середа, 19 лютого 2020 13:27

Конфлікт сильного наставника й видатного гравця неминучий

Мессі – величина. На рівні з ним могли би стояти два тренери – Клопп і Ґвардіола. Решта потрапили б у залежність від аргентинця. Звісно, ненормально, коли гравець – лідер колективу не помічає тренера. Зараз Мессі грає на найвищому рівні. І проблема гостро не стоїть. Але настане час, коли його гра потьмяніє. Тоді керівництву доведеться наважитися на кардинальні рішення.

Тренер "Барселони" Кіке Сетьєн – тимчасовий. Йому за щастя попрацювати з Мессі й компа­нією. Очевидно, це не та фігура, яка може зробити рішучий крок. Клуб у пошуку сильного й авторитетного фахівця.

Свого часу Лобановський мав конфлікти з Мунтяном, Буряком, Коньковим, які цілком могли пограти ще два-три сезони. Та тренер вважав, що вони гальмують розвиток команди, і розлучився з ними. Конфлікт сильного тренера й видатного гравця – неминучий.

Олег ФЕДОРЧУК, 59 років, футбольний тренер

Успіх чи неуспіх команди залежить від майстерності виконавців і атмосфери в роздягальні. На першу тренер вплинути не може, друга – його прерогатива.

Бувають ситуації, коли поспіхом хочуть позбутися зірки й узяти талановитого тренера. Але тоді треба ламати систему взаємовідносин у команді. І не завжди це приносить успіх. Видатний хокеїст Вейн Грецкі чотири рази вигравав Кубок Стенлі з "Едмонтоном" і жодного разу з "Лос-­Анджелесом". Після відставки Грецкі "Едмонтон" переміг лише раз.

Власникам "Барселони" не треба випереджати події. Так склалося, що Мессі виконує роль капітана, тренера, спортивного директора і навіть президента. Тож хай так і буде. Звісно, "Барселона" не "Едмонтон", тут є традиції і завжди будуть зірки. Однак думки про прощання з Мессі зараз – крамольні. Бо це спричинить тривалий спад і навіть кризу.

Віктор ГРАЧОВ, 63 роки, колишній гравець донецького "Шахтаря"

Чи багато Мессі бере на себе? Ймовірно. Але як капітан він має право висловлювати точку зору, навіть якщо це заважає підтримувати авторитет його клубу у світі футболу.

Із Мессі ніхто прощатися не буде. Вболівальники не пробачать президента, який відпустить Лео. Останнім часом він дозволяє собі трохи забагато. Але стикнувся з невідомою темрявою, яка прийде після Мессі. Кому це потрібно? Тільки "Реалу" (найбільший ворог "Барселони". – Країна).

Сергій КУВАНЖИ, 28 років, оглядач іспанського футболу інтернет-порталу Sportarena.com

Зараз ви читаєте новину «Конфлікт сильного наставника й видатного гравця неминучий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути