Ексклюзиви
середа, 28 грудня 2011 19:08

Дві з половиною години тривала пожежа у магазині "Техносвіт"

 

П'ятниця, 23 грудня, 10.00

До магазину "Техносвіт" у місті Миргород Полтавської області під'їжджає вантажівка ЗІЛ. В її кузов працівники магазину починають кидати згорілу побутову техніку. Поруч спостерігає натовп перехожих.

У приміщенні на полицях обвуглені телевізори, кондиціонери, під стіною - чорні основи згорілих холодильників. Вогонь спалахнув близько четвертої ранку. Охоронець сусідньої крамниці зателефонував пожежникам. Ті приїхали, але гасити почали лише за 20 хв, коли в магазині відключили електрику.

- Техніки погоріло на мільйон гривень. Приїхав власник. Хотів у середину бігти й сам гасити, але його втримали, - перемовляються чоловіки біля згарища. - Згорів би к чорту. Отам, зліва магазину скло було розбите. Туди щось кинули, пішов сірий дим і спалахнуло.

Бетонні плити між першим і другим поверхами потріскалися, оголилася арматура, кажуть пожежники. Полум'я сягало до 10 м.

Магазин Сергієві Худайкулову спалили конкуренти, говорять у Миргороді. Власник коментарів уникає. Рятувальники поки що не називають причин пожежі.

А в цей час:

Марія Осипова, 46 років, із села Оброшино Пустомитівськоого району сідає в маршрутку Львів - Старий Самбір. Їздила на базар по продукти. У салоні автобуса лунають колядки та щедрівки

- Йой, пане шофер, та виключіть це, - каже до водія, дає 3 грн за проїзд. - Хіба не чули, депутати не дозволяють музику включати. Ще оштрафують.

Водій мовчки вимикає приймач. 20 грудня Львівська обласна рада заборонила музику під час перевезення пасажирів. За порушення каратимуть перевізників та водіїв.

- Шофер, назад включіть музику, що то таке? - гукає з кінця маршрутки старша жінка. - Пані, ваше село близько. Ви вийдете за півгодини, а нам ще їхати і їхати. Хай музика бубнить, то ж хороші пісні.

- Ви в салоні розберіться, хто що хоче. А то потім скаргу накатаєте - буду мати штраф до свят, - кричить водій.

Вмикає впівголоса диск із колядками.

У стінах Закарпатського обласного управління внутрішніх справ обговорюють відеосюжет із п'яним працівником Державтоінспекції Юрієм Мазаром. Напередодні ввечері місцевий депутат Іван Волошин зняв на відеокамеру, як нетверезий майор міліції роз'їжджає містом в Audi з чеськими номерами.

- Я їхав центральною частиною Ужгорода, - розказує Іван Волошин. - Audi переді мною весь час виляла. Я посигналив, щоб авто зупинилося. Коли вийшов із машини й підійшов ближче, побачив за кермом п'яного міліціонера.

Після кількох хвилин розмови, Юрій Мазар завів авто й рушив через пішохідний міст. Волошин розмістив відео в соціальній мережі "Фейсбук". За кілька годин воно з'явилося на багатьох сайтах і центральних телеканалах країни.

До вечора п'ятниці міліціонера звільнять.

В урядовій ложі у сесійній залі Верховної Ради сидить прем'єр-міністр 64-річний Микола Азаров, віце-прем'єри та міністри. Вони прийшли на годину запитань до уряду. До трибуни виходить міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, 48 років. Розповідає про вуличні акції протесту, демонструє відео, як афганці гамселять правоохоронців. Наприкінці його виступу слово просить позафракційний нардеп 39-річний Олег Ляшко, звертається до Азарова:

- Чи знаєте ви, що мільйони українських сімей завдяки вашій політиці не знають, де на шматок хліба заробити, де копійку взяти чи на таблетку, чи на навчання дитини. А ви чи ваш син маєте в Австрії житло. Чи не маєте? За які гроші ви його придбали?

Голова Верховної Ради каже, що це питання не стосується міністра внутрішніх справ.

- Так я ж поставив запитання Азарову. Хай відповідає! - кричить Ляшко.

Прем'єр мовчить 15 с. Потім відказує:

- Я с этим демагогом вообще не хочу общаться.

Литвин повідомляє, що година запитань до уряду завершена. Азаров із міністрами підводяться з місць.

- Австрія! Австрія! - кричать їм у спини опозиціонери.

Що робили минулого тижня в міліції

Уночі 20 грудня у приміщення Ізмаїльського залізничного вокзалу на Одещині на швидкості понад 200 км/год в'їхав Mercedes. Усередині було троє - міліціонери 23-річний Іван Діденко, 22-річний Костянтин Воронов і їхня знайома Катерина Корсакова, 23 роки. Усі загинули. Перед тим святкували День міліції у нічному клубі Galaxy.

Близько півдня 22 грудня алуштинця 41-річного Костянтина Пастухова порізав ножем співробітник міськвідділу міліції Артем Гоптарьов. Напав біля ліфту, завдав 10 ударів. Перед тим одягнув маску з прорізами, замотав ножа в целофан, узяв газовий балончик. Пастухов судиться із співмешканкою Гоптарьова, колишньою директоркою агентства нерухомості. Міліціонер погрожував, вимагав не розголошувати їхнього зв'язку.

Запорізькі міліціонери відмовилися повертати дев'ятьом активістам Всеукраїнського об'єднання "Тризуб" гроші, мобільні телефони, комп'ютери, документи, шнурки, пояси, штани та книжки. Ці речі вилучили під час посадки до слідчого ізолятора за відрізану голову пам'ятнику Сталіну.

 

З травня 2012 року українці в'їжджатимуть до Туреччини без візи. Можна буде перебувати там до 30 днів. Відповідну угоди міністри закордонних справ підписали 22 грудня. Нині туристична віза в Туреччину коштує 30 доларів.

Україна офіційно отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних 2015 року.

"Укравтодор" відкрив рух на відремонтованій автомобільній дорозі загального користування М-07 Київ - Ковель - Ягодин протяжністю 486,8 км. Це найкоротше транспортне сполучення між Києвом і Варшавою.

Українця 35-річного Сергія Сєркова судять у Сингапурі за пристання до стюардеси під час перельоту. Він двічі доторкнувся до сідниць жінки й раз - до грудей. Йому загрожує до двох років ув'язнення, штраф і побиття різками.

Фонд держмайна до Нового року затвердить мінімальну вартість квадратного метра в різних містах та районах. Після чого українці продаватимуть житло лише за ринковими цінами та платитимуть 5-відсоткові податки. Внаслідок нововведення загальна вартість однокімнатки зросте на 400-1000 доларів.

Засуджені за дрібне хуліганство, крадіжки та шахрайство матимуть право на щорічний виїзд за межі колонії на 14 діб. Їм дозволятимуть відвідати близьких родичів на святкові, неробочі й вихідні дні - не більше як раз на місяць. Також можна буде поїхати на похорон родича або до дружини, яка народила дитину.

 

"Наші попередники докерувалися до того, що завалили курс гривні з 4,4 до 10-11. Вони набирали борги, які нам тепер треба роздавати. Розікрали державний бюджет і зламали все те, що ми зробили у 2003-2004 роках, коли економікою керував Віктор Федорович Тимошенко"

Владислав ЛУК'ЯНОВ, нардеп-"регіонал", неправильно назвав прізвище теперішнього президента Віктора Януковича, під час засідання парламенту 22 грудня

 

60 000

масових акцій протесту відбулися в Україні 2011 року. Таку цифру назвав міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

 

 

Президент Європейської комісії Баррозу і президент ради ЄС ван Ромпей на цілу годину спізнилися до початку саміту Україна-ЄС. Виявилося, вони стояли в пробках, бо весь Київ, як завжди, перекрили, доки везли президента України Януковича.

Азарова запитали:

- Чим ви поясните колючий дріт навколо Кабінету Міністрів?

На що прем'єр відповів:

- Ми нікого не боїмося, але подумали, що краще потроху до нього звикати.

Холодильник "Донбас" принципово не охолоджує пиво "Львівське".

Опечатка:

В Януковича, порівняно з Ющенком, ціла кучма переваг.

Янукович сказав, що не можна йти в майбутнє задом. Тоді як іти на зближення з Росією, повернувшись обличчям до Європи?

 

Зараз ви читаєте новину «Дві з половиною години тривала пожежа у магазині "Техносвіт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути