середа, 06 лютого 2019 10:17

Львівський суд скасував заборону в регіоні на російські пісні, фільми та книжки

П'ятниця, 25 січня, 18:13

Рятувальники ведуть до хати лісника в Рахівському районі на Закарпатті німця Мірка Барча, 47 років. Він мокрий, тремтить. У будинку готують чай. Лишаються до ранку, аби не потрапити вночі під лавину.

Мірка Барча шукали в горах майже добу. В Карпатах він із друзями тиждень. Катався на лижах із гори Драгобрат. Напередодні з'їхав униз сам. Назад не зна­йшов дороги, бо почався снігопад.

– Різко впав туман. За кілька метрів нічого не було видно. Зміг вийти до річки. Йшов уздовж берега. Місцями просто по воді. Кілька разів падав, – розповідає Мірко. – Думав тут, як у Європі, – за кожним поворотом якась хата чи село. Але нічого не було.

Дорогою викинув лижі. Хотів заночувати у викопаній у снігу ямі. Вчасно відчув, що замерзає, і пішов далі.

Рятувальний загін знайшов німця за майже 20 км від Драгобрату.

– Завдяки веб-камерам змогли визначити, в якому напрямку він пішов, – говорить керівник гірської пошуково-рятувальної частини Закарпаття Олександр Гуляк. – Знайшли лижі, але далі сліду не було. Інтуїція підказала, що піде річкою.

Рятувальники кидали петарди. Мірко почув вибухи і рушив у їхній бік. Побачив загін.

Автор: REUTERS
  Смолоскипна хода, присвячена пам’яті героїв Крут, відбулася 27 січня у Києві. Люди пройшлися від станції метро Арсенальна до Аскольдової Могили. Там відправили молебень за загиблими. Бій між армією Української Народної Республіки і більшовиками відбувся біля селища Крути Ніжинського району на Чернігівщині в січні 1918 року
Смолоскипна хода, присвячена пам’яті героїв Крут, відбулася 27 січня у Києві. Люди пройшлися від станції метро Арсенальна до Аскольдової Могили. Там відправили молебень за загиблими. Бій між армією Української Народної Республіки і більшовиками відбувся біля селища Крути Ніжинського району на Чернігівщині в січні 1918 року

А в цей час:

Полтавець 38-річний Сергій Котельніков держаком від лопати виганяє сусідську вівчарку Джека зі свого двору. Собака перестрибнув через невисоку дерев'яну огорожу, що розділяє будинки сусідів. Напав на кота Пушка.

Вівчарка гарчить. Біжить додому.

– Це пощастило, що собаці тільки півроку. Молодий і неагресивний. Так би в житті не вийшов вівчарку ганяти, – говорить Сергій. – Приїхав після роботи, увімкнув на комп'ютері фільм. А тут із вулиці кіт кричить. І гавкіт. Вибіг, а псина на мого Пушка кидається. Встиг утекти. Я схопив у коридорі палицю і на собаку махаю. Він і втік. Це вже не вперше таке. Двічі вже забігав. У моєму дворі купи клав. Мовчав, аби не псувати стосунків із сусідами. Цей раз не терпітиму. Хай собаку прив'язують, або ставлять вищу огорожу. Бо, як виросте, може кинутися на мене чи дружину Ольгу.

– Бігом відкривай двері і йди за собою прибирати, – киянин 30-річний Влади­слав Діденко стукає у двері сусіда на шостому поверсі дев'ятиповерхівки в Оболонському районі Києва.

Із-за дверей не відповідають. Владислав повертається у квартиру поверхом нижче.

– Машину паркую біля будинку. Щоранку виходжу, а там валяється сміття – недоїдки, пляшки, обгортки. Те ж саме і ввечері, – розповідає. – Все сам згрібав і викидав. Думав, то хтось із мешканців не доносить непотріб до баків і кидає. Кілька разів хотів вирахувати. Не вдалося. А це під'їжджав і помітив, як із вікна шостого поверху сусід Денис кидає вниз пакет. От і заявився до нього. Й добре, що не відкрив, бо я би за вухо до смітника відвів. Побалакаємо завтра.

207 заводів за останні чотири роки побудували в Україні приватні інвестори. На них працюють майже 500 тис. людей, каже президент Петро Порошенко.

Із 1 лютого у ДНР із власників автомобілів з українськими номерами стягуватимуть 340–1020 руб. – від 140 до 430 грн. Машини відправлятимуть на штрафмайданчик.

Торік літаками пересувалися на 17% більше українців, ніж 2017-го – 12,4 млн осіб.

Кладовище для тварин на 4 га може з'явитися під Києвом до 2020 року. Згодом зведуть крематорій і колумбарій – сховище для урн із прахом. У столичному бюджеті на цвинтар передбачили 2 млн грн.

Львівський окружний адміністративний суд скасував заборону в регіоні на російські пісні, фільми та книжки. Задовольнив позов журналіста Сергія Іванова-Малявіна та представників партії Віктора Медведчука "Український вибір". Рішення оскаржуватиме обласна рада. Мораторій діяв із 18 вересня. Подібні запроваджені на Волині, Житомирщині та Івано-Франківщині.

Потяг до Праги наприкінці року запустять із райцентру Мостиська на Львівщині. Курсуватиме чотири рази на день. Паспортний контроль проводитимуть у вагонах.

4,8 тисячі українців задекларували понад мільйон гривень доходів за минулий рік. Найбільше – на Київщині, Харківщині та Дніпропетровщині. Наймолодшому мільйонеру 7 років, найстаршому – 99

"Росіяни не люблять свободи. Хочуть царя і не прагнуть демократії. Люблять рабство. Нємцових, Макаревичів – мало там. Ще Олексій Толстой казав, що є дві Русі. Одна – Київська, і все, що притаманне Європі – там. А є Русь тайги, про яку говоримо", –

Віктор ЮЩЕНКО, третій президент України

Коли був на огляді у сільській амбулаторії, медсестра через вікно побачила, як двоє дітей провалилися під лід на ставку. Кинувся їх рятувати. Ліг на живіт і підповзав. Витягнув хлопців, а сам провалився. Набігли люди, подали драбину й палиці, затягли на берег. Другий тиждень лікую запалення легень.

Володимир УТКІН

Сусідка пішла ввечері на пробіжку і зникла. Шукали всім селом, викликали поліцію і написали в інтернеті. Наступного дня вона побачила дописи про це у соцмережі й подзвонила матері. Лишилася в подруги, сказала.

Олександра ВІЛЬШОВЕЦЬ

Зробила зауваження чоловікові, який справляв нужду на вулиці. Він погнався за мною з ножем. Кричав, щоб мовчала. Втекла і викликала поліцію. Нападника затримали. Вибачався. Напився, бо жінка вигнала з дому. Пожаліла його і забрала заяву.

Олена САМБУРСЬКА

145 380 українців склали запо­віти торік, за даними судового реєстру Opendatabot

110 616 водіїв торік оштрафували за кермування автомобілів п'яними. Це на 4 тис. менше, ніж 2017-го

  Генеральний прокурор Юрій Луценко виступає за легалізацію проституції в країні. Бо вона є джерелом корупції, в першу чергу – серед представників силових структур, каже.  ”Якщо легалізувати проституцію, то чому б не узаконити її і в поліції, судах та прокуратурі?” – запитує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Генеральний прокурор Юрій Луценко виступає за легалізацію проституції в країні. Бо вона є джерелом корупції, в першу чергу – серед представників силових структур, каже. ”Якщо легалізувати проституцію, то чому б не узаконити її і в поліції, судах та прокуратурі?” – запитує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Система доводила очевидні речі п'ять років

Вирок Вікторові Януковичу був актуальний у перші два роки після Майдану. Зараз же викликає розчарування і роздратування. Пізно. До того ж не можемо його виконати. Колишній президент не відбуватиме свій термін.

Правоохоронній системі треба було п'ять років на те, щоб довести очевидне щодо Януковича. Що вже казати про покарання винних у розстрілах на Майдані.

Леонід ШВЕЦЬ, політичний оглядач

Наші друзі часто виявляються "гібридними"

Стратегічна мета Кремля – викинути Україну з системи транзиту газу. Газпром затягуватиме підписання нового договору з Нафтогазом. Говоритиме про перегляд умов і заграватиме з Європою. Після закінчення чинних домовленостей, можливо, кілька років і зберігатиметься певний транзит через Україну. Але припиниться, щойно росіяни запустять Північний потік-2.

Україна намагається змусити РФ підписати новий контракт. Європа підтримує нас лише на словах, а не на ділі. Наші друзі часто виявляються "гібридними". Австрія і Німеччина постійно блокують санкційні рішення. Кремль же виграє там, де немає консолідованої позиції. Саме така атмосфера панує зараз у Європі.

Михайло ГОНЧАР, експерт з енергетики

 

Подруга відмовилася хрестити моїх двійнят, бо дала їм імена Адам і Єва. Це богохульство, заявила. За рік вона вийшла заміж за турка і прийняла іслам. Сина назвала Мустафою.

Ірина, 26 років, Тернопіль

Потай від чоловіка сусідка взяла машину, аби практикуватися у водінні. В'їхала в паркан. Сама відтягнула авто від загорожі. Наступного дня із внутрішньою кровотечею потрапила у лікарню, бо піднімала важке. Аби знайти гроші на лікування, чоловік продав авто.

Роман, 47 років, Ужгород

15-річним був на зимових канікулах у діда з бабою. З їхньої схованки вкрав 100 гривень. Прогуляв за день зі старшими хлопцями. Увечері дід вигнав мене з хати на мороз. У моєму домі не місце крадіям, кричав. Просидів на ґанку з годину. Потім дід заснув, і в будинок впустила баба. Наступного ранку вибачився перед ними на колінах.

Андрій, 29 років, Полтава

Сусідка по квартирі зникла перед датою, коли мали платити за житло. Трубки не брала. Із подругою подумали, що кинула нас. Самі все оплатили. А за тиждень сусідка подзвонила з лікарні. Розповіла, що потрапила в автомобільну аварію.

Олександра, 19 років, Львів

Зараз ви читаєте новину «Львівський суд скасував заборону в регіоні на російські пісні, фільми та книжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути