Ексклюзиви
четвер, 03 березня 2011 13:51

"Металісту треба збалансувати зарплатну відомість"

 

3 березня стартувала весняна частина футбольного чемпіонату України. Колишній головний тренер молодіжної збірної України Олександр Іщенко, 57 років, розповідає чого він очікує від кожної з команд у другій половині сезону.

1. "Шахтар" (Донецьк)

Поєдинок проти "Роми" показав, що "гірники" в непоганому тонусі. Не бачу, що може перешкодити донеччанам узяти "золото". Сподіваюся, що підопічні Луческу пройдуть до чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Боротьба на кількох фронтах може послабити позиції "Шахтаря" в чемпіонаті України, але не настільки, щоб команда зсунулася з першого місця. Думаю, "Шахтар" забезпечить чемпіонський титул за три-чотири тури до фінішу турніру. Дуже сподіваюся на прогрес Дмитра Чигринського, Ярослава Ракицького, Тараса Степаненка.

2. "Динамо" (Київ)

Склад команди укомплектований - особливих посилень вона не потребує. У матчах проти "Бешикташа" вразила фізична готовність киян - команда біжить. Треба посилювати гру першим номером. Проблема - перехід з оборони в атаку. Швидкість є, бракує чіткості пасу та ігрової думки. На відміну від конкурентів у боротьбі за друге місце - "Металіста" та "Дніпра", продовжує боротьбу в єврокубках. З одного боку, додаткові труднощі, з другого - якщо кияни знову матимуть своє ігрове обличчя, фінішують другими. Думаю, так воно й буде.

3. "Металіст "(Харків)

У команді серйозні внутрішні проблеми. Судячи з усього, новоприбулим дали серйозні особисті контракти. Це викликало протест ветеранів - звідси й проблеми з перепідписанням контракту Девіча та безвідповідальна гра Папа Гуйє. Керівникам клубу треба збалансувати зарплатну відомість. На сьогодні команда не готова боротися за друге місце і може навіть поступитися третім.

"Шахтар" забезпечить собі перше місце за три-чотири тури до фінішу

4. "Дніпро" (Дніпропетровськ)

Неоднозначні результати в контрольних зимових матчах. Але вони нічого не означають. "Дніпро" - команда-загадка. Забагато новачків. Невідомо як покаже себе бразилець Жуліано на позиції плеймейкера. Непотрапляння в єврокубкову зону не зрозуміють. Стануть другими - це буде безумовний успіх сезону. Третє місце - цілком прийнятний результат.

5. "Карпати" (Львів)

Дуже сподобався румунський форвард Разван Кочиш. Одна з найцкавіших команд з організації гри. Але чи піде вона далі - у мене щодо цього є сумніви. Коротка лава запасних. Але, думаю, львів'яни за четверте місце поборються.

6. "Волинь" (Луцьк)

До зимової перерви йшли на третьому місці, а після відновлення чемпіонату навесні - "вилетіли". Тримаються завдяки головному тренеру Віталію Кварцяному - усього себе віддає роботі. Якщо фінішують у десятці, сезон буде вдалий.

7. "Арсенал" (Київ)

Купили непоганих гравців. У першому колі провалів не було, але і яскравих ігор також. Не думаю, що піднімуться у турнірній таблиці, але й не впадуть.

8. "Ворскла" (Полтава)

"Зірок" не підписували, це не в стилі тренера Миколи Павлова. Попсують нерви багатьом, залишаться на тих же позиціях.

9. "Таврія" (Сімферополь)

Команду залишили лідери - Олександр Ковпак, Денис Голайдо. Але непогано показав себе форвард Антон Шиндер і взагалі класу має вистачити для того, щоб залишитися на поточній позиції. Головне - позитивний мікроклімат у роздягальні.

10 "Металург" (Донецьк)

5 березня команда прийматиме "Динамо". Матч стане певним лакмусовим папірцем для виявлення нинішніх можливостей донеччан. Фінансовий потенціал клубу дозволяє їм бути щонайменше шостими. Не вистачає характеру, бажання битися на полі. Побачимо, як із цією проблемою впорається новий головний тренер - росіянин Андрій Гордєєв.

11. "Оболонь "(Київ)

Молода перспективна команда. Бракує тільки стабільності. Поточна позиція - успіх, бо були серйозні втрати влітку. Курсуватимуть між 11-м та 14-м місцями.

12. "Зоря" (Луганськ)

Обіграли в міжсезонні московський "Локомотив" - 3:0. Але - жодних далекоглядних висновків. Багато гравців переїхали до маріупольського "Іллічівця". Важко сказати як впишуться новачки. Серед гравців відзначив би форварда Сергія Силюка

13. "Кривбас" (Кривий Ріг)

У першій частині сезону команда не вразила. Треба посилити конкуренцію у складі. Можуть піднятися на пару позицій.

14. "Іллічівець" (Маріуполь)

До команди прийшов новий головний тренер - Валерій Яремченко. Його кваліфікація та досвід дозволять маріупольцям залишитися у прем'єр-лізі. Можливо, за кілька років і на єврокубки замахнуться.

15. "Севастополь" (Севастополь)

Є гравці, які мають досвід гри у Лізі чемпіонів, - Дуляй, Левандовський, Агахова. Тому нинішнє місце команди незрозуміле. Але покращення результатів не очікую, та й календар матчів у севастопольців важкий. Не розумію також мотивів запрошення на тренерський місток болгарина Ангела Червенкова.

16. "Металург" (Запоріжжя)

Команда ніколи не залишала елітну лігу українського чемпіонату, але наступний сезон розпочне в першій.

Зараз ви читаєте новину «"Металісту треба збалансувати зарплатну відомість"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути