середа, 19 лютого 2020 13:27

Мессі гратиме за "Барселону" до пенсії

Аргентинський футболіст Ліонель Мессі публічно посварився зі спортивним директором клубу Еріком Абідалем. Той розкритикував колишнього тренера команди Ернесто Вальверде. Мессі вступився, бо Вальверде так побудував тренувальний процес, що ветерани могли не напружуватися.

Мессі 24 червня має виповнитися 33 роки. За "Барселону" він грає з 2003-го. Нині - капітан команди, з якою чотири рази вигравав Кубок Ліги чемпіонів, найцінніший гравець, який отримує 40 мільйонів євро на рік. Ключові рішення керівництво "Барселони" - запрошення нових гравців, тренерів - ухвалює за згоди Мессі. Чи правильно це? Чи не гальмуватиме розвиток клубу талановитий, але немолодий гравець? Чи варто "Барселоні" попрощатися з Мессі?

– Вплив Мессі на колектив "Барселони" чималий, але не вирішальний, – каже футбольний телекоментатор Роберто Моралес, 43 роки. – Лео не прагне лідерства. Захисник Жерар Піке й опорний півзахисник Серхіо Бускетс мають не менше впливу.

Автор: REUTERS
  Капітан іспанської ”Барселони” Ліонель Мессі (ліворуч) стоїть поруч із головним тренером команди Кіке Сетьєном, якого призначили місяць тому. Фахівець сказав, що все життя мріяв тренувати такого футболіста
Капітан іспанської ”Барселони” Ліонель Мессі (ліворуч) стоїть поруч із головним тренером команди Кіке Сетьєном, якого призначили місяць тому. Фахівець сказав, що все життя мріяв тренувати такого футболіста

Кіке Сетьєн – тренер "Барселони", якого призначили в січні, – зможе впоратися з Мессі?

– Тренер готовий працювати зі своєю головною зіркою.

А якщо його методи роботи не сподобаються Мессі?

– Навряд. Ідеї Сетьєна – короткий пас, контроль м'яча – подібні до канонічних для "Барселони". Тому підійдуть і аргентинцеві, й іншим лідерам команди.

Чи може отримати Мессі повну владу в команді?

– Ні. Він може визначати певні деталі, не більше.

Чи правильним для "Барселони" є запрошення авторитарного тренера типу Жозе Моурінью, який триматиме всі важелі керування?

– Це неможливо. Стиль та ідео­логія клубу цього не сприймають. Лідери виховані в системі без авторитаризму.

"Барселона" з Мессі-лідером ще може бути успішною та виграти Лігу чемпіонів?

– Цілком. Перемога в Лізі чемпіонів – не просто здобуток, а й певний фарт. Свого часу "Челсі" Моурінью мав усе, аби перемогти, але не грав навіть у фіналі. "Челсі" Роберто Ді Маттео не повинен був отримати трофей, але саме цей тренер – єдиний, хто здобув його для клубу. Щороку є три-п'ять претендентів на перемогу. Поки є Мессі – "Барселона" серед них.

2008 року тодішній тренер "Барселони" Хосеп Ґвардіола вигнав із команди головну зірку – Роналдінью. Таке може статися з Мессі?

– Роналдінью ще геніальніший за Мессі, але цілковитий роздовбай. Лео інший. Він працює, як того вимагають. Тож гратиме за "Барсу" до пенсії.

Зараз ви читаєте новину «Мессі гратиме за "Барселону" до пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути