вівторок, 20 листопада 2012 18:21

Компанія "Аеросвіт" запустила сервіс SeatID

Автор: фото: Наталя Чубенко
  Родичі Ярослава Мазурка – дружина Людмила (ліворуч), донька Тетяна та мати Галина Михайлівна ховають його на Північному кладовищі за 40 кілометрів від столиці
Родичі Ярослава Мазурка – дружина Людмила (ліворуч), донька Тетяна та мати Галина Михайлівна ховають його на Північному кладовищі за 40 кілометрів від столиці

Субота, 17 листопада, 14.30

– Ану подивимося, чи є в нього родимка на грудях, – підходить до труни Ярослава Мазурка його мати Галина Михайлівна, 63 роки. Кладе руки на груди небіжчику, намагається розстебнути сорочку.

– Не надо, там у него все порезано, – відмовляє свекруху вдова 38-річна Людмила.

Ярослава Мазурка, 38 років, хоронять на столичному Північному кладовищі, за 40 ілометрів від міста. 26 вересня він розстріляв трьох охоронців торговельного центру "Караван" та одного важко поранив. 7 листопада тіло чоловіка знайшли в лісі поблизу метро "Сирець". Застрелився, кажуть у міліції.

– Порізали в моргу. Груди, як на свині, зашили грубою дратвою. Я б в обморок упала, якби то був мій син. Але переконана, що то не він, – відступає від домовини Галина Михайлівна.

Людмила Мазурок стежить за процесією мовчки. Зривається в плач, коли труну опускають в яму. Донька 15-річна Тетяна непритомніє.

Тітка покійного Галина Миколаївна починає промову.

– Не знаю, кому це було вигідно, але мій племінник не вбивця. Він хотів жити, як всі – виховувати своє дитя, ходити на роботу. Застрелили його, як собаку. Закони в нашій державі не діють. Від цієї системи ніхто не захищений, – стає навколішки й починає шукати свічки в кульку біля могили.

Хоронили Ярослава Мазурка без священика. За 20 хвилин усі роз'їхалися

А в цей час:

– Алло, міліція? – 55-річна Ольга Перкова телефонує з домашнього апарата. – Мені з дев'ятої ранку стукають у двері. Питаю, хто там, мовчать. Відчиняти боюся.

Жінка живе на першому поверсі панельки на вул. Сихівській у Львові. У четвер у неї поцупили сумку, коли розраховувалася на касі супермаркету "Барвінок". У ній були український та закордонний паспорти, 700 євро, ключі. ­Гроші зняла вранці з банківського рахунку, щоб позичити племінниці на операцію. Наступного дня Ользі Петрівні зателефонували й запропонували забрати документи за 200 євро. Проте на зустріч ніхто не прийшов.

Міліціонери з'являться за 3 год. Під вікнами побачать двох чоловіків, які заглядатимуть у квартиру Ольги Перкової. Затримають їх. У відділку ті зізнаються, що хотіли пограбувати помешкання. Навів їх на квартиру Ольги Перкової той, хто вкрав її сумку.

25-річний Іван Шпаковський із дівчиною Аліною купують каблучку в ювелірному магазині неподалік вінницького Центрального ринку.

– Я знав, які каблучки подобаються Аліні, потрібну суму збирав два місяці. Мав при собі 300 гривень запасу, – хрипло розповідає Іван телефоном. – Коли прийшли вибирати, тієї, що ми придивилися раніше, не було. ­Дівчина захотіла дорожчу. Як почав розраховуватися, бачу не вистачає 20 гривень. Продавщиця вперлася і знижку не зробила. Аліна трохи примхлива – якщо вже щось захотіла, ніяк не відговориш. Я вирішив залишити продавщиці свою куртку, пообіцяв наступного дня принести ту "двадцятку". Вона погодилася.

Чоловік живе в селі Щітки за 5 км

від Вінниці. Добре змерзне, доки ­чекатиме ­автобуса. ­Увечері в нього підніметься ­температура, наступного дня гроші занести не зможе.

Що робили минулого тижня в міліції

14 листопада міліція напала на ­активістів молодіжної громадської організації "­Демократич­ний альянс" Романа та Назара Олексевичів на трасі поблизу міста Кам'янка-Бузька на Львівщині. Назару заламали руки й побили відео­камеру. Даїшник дістав пістолет і погрожував убити хлопця. Батько й син знімали, як працівники райавтодору із заступником голови райдержадміністрації збирали данину з перевізників буряків.

16 листопада в Києві на вул. Олени Теліги інспектор спепідрозділу "Кобра" не загальмував на світлофорі й врізався в автомобіль, що зупинився попереду. У патрульної машини повністю погнувся капот, лобове скло тріснуло від удару головою. Розбилася й друга машина. Щойно на місці аварії з'явилися журналісти, "кобрівець" зняв номер патруля і відеореєстратор.

 

Електронні браслети носитимуть на нозі особи, які перебувають під домашнім арештом. Людина матиме можливість віддалятися не більш як на 100 м від житла. На придбання спецзасобів із бюджету виділили 32 млн грн. Куплять 50 тис. браслетів.

12 листопада з газових конфорок будинку на вул. Катеринівській, 85, в ­Одесі потекла вода. Майстри ­переплутали труби й підключили газову систему житлового будинку до ­водо­гону.

Донецький футбольний клуб "Шахтар" посів 22 місце в рейтингу відвідуваності матчів серед європейських клубів. У середньому на одну гру команди приходять 43 тис. осіб. На 46-му місці рейтингу – харківський "Металіст" із 31 тис. глядачів. Замикає трійку українських команд-лідерів київське "Динамо" з показником 25 750 людей.

Тільки дві тисячі нових смартфонів ­iPhone 5 дозволили ввезти в Україну. При цьому в мережах мобільних операторів зареєстровані щонайменше 3500 апаратів, каже Володимир Кириченко з Українського державного центру радіочастот. Поки що "сірі" пристрої не відключають – законодавство не вимагає.

16 листопада в Центрі сучасного мистецтва М17 відкрилася виставка фото­графій The Beatles. Знімки британ­ського рок-гурту привезла до Києва німкеня Астрід Кірхер. Покажуть 50 фотографій, 30 із них – це портрети музикантів в юності. Раніше публіці їх не демонстрували. Виставка працюватиме до 12 грудня.

Компанія "Аеросвіт" запустила сервіс SeatID. Тепер при замовленні квитків через інтернет видно профілі у соцмережах Facebook та LinkedIn інших пасажирів, які летять вашим рейсом. За бажання, можна вибрати попутника з подібними інтересами та забронювати місце поруч із ним.

 

"Западенці, вони зберігають дух протесту, і Олег Тягнибок зі своєю партією – це те, що від цього залишилося. Це надійні люди – їх не купиш, вони вміють ненавидіти, у них є переконання, в Раді вони не завадять. ­Партії регіонів там буде дуже незатишно. Це – щеплення від радянської зарази і від радянського минулого"

Валерія НОВОДВОРСЬКА, російська опозиціонерка, про українську партію "Свобода"

 

180 грамів важить яйце, яке знесла курка 81-річного Віктора Кудрі з села Костянтинівка Мелітопольського району на Запоріжжі. Яйце втричі більше за звичайне

40 тонн дорогоцінних металів цього року переробили на ювелірні прикраси. З них – 7,2 т золотих коштовностей, решта – срібні. Такі дані наводить Григорій Можаровський, президент Асоціації ювелірів України

 

 

Розмовляють Янукович і ­Азаров:

– Нудно мені. Нема до чого прагнути. Завгаром був. Губернатором, прем'єром був. Зараз – президент.

– Вікторе Федоровичу, а давайте зробимо вас лауреатом Нобелівської премії.

– Точно. Молодець.

– От тільки в якій області?

– Як у якій? У Донецькій.

Напередодні візиту прем'єра Азарова головний лікар заходить у морг і запитує чергового:

– Чого це в тебе трупи посміхаються?

– Ви ж наказали підготуватися, якщо прем'єр раптом зазирне в морг.

Тільки українці на питання "Ти куди?" – відповідають: "Зараз прийду".

 

Зараз ви читаєте новину «Компанія "Аеросвіт" запустила сервіс SeatID». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути