Ексклюзиви
середа, 16 вересня 2020 14:47

Конфлікт спровокував Куман

Засмучують ситуація в "Барселоні" й бажання Мессі залишити клуб. Лео був зразком вірності. Тренери і президенти молилися на нього, бо Мессі витягував матчі, турніри й чемпіонати.

Ситуацію спровокував Куман своєю жорсткістю, коли сказав, що в Мессі більше не буде привілеїв. Я не прихильник його як тренера. Вважаю, що єдине місце, де він досяг успіхів, – збірна Нідерландів. І то не факт. Усе покаже Євро.

Поки що обидві сторони конфлікту наполягають на своєму. Мессі хоче піти, а президент заявляє, що той повинен грати. Я розумію Бартомеу: якщо Мессі залишить клуб, на кар'єрі президента можна ставити хрест. Йому цього не пробачать.

Криза поглиблюватиметься. Уже пішли з клубу Ракітич і Суарес. Чи вдасться Куману створити новий колектив – велике питання. Розмови кандидатів у президенти про бажання привести Хаві навряд чи додають йому впевненості. Але це "Барселона". Тут так звикли. Тренер може попрацювати щонайбільше два-три роки. А може й два-три місяці.

Сергій НАГОРНЯК, 49 років, колишній футболіст збірної України

Конфлікт штучний. Не вірю, що між клубом і Мессі таке сталося. Ліонелю – 33, він у структурі клубу із 13 років. Куди й навіщо йти?

Років зо два Мессі ще може допомагати "Барселоні". Однак час розставання, хоч як його відтягуй, настане. Тому котрийсь із тренерів клубу мусив би почати життя без Мессі. Якщо в Кумана вийде – честь йому і хвала. Не вийде – клуб шукатиме когось іншого. Можливо, це буде Хаві або наступний тренер. Бо швидко цієї ситуації із залежністю від Мессі не подолаєш.

Мирон МАРКЕВИЧ, 69 років, колишній головний тренер збірної України

Мессі пропустив загальний медогляд і перші тренування. Показує, що його час на "Камп Ноу" (головний стадіон "Барселони". – Країна) сплив. Не бачить можливості залишитися в "Барселоні". Та він не зможе піти спокійно. Необхідно показати заколот, щоб змусити керівників клубу змиритися з його відходом.

Якщо Жозеп Бартомеу та його соратники продовжать вдавати, що нічого страшного не відбувається, ми зможемо побачити справжню війну між Мессі та його рідною "Барселоною".

Сергій КУВАНЖИ, 28 років, журналіст інтернет-порталу sportarena.com

Зараз ви читаєте новину «Конфлікт спровокував Куман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути