четвер, 30 червня 2011 13:00

Ідеальна різниця між дітьми - три роки або 15

 

Олена Вовчук, педіатр першої категорії, гомеопат зі столичного Центру ім. Дем'яна Попова:

- Велика проблема пізніх дітей - гіперопіка над ними. Їм важче прижитися у садках, школі, їх взагалі менше відпускають у соціальні групи. Батьки намагаються насолодитися вихованням. Як результат, хлопчик чи дівчинка може занедужати на аутизм.

Кажуть, у старших матерів народжуються геніальні діти. Але це як пощастить. 50 на 50, що це буде геній, інший варіант - розумово недорозвинутий. Карла Маркса мати народила дуже пізно. Її наступна дитина вже була розумово відсталою. Просто Карлу пощастило.

Із віком матері збільшуються шанси, що дитина народиться із синдромом Дауна. Річ у тім, що яйцеклітини в організмі жінки закладаються внутрішньоутробно, вона носить їх усе життя. Тоді як у чоловіків бойовий комплект змінюється кожні два-три місяці. Тому всі мутації, що стаються в жіночому організмі за десятки років, накопичуються. У хромосомах відбуваються так звані поломки. Старшим жінкам важко завагітніти і ще важче - виносити дитину. Вони приймають різні препарати, гормони, що шкідливо впливають на плід.

Кажуть, у старших матерів народжуються геніальні діти. Але це як пощастить. Карла Маркса мати народила дуже пізно. Її наступна дитина вже була розумово відсталою

Останні два з половиною роки помічаю: народжувати почали у більш зрілому віці. А інтервал між пологами зменшується. Спершу жінки заробляють, а тоді народжують. Причому, одного за другим. Зазвичай, після 32-34 років.

Медики вважають, що від віку батька залежить психічний стан дитини, від віку матері - фізичний. Але на практиці, якщо старший чоловік сходиться із молодою жінкою, діти народжуються звичайні. Принаймні, я не помічала якихось особливостей.

Ідеальна різниця між дітьми - три-чотири роки. За цей час жінка повністю відновлюється після пологів, організм встигає відпочити. Дітям уже можна пояснити, хто є в животі, розказати, що матимуть брата чи сестру. У них будуть спільні інтереси.

Інша добра різниця у віці - 15 років. Тоді старший брат чи сестра сприймає немовля як свою дитину. Недаремно кажуть: хороша дружина та, яка була старшою сестрою.

Зараз ви читаєте новину «Ідеальна різниця між дітьми - три роки або 15». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути