четвер, 10 червня 2010 14:52

На шахті ім. Скочинського в Донецьку стався викид газу

 

Неділя, 6 червня, 18.56


На шахті ім. Скочинського в Донецьку стався викид газу. Аварія трапилася на глибині 1200 м. Приблизно в тому ж місці, де й 8 червня торік. У шахті було 23 людини. П'ятеро опинилися в епіцентрі викиду, 18 самотужки вибралися на поверхню. Зараз вони перебувають у обласній лікарні профзахворювань з ознаками отруєння.

43-річний Владислав Ткаченко та 35-річний Сергій Шаталов загинули. Троє шахтарів зникли безвісти. Рятувальники кажуть, що шанси знайти їх живими невеликі. Треба розчистити ще 40 м завалів.

Шахта ім. Скочинського - одна з найглибших у світі. Вугілля видобувають на глибині 1300 м. Небезпечна за гiрничо-геологічними умовами. Шахтарі називають її "багатою на газ". Із 1979 року тут сталося 16 аварій.

А в цей час час:

34-річний Віктор Плахотнюк та 35-річний Ілля Сімчук із друзями відпочивають на дамбі під кондитерською фабрикою на річці Південний Буг у Вінниці. Навпроти дамби — острів Кемпа.

Згодом Плахотнюк вирішить допливти до острова. Відстань - метрів з 50. Посередині почне тонути. Ілля кинеться його рятувати. Потонуть обидва. Їхні тіла знайдуть наступного ранку.

Олена Олесь, 24 роки, зупиняє машину на узбіччі біля столичного зоопарку. Помічає журавля на дорозі.

- За ним бігли якісь дві жінки, напевно, працівниці зоопарку. Водії зупинялися, знімали на мобільні. Журавель дуже гарний - із обрізаними крилами, чорно-біло-червоний із чубом. Пізніше подивилася в інтернеті, що це журавель вінценосний східний.

79-річний Михайло Левченко із села Лісового Тальнівського району Черкаської області ходить городом і кропить жуків отрутою "Жукомор", яку зранку купив на базарі.

- Удень було спекотно, то вирішив увечері. А тут ще, як на зло, 2-місячний кабанчик захворів: упав рильцем у солому і, мабуть, здихає. Цілий день кололи, рятували.

Тіло Бориса Безфамільного, 58 років, витягають із 5-метрової криниці в селі Снятин Івано-Франківської області.

- Люди пасли худобу на пасовищі, яке належить місцевій птахофабриці. Там є порослий травою старий колодязь, метрів до п'яти, - розказує Михайло Пасічний, директор Снятинського психоневрологічного інтернату. - Із нього пастухи почули ревіння корови. Подзвонили рятувальникам. Ті витягли телицю, а на дні побачили мертвого Бориса. Він пішов випасати телицю. На роги худобині намотав один кінець мотузки, другий обкрутив навколо ліктя. Що саме сталося, точно не знаємо. Може, не помітив криницю та впав униз, потягнувши за собою тварину. Жив у нас із 1972 року. Інвалід, приїхав із Києва. Родичів не мав. Ми йому й прізвище дали Безфамільний, бо знав лише своє ім'я. Страждав на психічні розлади. В інтернаті порався біля худоби й на полі.

Працівники Музею героїчної оборони та визволення Севастополя заносять усередину колекцію фотографій, присвячену сторіччю місцевого футболу. З дев'ятої ранку святкують День Історичного бульвару - вже 21-й рік поспіль. Усі музеї виносять свої експонати на вулицю. Містом ходять паради з учасниками історичних клубів у костюмах наполеонівських часів, лицарів та військових.

На відрізку близько 3 км річкою Пиня між селами Яківське і Плоске Свалявського району Закарпаття плаває дохла риба.

- Хтось скинув у воду два мішки хлорки. Загинуло понад тисячу рибин марени карпатської, - каже Ігор Великопольський із Держрибоохорони Закарпатської області.

З ангару вінницького підприємства "Укртрансрайнгор" виводять вантажні автомобілі. Напередодні там трапилася пожежа. У гаражі стояло 13 вантажівок.

- Ангар здоровенний, 20 на 60 метрів із п'ятьма ворітьми. Ми почали тушити з перших. Приміщення було сильно задимлене, лише чули, як щось шипіло й потім зривалося. То скати горіли, - розповів командир відділення пожежної частини Василь Менделєвич, 28 років.

Ущент згоріла лише вантажівка "Сканія-114" 2002 року випуску. Пожежу спричинило коротке замикання електропроводки машин. Збиток - 400 тис. грн.

 


10 років ув'язнення отримав депутат Московської райради Харкова Олег Медведєв за нібито підготовку замахів на в.о. мера міста Геннадія Кернеса і главу місцевої облдержадміністрації Михайла Добкіна.


7 т аміаку витекло в струмок, який впадає в річку Соб у селі Жорнище на Вінниччині. КамАЗ переїжджав через міст. Цистерна впала у воду й розгерметизувалася.


104 консультативних і дорадчих органи, створених попереднім урядом, ліквідував Кабмін Азарова. Серед них - Всеукраїнську студентську раду, комісію з реформування освіти, міжвідомчу робочу групу з питань реконструкції НСК "Олімпійський" до матчів Євро-2012.

1,5 грн коштує поштова марка із зображенням українських боксерів Віталія та Володимира Кличків. Її ввели в обіг 8 червня тиражем 170 тис. Марка захищена словом "Кличко", яке проявляється при наведенні ультрафіолетового променя.

17 громадян Польщі в понеділок потрапили до Івано-Франківської інфекційної обласної лікарні з харчовою токсикоінфекцією. Усі постраждалі в складі туристичної групи відвідували Кам'янець-Подільський Хмельницької області та вживали їжу швидкого приготування.


Анекдот

- Куме, ви не знаєте, ураган у Львові був до приїзду Шуфрича чи після?


Коротко

5 червня 32-річний безробітний намагався пограбувати кав'ярню на вул. Котлярській у Львові. Він засунув за пазуху продуктів на 378 грн і намагався втекти через вікно. Одна з працівниць схопила його за штани. Чоловік вислизнув, залишивши і штани, і білизну. Оголеного злодія затримали на вул. Татарській.

7 червня в Маріїнському парку дівчина з розфарбованими червоною фарбою оголеними грудьми сфотографувалася на фоні Кабміну. Так жіночий рух Femen відреагував на слова прем'єр-міністра Миколи Азарова 2 червня: "У країні сформувався цілий прошарок кровосісів бюджетних коштів. Тепер ми цих упирів ліквідуємо".


Окружний адміністративний суд Києва заборонив блокувати колеса автомобілів за несплачене паркування.

Держкомстат визначив міста України з найбруднішим повітрям. До п'ятірки входять Луганськ, Кривий Ріг, Маріуполь, Бурштин на Івано-Франківщині та Зеленодольськ  Дніпропетровської області.



Цитата

"Коли в Аргентині прийшли до влади військові, вони посадили всю поліцію, яка брала хабарі, в літак, піднялися на 11 тисяч метрів над Атлантикою й викинули їх в океан. Але де ж нам взяти стільки літаків?"

Борис Колесніков, віце-прем'єр-міністр, про способи боротьби із хабарництвом у міліції

Зараз ви читаєте новину «На шахті ім. Скочинського в Донецьку стався викид газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути