумбокс" "Все включено"

25 П'ЯТНИЦЯ

"Земним Еросом кохають ниці. Таким байдуже кого кохати - жінок чи юнаків, це любов до тіла. Натхненні небесним Еросом звертаються до чоловічої статі, це любов до розуму й сили," - йдеться в "Бенкеті" Платона.


Вистава "Хвала Еросу" за діалогом "Бенкет" Платона в постановці Володимира Кучинського

19.00, Львів, Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, вул. Курбаса, 3

Оперу "Перси Тіресія" називають "демографічною бомбою". Головні її заклики - "Кохайтеся!" і "Давайте робити дітей!". За сюжетом жінка відрізає собі груди, щоб не народжувати. У Києві "Перси Тіресія" покажуть 5 разів у Театрі опери і балету для дітей та юнацтва.

"Це буде екшн в опері," - каже режисер вистави Дмитро Тодорюк. У постановці задіяні дим-машини й літальний апарат для підйому артистки для польоту над сценою. Тодорюк відомий як соліст поп-гурту "Авіатор".


Опера "Перси Тіресія" Франсіса Пуленка за п'єсою Ґійома Аполлінера, режисер Дмитро Тодорюк.

19.00, Київ, Театр опери і балету для дітей та юнацтва, вул. Межигірська, 2

26 СУБОТА

Ляльку-мотанку не шиють. Її виготовляють, намотуючи нитки та стрічки. Одягають у світлу вишиванку, гальку - нижню спідницю, яку прикрашають запаскою. Спідниця символізує землю. Вишиванка - достаток. Головний убір - очіпок, стрічка чи хустка - зв'язок із небом. Лялька має бути безлика. А та, яка служить берегинею, - з хрестом на обличчі.


Майстер-клас із виготовлення ляльок-мотанок, 3-й благодійний етнофестиваль "Трипільські  зорі"

26-27 червня, 11.30, Черкаси, Долина Троянд

27 НЕДІЛЯ

"Не можеш досягнути чогось, через те що сліпий, бідний афроамериканець? Ніколи не відчував нічого подібного й ніколи не відчуватиму", - каже 60-річний Стіві Вандер, який народився недоношеним у пологовому будинку для бідних. Там чорношкірий малюк утратив зір через помилку лікарів. А потім виріс і став легендарним музикантом. Сліпими називає лише тих, чиї очі застилає ненависть, бо вони не можуть побачити світла любові та справедливості.


Виступ Стіві Вандера на фестивалі Glastonbury

24-27 червня, Англія, Worthy Farm, Pilton, Somerset

Зараз ви читаєте новину «Оперу "Перси Тіресія" називають "демографічною бомбою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути