четвер, 02 грудня 2010 14:52

Народилися найтовщі близнюки

Найгладші близнюки планети Бенні та Біллі МакКрейрі народилися 7 грудня 1946-го в американському містечку Гендерсонвілл, штат Північна Кароліна. До 6 років були цілком нормальними дітьми. Та вже у 10-річному віці важили понад 90 кг кожен. А в 16 - більш як 270 кг. Не закінчивши школи, брати МакКрейрі подалися до Техасу розводити худобу. Батьки купили там ферму: сподівалися, що фізична праця допоможе синам схуднути.

У листопаді 1978-го близнюків занесли до Книги рекордів Гіннеса. Біллі тоді важив 337 кг, а Бенні - 328. Та світ дізнався про них раніше - із рекламного знімка, на якому товстуни їдуть маленькими мотоциклами японської марки "Хонда". Подолали на них 3 тис. км американськими хайвеями. Через японців вони змінили прізвище. Їх дратувала азійська вимова їхнього - МакКрейрі. Виходило щось схоже на "МакКвірі" (queer на сленгу означає "педик"). Брати стали МакҐвайрами.

Близнюки також були напівпрофесійними рестлерами - боролися перед публікою.

- Деякі рестлери накладали в штани, коли бачили нашу масу, - посміювався Бенні.

Коронними трюками гладунів були трясіння дупою перед глядачами та падіння суперників, коли ті налітали на МакҐвайрів. Особливо ж розважали глядачів поєдинки між братами (на знімку).

Бенні помер у березні 2001-го від серцевого нападу. Біллі загинув 1979-го - не впорався з керуванням мотоциклом під час трюку біля Ніагарського водоспаду. Поховали братів у сусідніх могилах в рідному Гендерсонвіллі. Їхній надгробок у кілька разів більший за решту на цвинтарі.

 

 

Джон Леннон дав автограф своєму вбивці

- Та ти хоч знаєш, що накоїв? - кричав швейцар.

- Я щойно застрелив Джона Леннона, - незворушно відповів Марк Чепмен після того, як випустив п'ять куль у колишнього "бітла" 8 грудня 1980-го.

Він сів на клумбу, дістав свою улюблену книжку "Ловець у житі" Селінджера й почав читати. Тут, фактично на місці злочину - біля будинку зірки неподалік Центрального парку в Нью-Йорку- його й заарештували. Леннона доправили до лікарні, але врятувати не змогли. Співак утратив забагато крові.

25-річний Марк Чепмен був колишнім хіпі, медбратом, членом Християнського союзу молоді. Намагався порішити себе - надихався вихлопних газів у власному авто. На якийсь час від психічних розладів його врятувало одруження з американкою японського походження. Він постійно розповідав їй, що Леннон зрадив власні ідеали й зажив у розкошах. 23 жовтня 1980-го Марк повісив на робочому місці аркуш із написом "Джон Леннон". За чотири дні купив пістолет. І почав вештатися біля будинку співака.

8 грудня він узяв 14-годинну касету "Бітлз" і пішов до групи фанів біля будинку Леннона. Там познайомився з фотографом Полом Ґорешем.

О 16.30 із будинку вийшли Джон та його дружина Йоко Оно. Леннон одразу попрямував до лімузина. З натовпу вийшов Чепмен, простяг альбом і попросив автограф. Співак зупинився, і Ґореш сфотографував його. То був останній знімок зірки.

Подружжя повернулося о 23.30.

- Містере Леннон! - гукнув із темряви Чепмен.

Джон обернувся, і Марк почав у нього стріляти.

Через 11 років убивця зізнається, що постійно чув у голові шепіт: "Зроби це! Зроби! Зроби!"

Його засудили до довічного ув'язнення.

 

"Мені видається неможливим нести важкий тягар відповідальності й виконувати королівські обов'язки без допомоги та підтримки жінки, яку я кохаю", - сказав по британському радіо король Едуард VIII у ніч проти 11 грудня 1936-го. Перед тим він підписав акт про зречення британського престолу. Монарх кохав розлучену жінку Волліс Сімпсон (обоє на знімку). Та як глава англіканської церкви не мав права з нею побратися. Едуард VIII правив лише 327 днів. Через півроку пара одружилась у Франції. Екс-монарх згодом симпатизував нацистам. Гітлер мріяв повернути його на трон у разі завоювання Великої Британії. Уряд країни від гріха подалі відрядив Едуарда губернатором на Багами. Він помер 1972-го на 78-му році життя неподалік Парижа. Волліс Сімпсон пережила його на 14 років.

 

 

6 грудня 1240 року під натиском монголів упав останній оплот Києва - Десятинна церква. Місто оточили ще у вересні. Воєвода Дмитро Єйкович, який керував обороною, наказав убити перший монгольських  посланців. Після перемоги монголи помстилися і "от млада до велика вся убиша мечем". Через сім років чернець Плано Карпіні, відвідавши Київ, написав, що побачив тут 200 дворів і людей, яких "тримають у найтяжчому рабстві".

Улітку 1678-го дослідник Північної Америки Рене-Робер Ла Саль виїхав із Франції до Канади. Із собою взяв 30 солдатів і монаха-францисканця Луї Аннепена. Той став першим європейцем, який описав Ніагарський водоспад. Через п'ять років після поїздки нотатки Аннепена надрукували в Парижі. Він писав, що 7 грудня 1678-го побачив водоспад заввишки понад 150 м. У другому ж виданні мемуарів накинув йому ще 30 м і доводив, що його гуркіт чути на відстані 70 км. Точну висоту - 53 м - визначив швед Петер Кальм 1750-го.

10 грудня 1520 року німецький священик Мартін Лютер спалив буллу із осудом Папи Римського та назвав його Антихристом перед студентами Віттенберзького університету. Папою на той час був Лев Х - син Джованні Медичі, правителя Флоренції. Для будівництва собору Святого Петра в Римі понтифік налагодив випуск індульгенцій. У Німеччині ними торгував ченець Тециль. Той закликав: "Заплатіть, і станете безгрішні". Лютер у відповідь прибив до дверей свого храму 95 тез про реформування церкви. Наступного року після спалення булли його визнали єретиком.

Зараз ви читаєте новину «Народилися найтовщі близнюки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути