четвер, 07 серпня 2014 15:15

На шістьох відварюємо три кілограми креветок

Автор: фото: blog.i.ua
 

Ірина ЗАЯРСЬКА, 31 рік, власниця салону штор і шпалер, переїхала жити з Вінниці до Одеси

– Після одруження чоловік підсадив на ­морепродукти. Коли жила у Вінниці, ніколи не готувала їх. Зараз забула, що таке голубці, котлети, холодець. Навіть на свята замість олів'є готую салати із восьминогів, морських гребінців, мідій, креветок і кальмарів. Заправляю оливковою олією. У нашому холодильнику, окрім бринзи, помідорів і зелені, завжди є мідії, кальмари, сьомга.

Часто вечеряємо з друзями – у кожного вдома по черзі. На шістьох відварюємо 3 кілограми креветок або готуємо велику тарілку салату. Цього достатньо, щоб ситими лягти спати.

На морепродукти щотижня витрачаю не менш як 250 гривень. Це дозволяє економити час. Не стою годинами біля плити. Риба готується хвилин 20, морепродукти 5 хвилин стушкувала – і готові. На бутерброди засолюю шматок сьомги. Їмо зранку із сиром "Філадельфія".

Відмовилися з чоловіком від свинини. Якщо хочеться м'яса, готуємо кролика, індичку, але без гарніру. У суботу варю рисові супи з курячих грудок зі спаржею та броколі. Усе заправляю оливковою олією. Хліб їмо лише з висівками.

За дев'ять років у Одесі навчилася по-іншому сприймати їжу, смаки змінилися. Забула, що таке важкість у шлунку.

Улюблені страви українців

Найулюбленіша страва в усіх регіонах – борщ

Захід (Волинська, Рівненська, Івано-Франківська, Тернопільська, Львівська, Закарпатська, Чернівецька області) – голубці, вареники, деруни, холодець.

Центр (Вінницька, Хмельницька, Кіровоградська, Полтавська, Черкаська області) – рибні страви (смажена й фарширована риба, юшка, оселедець), холодець, сало.

Північ (Київ, Київська, Житомирська, Сумська, Чернігівська області) – картопля, супи (зелений, бульйон, гороховий, капусняк), відбивні.

Південь (Одеська, Херсонська, Миколаївська області, Крим, Севастополь) – пельмені, смажена картопля, плов.

Схід (Дніпропетровська, Запорізька, Харківська області) – шашлик, салат олів'є, печеня.

Донбас (Донецька, Луганська області) – салат "шуба", окрошка.

Дані: соціологічна група "Рейтинг". Опитування проведене 26 вересня – 6 жовтня 2013 року

Зараз ви читаєте новину «На шістьох відварюємо три кілограми креветок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути