Ексклюзиви
пʼятниця, 22 червня 2018 14:15

Мессі треба зіграти і за себе, і за партнерів

Що очікуємо від Кубка світу

Фаворити - Бразилія, Іспанія й Німеччина.

Щоб Аргентина перемогла, Мессі повинен відпрацювати і за себе, і за партнерів. Він здатен на високому рівні провести сім матчів. Але це складно. У них буде небагато шансів проти таких команд, як Бразилія чи Іспанія.

Збірну готувати до турніру складніше, ніж клуб. Після сезону гравці в різному стані. Важко їх вивести на один рівень.

Бразилія має не дуже креативний центр поля, але атака в них - найсильніша. Щоб реалізувати потенціал, їм потрібен буде простір.

Іспанії та Німеччині доведеться складніше, ніж у попередні роки. Або вони зроблять ще крок уперед у позиційній грі, або їх нейтралізують за рахунок класного позиційного захисту. Майже всі збірні навчились захищатися.

"Вистрілити" може Сенегал. Команда добре переходить з оборони в атаку і навпаки. Має кілька дуже талановитих гравців: Мане, Кейта, Кулібалі.

Здатні показати себе бельгійці. Азар, Де Брюйне, Лукаку та інші зірки перебувають в найкращому футбольному віці. Раніше слабкою ланкою був тренер - Марк Вільмотс. Нинішній Роберто Мартінес вивів збірну на вищий рівень.

Німеччина, якщо не вийде до фіналу, - це буде провал.

Багато запитань до складу збірної Аргентини.

У Франції немає зіграності в центрі поля. Погба випадає з гри команди. Дешам поки що не може розкрити до кінця потенціал команди.

Авраам КАМПОМАР, 29 років, ведучий програми "Європейський вікенд"

Бразилія з Тіте демонструє збалансований футбол. Німеччина та Іспанія підтримують раніше збудовані системи. У французів чудовий склад, але відсутній стрижень. Португалію до фаворитів не записую. Але тут, як і у випадку з Аргентиною, є фактор великого футболіста.

Мессі поки що не перемагав на Кубках світу і чемпіонатах Південної Америки. А Роналду нарешті переміг два роки тому. І це не була "перемога Кріштіану" - Португалія виграла завдяки командній дисципліні й характеру. Мессі також зможе виграти, якщо Аргентина буде повноцінною командою і використовуватиме найкращі якості більшості гравців. Якщо робити висновок із побаченого у відборі, то це - малоймовірно.

Іван ГРОМИКОВ, 27 років, журналіст сайта sportarena.com

Головні фаворити - Бразилія та Аргентина. Також - Іспанія, Франція й Німеччина. З-поміж цієї п'ятірки відзначив би Бразилію.

Не думаю, що команди запропонують щось нове в тактичному плані. Головне - баланс у грі.

На турнірі бракуватиме Сане, Наїнголлана, Фабрегаса й Морати.

Сергій НАГОРНЯК, 46 років, колишній футболіст збірної України

Більшість експертів прогнозують, що у фіналі зустрінуться Німеччина й Бразилія. Додав би Іспанію та Англію.

В Аргентину не вірю. Звісно, Мессі заслуговує на титул чемпіона світу. Але щось у цій збірній зламалося. Нема духу переможців.

Щоб виграти Кубок світу, треба мати щонайменше 75 відсотків класних футболістів у складі. Та ще й, бажано, зірку - масштабу Мессі чи Роналду. Тактичні новинки здатні принести родзинку в гру, але виграти такий серйозний турнір - навряд.

Віктор ГРАЧОВ, 61 рік, колишній нападник донецького "Шахтаря"

В Аргентині щось надломилося кілька років тому, коли вони двічі поспіль програли чемпіонат Південної Америки. Збірна справляє враження невпевненої в собі. А без Мессі перетворюється на посередню команду.

Тіньовий фаворит турнірів останніх років - це збірна Бельгії. Вона за складом не поступається бразильцям чи іспанцям. Але їм постійно щось заважає.

Думаю, провалиться Франція. Їм видали дуже багато авансів. Згадайте Кубок світу-2010. Команду просто розривало на частини - через внутрішні конфлікти. І вони провалили турнір. Французи мають велику перевагу, яка переростає в проблему: багато футболістів претендують на потрапляння до основного складу. Невідомо - чи втримає тренер Дідьє Дешам ситуацію під контролем.

На турнірі не вистачатиме Ґарета Бейла і Джанлуїджі Буффона. Не потрапив до складу німець Лерой Сане. Але практично в кожній команді є гравець, щодо якого можна посперечатися з тренером.

Артем ФРАНКОВ, 47 років, головний редактор тижневика "Футбол"

Фаворит - Бразилія. Хотів би, щоб у фіналі з нею зіграла Бельгія.

Розумію, що Мессі бракує титулу чемпіона світу, і цей турнір - його останній шанс. Однак віри в Аргентину немає. Вони ледве продерлися крізь сито відбірного турніру.

Думаю, вкотре провалиться Франція. Там знову пішли розбірки напередодні головного турніру чотириріччя.

Іван ГЕЦКО, 48 років, колишній нападник збірної України

Зараз ви читаєте новину «Мессі треба зіграти і за себе, і за партнерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути