четвер, 11 серпня 2011 15:37

На Кіровоградщині та в західних областях розпочнуть видобувати золото

 

6 серпня 14.59

Виконуючий обов'язки начальника Замостянського райвідділу міліції у Вінниці Віталій Стахов із заступником начальника карного розшуку Сергієм Дзьонем на службовому авто їдуть вулицею Винниченка.

- Перевіряли роботу патрульних. Тут на червоний світлофор вибігає хлопець. У шортах, майці. В кулаку щось тримає блискуче, на золоту прикрасу схоже. На узбіччі дві жіночки стоять із колясками. Одна за шию схопилася, головою мотиляє. Зрозуміли, що з неї щойно зірвали ланцюжок. Ми з Дзьонем до машини та айда за тим хлопцем, - розповідає Стахов. - Поїхали на машині, бо він добре біг. Проїхали з кілометр, поки він видихався.

Міліціонери при затриманні виявили в чоловіка золотий ланцюжок. Злодій - 20-річний безробітній з Літинського району. Протягом місяця так обікрав чотирьох жінок.

А в цей час:

26-річна Ірма Крат із Гадяча на Полтавщині йде до підземного переходу на столичному Хрещатику. Купує за 100 грн балончик червоної фарби для взуття. 12 фломастерів, якими вона обмальовувала металеві щити поблизу Печерського райсуду, забрали міліціонери. Розкладає на асфальті привезене з дому простирадло. Великими літерами пише: "Янека на зону" і малює поруч грати. Разом із земляком Олексієм Пироговим несуть плакат до мітингуючих на підтримку Юлії Тимошенко. Вигукують:

- Ганьба "Регіонам", ганьба Януковичу!

Ірма приїхала до Києва з Гадяча 6 серпня о 5.00. Додому повернулася через два дні. На поїздку витратила 1,5 тис. грн. Купувала каву й цигарки для протестувальників.

- Після приїзду додому почала збирати харчі для Майдану. Гарно вродили огірки й помідори, буде що в Київ передати, - каже Ірма Крат.

До ресторану "Шенонсо" на вул. 50-років ВЛКСМ у Чернігові під'їжджають біло-червоним лімузином 30-річний Руслан Сокол та 25-річна Тетяна Фесюк. У дворі наречених зустрічають переодягнені актори, оркестр. Обсипають пелюстками троянд. Підносять бокали з шампанським. Гості переважно дарують конверти з грішми. За 20 хв. усі сідають до столу. О 19.00 на сцену ресторану виходить французька співачка Ін-Ґрід . Кажуть, за її виступ заплатили 100 тис. євро. Батьки нареченої - власники ювелірних салонів "Золотий лев". Весілля покажуть по телебаченню. Його називають найбагатшим у Чернігові за останні 10 років.

Володимир Щербаков із Тального Черкаської області настроює приймач на хвилю місцевого радіо. Чекає замовлену на день народження дружини 59-річної Валентини пісню: "Ах, какая женщина" у виконанні Дубровіна. Минає година. Передача завершується, а пісні немає.

- Вовка помилився й не на ту радіостанцію настроїв. Мене вітали на іншій. Але було весело. Гості розбалакалися так, що ніхто того радіо не слухав, - каже Валентина. - Але більше не замовлятимемо. Радіостанцій так багато, що чорт ногу зломить. Краще в газеті замовити.

Що робили в міліції минулого тижня

2 серпня прокуратура Вінницької області порушила кримінальну справу щодо працівників Могилів-Подільського райвідділу міліції, які побили жителя райцентру Сафарова Фірдовсі Керім Огли, українця азербайджанського походження. 26 березня міліціонери зупинили ЗІЛ, водій якого буксирував фургон ГАЗ-53 без номерних знаків. Власника фургона попросили під'їхати до райвідділу. Там його тримали 6 год. У результаті чоловік опинився в лікарні зі струсом мозку й численними забоями та синцями.

1 серпня у Слов'яносербській виправній колонії №60 на Луганщині ув'язнені влаштували різанину. Четверо потрапили в реанімацію з важкими пораненнями. Двоє ув'язнених кажуть, що бійку спровокував начальник колонії майор Дмитро Щегловітов. Віктор Лебединець, заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Луганській області, заперечує причетність правоохоронців:

- Один з ув'язнених зірвав яблуко, іншому це не сподобалося і він його облаяв. Виникла бійка. Це відбулося в цеху металообробки, де працювало семеро людей. Вони виготовляли на замовлення дитячий майданчик із металу.

Жовтневий райсуд Запоріжжя переніс на 19 вересня справу щодо вибуху в Покровському храмі, що стався 28 липня 2010 року. Ольга Дьоміна, мати підозрюваних, переживає, що сини можуть не дожити до наступного суду:

- Антону погрожували: зараз сироватку правди будемо тобі колоти, пістолет до скроні приставляли, показували відео, як били брата Сергія, змушували голосно співати "Пусть всегда будет солнце" і їсти з помийного відра. Говорили: брата вб'ємо, матір уб'ємо. Він писав усе, що казали.

 

Інспектори ДАІ контролюватимуть справність управління, розвал-сходження коліс, регулювання фар, токсичність вихлопу двигуна машин прямо на дорогах. Для цього закуплять пересувні станції діагностики. За несправність оштрафують на 340 - 425 грн.

На Кіровоградщині та в західних областях розпочнуть видобувати золото. Україна володіє близько 2,5 - 3 тис. т золота, запевняє голова Державної служби геології й надр Едуард Ставицький. Грам українського золота коштуватиме не більш як 150 грн.

Із 2012 року ліквідують поділ Вінниці на райони. Зараз місто поділене на 3 райони: Замостянський, Ленінський і Староміський. Заступник міського голови Андрій Рева каже, що це дасть можливість оптимізувати структуру управління й зменшити кількість чиновників.

У Харківській області вночі на жителів нападають павуки-вовки. На місці укусу виникає біль, припухлість, почервоніння. В СЕС кажуть, що в регіоні живе близько 30 видів таких членистоногих. Тим, кого вкусив павук, радять пройти обстеження у лікаря, а павука доставити до відділу медичної паразитології обласної СЕС для визначення виду.

 

9 603 000 гривень одноразової грошової допомоги при виході на пенсію отримав 131 депутат VI та V скликань Верховної Ради. Це в середньому по 73, 3 тис. грн.

 

 

"Хочу заявити, що в мене немає жодної схильності до самогубства".

Юлія ТИМОШЕНКО, лідер партії "Батьківщина", про те, що вона не вкоротить собі віку

"Коли я побачив по телевізору, як у нього смикається брова, сам весь тремтить - мені стало його шкода. Пішов би тихенько з цієї справи. Краще сказав би, що захворів. Брати самовідвід - це смішно. Задовольнити відвід захисту - теж не підходить. А через хворобу піти - у самий раз".

Микола ЗАМКОВЕНКО, колишній голова Печерського райсуду, про суддю Родіона Кірєєва, який веде справу Юлії Тимошенко

"Найголовніша і краща риса Віктора Януковича - це відповідальність. Він цікавий таким, яким він є"

Ганна ГЕРМАН, радник президента, про те, що Янукович не користується послугами політтехнологів

"Збудуємо свої підприємства і будемо повністю себе забезпечувати. Нічого складного у виробництві памперсів немає. Правильно? Згодні? Якщо ми ракети навчилися будувати ... Те ж стосується й горезвісних презервативів".

Микола АЗАРОВ, прем'єр-міністр, про необхідність розвитку вітчизняного виробництва презервативів і підгузків

 

 

Депутати Верховної Ради пояснили, що вони зобов'язані тільки приймати закони, а не дотримуватися їх.

Азаров на своїй сторінці у Facebook пообіцяв, що після оподаткування презервативів вони не дорожчатимуть: просто їх будуть виробляти на 20% коротшими.

 

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині та в західних областях розпочнуть видобувати золото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути