понеділок, 05 березня 2018 12:52

Керівник попросив найняти йому асистентом жінку за 60 років

Страхові фірми не платять компенсацію за звільнення через сексуальні домагання

Заснована Гарві Вайнштайном американська кінокомпанія TWC оголосила про банкрутство. Переговори про її продаж провалилися. 2016-го вартість компанії оцінювали у $800 млн.

Торік понад 40 актрис звинуватили 65-річного Гарві Вайнштайна у домаганнях. Його звільнили з компанії, яку він заснував

Інгрід Гаральдс, 63 роки, консультант із питань недискримінації й етики, Нью-Йорк, США:

– Мої послуги коштують від 2 тисяч доларів за день. Пояснюю, що є неприпустимим на роботі. З жовтня 2017-го отримала понад 300 замовлень на семінари. Черга розписана до 2020 року.

Після історії з Вайнштайном усе змінилося. Всі налякані. Усвідомлюють, що скандал може знищити бізнес. Минулого тижня питали, чи можна пропонувати колезі каву й допомогу. Одна компанія хоче розвести чоловіків і жінок у різні корпуси.

Страхові фірми відмовляються платити компенсацію за звільнення через сексуальні домагання. Власники зловживають цим формулюванням. По кожному потрібно розбиратися.

Простіше компаніям, в яких є чіткі правила: дрес-код, заборона на службові романи, ієрархія.

Автор: REUTERS
  Гарві Вайнштайн вітається з актрисою Дженніфер Лоуренс. Вона каже, що продюсер завжди був грубий і різкий, але до неї не чіплявся. У суді є свідчення 80 жінок про домагання Вайнштайна
Гарві Вайнштайн вітається з актрисою Дженніфер Лоуренс. Вона каже, що продюсер завжди був грубий і різкий, але до неї не чіплявся. У суді є свідчення 80 жінок про домагання Вайнштайна

Фелісіті Арбер, 43 роки, брокер, Лондон, Велика Британія:

– Мене звільнили після новорічного маскараду. Я прийшла в костюмі Маріо з комп'ютерної гри. Менеджер із персоналу вирішила, що копіюю чоловіків із порнофільмів і ображаю сантехніків.

Суд проти компанії виграла. Мають виплатити мені 50 тисяч фунтів моральної компенсації. Власник хоче продати фірму. Боїться, що знеціниться через скандал.

Кевін Росс, 54 роки, фермер, Вічіто, США:

– Дотримуємося принципів етичного поводження з природою. Не використовуємо пестицидів. Забиваємо лише старих і хворих тварин.

Нашу продукцію замовляють ресторани з восьми штатів. Торік ми потроїли прибутки. У вересні наш бухгалтер опублікував у себе на сторінці фото з убитими зебрами. Ми його звільнили, бо це суперечить нашим поглядам. Він подав позов проти нас. Заявляв, що на полюванні не стріляв, а лише фотографувався. Справу програв.

Шеф-кухар одного ресторану отримав 10 місяців в'язниці – чіплявся до підлеглих. Власник шукає нового кухаря. Платить за перевірку попередніх причин звільнення усіх кандидатів.

Кароліна Престон, 29 років, дизайнер, Лос-Анджелес, США:

– Керівник компанії шість років тому пішов від дружини до секретарки. За два роки розійшовся з нею. Коли розпочався скандал із Вайнштайном, скликав усіх на нараду. Кожному роздрукував рішення суду про своє розлучення. Там ідеться про те, що більшу частину статків залишив дружині. Вона отримує пожиттєві аліменти. Казав, що секретарка спочатку звільнилася, а потім у них почався роман. Хоч це було не так. Попросив найняти йому асистентом жінку за 60 років.

Урбан Макговен, 47 років, поліцейський, Канберра, Австралія:

– Керівника поліції звільнили за расистські коментарі у Facebook. Залишав їх під вигаданим ім'ям. Мого напарника оштрафували за упереджене ставлення до курсантки.

Із початку року пройшли три інструктажі про неприпустимість на роботі расизму, сексизму й домагань. Вивчали основи всіх релігій, щоб не образити нічиїх почуттів. Дві дівчини вибили в управління велику компенсацію. У нашій їдальні подавали страви без глютену та їжу, дозволену Кораном. Але не були позначені пісні продукти. Перше слухання вони програли. Кухар наполягала, що вегетаріанські страви автоматично є пісними. Однак священик пояснив, що ні.

Петра Штайн, 43 роки, логіст, Берлін, Німеччина:

– Рік не можемо звільнити двох хлопців із Єгипту. Погрожують позовами про упереджене ставлення через національність. Насправді один провалив усі завдання, другий не ходить на роботу. Домовилися платити їм половину зарплати.

Двічі на рік керівництво переглядає обов'язки й зарплату працівників. Стежать, щоб жінки мали таке ж навантаження, як і чоловіки.

Можна обрати компанію, що декларує сімейні цінності. Там лояльно ставляться до жінок із дітьми. Мені давали два додаткових вихідних, щоб провідала паралізовану матір.

Відділи кадрів перевіряють попередні місця роботи. Якщо були скандали через домагання чи зловживання – кар'єрі кінець. До нас прийшов талановитий архітектор. У себе на фірмі спав із підлеглими. Одна розповіла керівництву. Зараз цей чоловік працює на складі. Отримує вшестеро меншу зарплату.

Зараз ви читаєте новину «Керівник попросив найняти йому асистентом жінку за 60 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути