Ексклюзиви
пʼятниця, 29 січня 2016 15:11

Онлайн-гру "Гроші, метри, два авта" створили українські програмісти

П'ятниця, 15 січня, 7.15

154 пасажири рейсу Львів – Київ сходять з літака. Боїнг пробув у повітрі 15 хвилин і повернувся на злітну смугу.

– Коли піднялися, в салоні почало сіріти від диму. Було нічим дихати. Люди кричали й кликали на допомогу стюардес. Ті вдавали, ніби нічого не трапилося. Оголосили, що з технічних причин літак мусять екстрено посадити у Львові. Пасажирів просили не панікувати. Мовляв, його оглянуть і полетимо далі, – розповідає Сніжана Беляєва, 37 років.

Після двогодинного очікування людям повідомили: рейс на Київ скасували. Попросили забрати багаж і перереєструватися. Львівська співачка 31-річна Софія Федина була серед 115 трансферних пасажирів. Зі столичного аеропорту "Бориспіль" мала летіти в Канаду.

– З нами повелися, як із худобою, – говорить Софія. – Мене запросили на Велику Маланку в Торонто. Частина доходу від неї мала піти для бійців у зоні АТО. Квиток я купила ще у вересні. Все зірвалося. Просила, аби працівники авіакомпанії зв'язалися з агенцією, через яку купувала квиток. Відмовилися це робити.

До двигуна чи повітрозабірника потрапив шматок целофану, кажуть представники авіакомпанії. ­Прокуратура Львівської області говорить про замикання електропроводки над кабіною пілотів.

Рейс відправиться до Києва о 14.50.

Автор: укрінформ
  Жінка малює на засипаному снігом автомобілі в Одесі 18 січня. За вихідні в Кіровоградській, Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Харківській та Полтавській областях випала місячна норма опадів
Жінка малює на засипаному снігом автомобілі в Одесі 18 січня. За вихідні в Кіровоградській, Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Харківській та Полтавській областях випала місячна норма опадів

А в цей час:

Настоятель храму Преподобної Параскеви Сербської в селі Кіровка Калинівського району на Вінниччині 37-річний Віталій Трач обдивляється чудотворні мироточиві ікони Спасителя та Божої Матері Іверської. Бачить, що викрали золоті й срібні коштовності, які люди жертвують за зцілення.

– Прийшов раніше, щоб поприбирати після посівання й підготуватися до святкової вечірньої служби, – каже протоієрей. – Здалеку побачив, що замок на дверях виламаний, і вони привідчинені. Біля ікон були дорогоцінності, які люди зносили понад вісім років. На підлозі лишилися кілька хрестиків і ланцюжків. Ароматне миро, яке з'являється на них під час богослужінь, має цілющі властивості. Зафіксували 12 випадків зцілення від раку. Одна мама довго не могла знайти тіло свого загиблого в зоні АТО сина. Коли відшукала, принесла його обгорілий від вибуху хрестик до ікони.

– Малиш, ти догрався! Тепер точно вивезу тебе! – кричить на свого мисливського пса породи німецький ягдтер'єр 47-річний Олег Василенко з Полтави.

Собака щойно загриз 15 сусідських курей-несучок. Заліз через вікно в чужий сарай.

– Не треба було випускати його на ніч із вольєра. Все одно двір не охороняв, а шукав собі здобич. Уперся носом у сніг і лазив скрізь. І таки ж доліз до чужих курей, – каже дружина Лариса, 39 років. Запирає Малиша у вольєрі.

До Олега дзвонить власник курей 53-річний Петро Кравченко.

– Ото кричав. Аж вуха позакладало. Казав, після такого спалить нашу хату, – говорить Олег, поклавши слухавку. – Краще кілька днів на очі не попадатися.

За два дні Василенки віддають сусідам за погризених курей 2 тисячі гривень. Малиша залишають.

  Учасники тристоронньої контактної групи з вирішення конфлікту на Донбасі домовилися про нову спробу негайно припинити вогонь. Наступний день у зоні АТО почався обстрілами з боку терористів.  ”Скільки вчені не намагалися схрестити вовка з вівцею, завжди виходить одне й те ж: ситий вовк,” – зауважує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Учасники тристоронньої контактної групи з вирішення конфлікту на Донбасі домовилися про нову спробу негайно припинити вогонь. Наступний день у зоні АТО почався обстрілами з боку терористів. ”Скільки вчені не намагалися схрестити вовка з вівцею, завжди виходить одне й те ж: ситий вовк,” – зауважує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

"Поки що ми не плануємо надавати летальну зброю. Але спроможності України в її власному виробництві зараз набагато вищі, ніж рік тому"

Джеффрі ПАЙЄТТ, посол США в Україні

"Люди, які боролися проти цензури в часи Януковича, стали народними депутатами й тепер її не бачать"

Олесь ДОНІЙ, колишній народний депутат, голова мистецького об'єднання "Остання барикада"

"Краще хай нормальний зв'язок зроблять. Рік тому в купе пенсіонер знепритомнів. Я не міг додзвонитися в найближчу до станції лікарню – через відсутність цієї мережі. Як ідіот бігав по нічному потягу і кричав про допомогу. Дядька кудись понесли. Так і не знаю – чи живий"

Олег КОБИЛКО, про перейменування оператора Life

"У сусідки на грип захворів чоловік. Відправила його на дачу за 30 кілометрів від міста, аби не заразив її та доньку. За тиждень приїхали провідати, а той блідий весь, із ліжка встати не може. Зараз – у реанімації"

Світлана КОЛОМІЄЦЬ, про епідемію грипу

"Не можу з банку другий рік забрати 15 тисяч доларів депозиту. Кажуть, немає грошей. А румуну дозволяють по 500 тисяч на рік виводити за кордон. Де справедливість?"

Інна КОНОНЕНКО, про інформацію, що у тренера донецького "Шахтаря" Мірчі Луческу на рахунках у банку Ріната Ахметова нібито лежать 20 мільйонів доларів

Суперкари Ferrari та Lamborghini не продаватимуть в Україні. В нас немає умов для їх обслуговування – відсутні сертифіковані автомайстерні, повідомляє офіційний дилер виробника компанія "Логос". Єдиний салон Ferrari Kiev працював із 2011 року. Найдешевше там продавали Ferrari California за 252,37 тис. євро. 2014-го купили дві машини, торік – одну.

Онлайн-гру "Гроші, метри, два авта" створили українські програмісти. В ній пропонують вгадати місячну зарплату чиновника за його статками. Спочатку називають його посаду. Потім надають інформацію про нерухомість, машини й депозити.

Президент звільнив командувача Сухопутних військ Анатолія Пушнякова. Він потрапив під закон про люстрацію. Згодом Порошенко поновив його на цій посаді. Зараз на неї претендує генерал Петро Литвин, рідний брат колишнього голови Верховної Ради Володимира Литвина.

Епідемія лихоманки Ебола в Африці закінчилася, повідомляють у Всесвітній організації охорони здоров'я. Тривала з червня 2011 року. Від недуги померло понад 11 тис. людей.

Обшукати офіс компанії Google у Києві дозволив Генеральній прокуратурі Печерський районний суд столиці. Вимагають інформацію про автора статті "Як заступник міністра внутрішніх справ домовлявся про відкати на мільйони гривень". У ній нібито без дозволу прокурора та слідчого оприлюднили дані досудового розслідування.

1000000 біометричних закордонних паспортів отримали торік українці. Ще 1,1 млн – паперових. З 11 січня почали видавати внутрішні біометричні документи. Поки що 16-річним. Решта громадян зможуть звернутися по них після затвердження парламентом відповідних положень

Російські товари почнуть маскувати

Українські магазини розпродують останні російські товари. Але вони через деякий час можуть знову з'явитися на прилавках. Під білоруським чи казахстанським прапором. У Росії було схоже після заборони європейських продуктів. Потім до них із Білорусі привозили креветки, рибу.

Олексій ЛУПОНОСОВ, економіст

Пальне здешевшає навесні

Дешева нафта потрапить на ринки України десь через три місяці. Зараз продають бензин із нафти по 40 доларів. Якби не здорожчання акцизів із Нового року, 95-й коштував би на гривню менше. Дизпаливо – на кількадесят копійок. Якщо ціна на нафту буде не вище 30 доларів протягом року, то бензин точно подешевшає.

Дмитро МАРУНИЧ, співголова Фонду енергетичних стратегій

Путін зробив собі гірше

Російський президент Путін послав свого представника в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Бориса Гризлова в Київ. Цим він зробив собі тільки гірше. Тепер усім очевидно, що поправки до Конституції України – його ключове бажання. І він хоче, щоб виконали його якомога скоріше. Бо на РФ тисне нафта по 30 доларів. Збираються скоротити на 10 відсотків цьогорічний бюджет. Тобто в російській економіці все дуже й дуже погано. Прагнуть, щоб Захід терміново зняв санкції.

Тарас ЗАГОРОДНІЙ, політичний експерт

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Дядько щотижня п'є по літру кока-коли. Вважає, що очищає організм від шлаків.

Анна, 26 років, Полтава

 

Почала працювати касиром у "Макдональдзі". Платять 16 гривень за годину. Важко, втомлююся. Від усмішки обличчя судомить. Останні дні каса не сходиться – зайві 100 гривень. Пишу пояснювальні. Звільнитись не можу, бо сама сплачую за навчання в університеті.

Настя, 20 років

На ринку більш як 15 років продаю речі для господарства й дрібну побутову техніку. Мусив найняти помічника, бо почали частіше красти. Якось дивлюсь, чоловік несе електричну духовку на плечі й думаю: "О, така як у мене. Втратив клієнта". Глянув, а моєї – нема. Не побіг за ним, бо не було на кого лишити товар.

Ігор, 38 років, місто Шаргород, Вінницька область

Зараз ви читаєте новину «Онлайн-гру "Гроші, метри, два авта" створили українські програмісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути