четвер, 13 квітня 2017 23:23

Донецький завод переносить виробництво у Китай

П'ятниця, 31 березня, 14:40

Трапом літака Ан-132Д спускаються українські пілоти Віктор Гончаров, Богдан Загорулько і Володимир Нестеренко. З ними Мохаммед Аяш із Саудівської Аравії. Льотчикам аплодують.

Близько години на київському аеродромі "Святошин" вони випробовували в польоті перший український літак без російських деталей. Машину розробляли 18 місяців на державному підприємстві "Антонов". Працювали спільно зі спеціалістами з Саудівської Аравії.

– Літак сподобався. Особливо потужні двигуни. Одразу відчув силу цієї машини, – каже 52-річний Мохаммед Аяш. – Встигли перевірити деякі аеродинамічні характеристики літака. Наступні кілька місяців продовжимо випробування. Впевнений, цей літак стане популярний у світі.

– Ан-132 здатний переносити майже 10 тонн вантажу і долати втричі більшу відстань за своїх конкурентів, – каже президент підприємства "Антонов" 38-річний Олександр Коцюба. – Машина витривала. Може здійснювати посадку на пісок чи болото.

Ан-132Д – багатоцільовий літак. Його можна використовувати для перевезення вантажів до 9,2 тонни, десантування військових, гасіння пожеж і розгону хмар. Максимальна швидкість – 500 кілометрів за годину. Підіймається на висоту 9 кілометрів

Автор: Сергій Старостенко
  На столичному аеродромі ”Святошин” випробували Ан-132Д – перший український літак без російських запчастин. Його можна використовувати для перевезення вантажів, десантування військових, гасіння пожеж. Розвиває швидкість до 500 кілометрів за годину
На столичному аеродромі ”Святошин” випробували Ан-132Д – перший український літак без російських запчастин. Його можна використовувати для перевезення вантажів, десантування військових, гасіння пожеж. Розвиває швидкість до 500 кілометрів за годину

А в цей час:

– Не показуйте мені їжу, бо й досі не відійду. Водички подайте, – каже полтавець 36-річний Віктор Федорченко.

Його навідують удома друзі. Віктор лежить на дивані перед телевізором. Напередодні за раз з'їв 17 голубців. Побився об заклад із товаришем 33-річним Олегом Брицьким.

Проковтнув страву за 24 хв. Запив літром пива.

– Цілу ніч бігав до унітазу – нудило. Цього разу мама приготувала дуже жирні. Від сьогодні тільки каші їстиму й овочі, – говорить.

Віктор важить 97 кг. Крім голубців, на спір їв сосиски, котлети, помідори, яблука.

– Ніколи так погано не було. Хоча від яблук сильно здуло живіт, а від помідорів з'явилися висипи на шкірі.

Наступного дня Віктор із компанією йдуть на природу. Там на спір з'їдає 20 шматків шашлику.

Львів'янка 22-річна Єлена Мельникова тримається за щоку. Пила чай, коли заболів зуб. Хоч 3 год. тому була у стоматолога.

– Друзі сказали, що лікар – професіонал. Поставила дві пломби, заплатила 630 гривень, – говорить Єлена.

Наступного дня знову йде до стоматолога. Той виявляє, що переплутав і запломбував здоровий зуб.

– Коли готовий був ставити пломбу, у кабінет зайшла якась жінка записатися на прийом. Нервувала і махала руками, – говорить Єлена. – Певно, лікар через це й помилився. Довго вибачався.

Стоматолог обіцяє поставити пломбу безкоштовно. На наступну дасть 50% знижки.

– Спілкуватимуся з тобою тільки, як гроші побачу. Ти не був гарним батьком, тепер плати, – каже телефоном харків'янин 25-річний Ігор Семеренко батькові Андрію, 54 роки.

Не підтримували зв'язок 17 років. Торік у грудні батько зателефонував і попросив вибачення.

– Коли мені було 8 – він пішов із сім'ї до іншої жінки. Я плакав і просив його лишитися. Але батько зник із мого життя, – каже Ігор. – Аліментів не платив. Усім мене забезпечили мати, тітка й бабуся. Дали освіту. А тепер він заявився, наче нічого не сталося. Хоче спілкуватися. Я у нього єдиний син.

Сказав, що згоден простити, якщо він заплатить 360 тисяч гривень. Підрахував середні аліменти за 10 років відсутності – до мого повноліття. На днях батько подзвонив і сказав, що продав дачу і машину, але має тільки 320 тисяч. Згодився на цю суму.

Гроші Ігор Семеренко забрав у понеділок 3 квітня. Планує купити автомобіль для матері і з'їздити за кордон.

Сусідки спалили хату прабабі, бо вона гнала самогон і продавала їхнім чоловікам. Прийшли у двір рано-вранці. Облили стіни гасом і бензином. Кілька разів гупнули у вікна: "Це тобі, гадино, що наших чоловіків поробила алкоголіками!" І підпалили. Дім старий, спалахнув, як факел. Баба вибігла у двір в нічній сорочці. Впала на землю й ридала. Хата вигоріла вщент. Нікого не звинуватила. Пожежникам сказала, що випадково розбила гасову лампу. Переїхала жити до дочки.

Віктор РОМАШЕНКО

Кілька років тому 1 квітня з чоловіком летіли на відпочинок у Туреччину. З кабіни вийшов турецький пілот. Упав на підлогу, почав трястися і знепритомнів. Стюардеси закричали, весь салон – теж. А за хвилину льотчик піднявся й зареготав. Англійською заявив, що це був жарт. Не міг зрозуміти, чому всі у салоні зблідли. Запитував, хіба українці не так святкують цей день?

Світлана ШАПОВАЛ

У дитсадку одна з виховательок постійно лупила. Могла ні за що дати по сідницях, ляснути по руках. Часто ставила в куток. Бувало, закривала на кілька годин у комірчині. У 20 років побачив її на базарі. Підійшов і сказав: "Я вас упізнав, ходіть тепер і озирайтеся". Отримав моральну компенсацію, коли побачив її перелякані очі.

Ігор САМОЙЛОВ

  Із 1 квітня почала діяти нова система оплати за газ. У ціну входить вартість палива і витрати на його транспортування до споживачів. Платіж за доставку фактично є абонплатою за підключення до системи. ”Якщо бізнесмени навчаться робити гроші з повітря, нам нічим буде дихати”, – стверджує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Із 1 квітня почала діяти нова система оплати за газ. У ціну входить вартість палива і витрати на його транспортування до споживачів. Платіж за доставку фактично є абонплатою за підключення до системи. ”Якщо бізнесмени навчаться робити гроші з повітря, нам нічим буде дихати”, – стверджує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

2 800 000 українців мають інвалідність

220 мільйонів гривень становлять збитки від вибуху військового складу в Балаклії на Харківщині

8 держав торік пробували завербувати українських солдатів і офіцерів, йдеться у звіті контррозвідки Служби безпеки

"Був у Північній Кореї. Там немає сенсу життя, це – найжорстокіший злочин перед людством. Але тамтешні жителі народилися в такій країні. А ми, росіяни, свою самі просрали. Ми не такі, як корейці. Ми значно гірші", –

Віталій МАНСЬКИЙ, російський режисер

"Втома від українських проблем є. Але вас підтримує голова Європейської ради Дональд Туск і канцлер Німеччини Анґела Меркель. Ви і самі не мовчіть. Шукайте союзників. І розповідайте світу свою історію успіху. Ви досягли колосальних змін на енергетичному ринку, бо не купуєте газ у Росії. Таку розкіш не може собі дозволити навіть Євросоюз", –

Девід КЕМЕРОН, колишній прем'єр-міністр Великої Британії

Вийшов перший том Великої української енциклопедії на 592 сторінки. Містить 1700 довідкових статей про слова від "А" до "Акц". Є 35 карт і понад тисяча малюнків, знімків, схем, таблиць. Наклад у тисячу примірників розповсюдять між бібліотеками. До 2026 року планують видати ще 30 томів.

Від ордена Богдана Хмельницького III ступеня відмовилася Іляна ­Гайдук, сестра десантника Іллі Гайдука. Він загинув у літаку Іл-76, який терористи ЛНР збили у червні 2014-го. Нагородили посмертно. Сім'я повернула орден, бо Петро Порошенко підтримав генерала Віктора Назарова. Той відправив літак у Луганськ, знаючи про засідку бойовиків. 25 березня його засудили до семи років тюрми.

Донецький завод холодильників Nord переносить виробництво у Китай. Підприємство не працювало з 2014-го, після початку бойових дій на Донбасі.

Героя України 23-річного Андрія Кизила навічно зарахували до списку ліцеїстів Київського військового ліцею ім. Івана Богуна. Капітан Збройних сил загинув 29 січня біля міста Авдіївка на Донеччині.

Банкова хоче контролювати опозицію

За допомогою Національного агентства із запобігання корупції влада намагається встановити контроль над опозицією. НАЗК вилучило гроші у партії "Укроп", яку пов'язують з олігархом Коломойським.

Півмільйона гривень – не велика сума. Але в агентстві відпрацьовують механізм. Щойно партія захоче провести акцію протесту по всій країні – оживе НАЗК. Скаже: у вас не сходяться звіти. І партія провалить акцію. Адміністрація президента зацікавлена, щоб НАЗК було адміністративним батогом.

Віктор НЕБОЖЕНКО, політолог

Кремль замітає сліди вбивства Вороненкова

Росія оголосила власне розслідування вбивства колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова. За лічені дні проведуть "блискавичне слідство", знайдуть свідків, винесуть рішення – вбивцями є українські спецслужби. Намагатимуться дискредитувати нас.

У цій ситуації Україна зберегла обличчя. Бо таке сталося не вперше і світ розуміє – це гра Кремля. Вороненков був працівником російських спецслужб, належав до тамтешнього істеблішменту. Таких людей у всі часи в Росії убивали, бо сприймали за зрадників.

Тарас ЧОРНОВІЛ, колишній народний депутат

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Колега півроку водив у кіно, дарував квіти й цукерки. Одного разу в ресторані запропонував вийти за нього заміж. Думала кілька місяців. Він за цей час знайшов іншу. Відгуляв весілля з нашою стажеркою.

Юлія, 24 роки

 

На автобусній зупинці підійшов чоловік, на вигляд років 30. Попросив облизати пальці на моїх ногах за 200 гривень. Зайшли у під'їзд і пробули там 15 хвилин. Більше ніколи його не бачила. На зароб­лені гроші купила торт.

Ілона, 22 роки

На сайті оголошень знайшов чоловіка, якого найняв для допомоги з переїздом. Доки я був на роботі, він мав скласти речі й перевезти в нову квартиру. Ввечері помічнику не зміг додзвонитися. До нового житла не доїхала вся електронна техніка.

Олександр, 27 років

Мати виписала з квартири, бо я заробляю 30 тисяч гривень на місяць. Вона не могла претендувати на субсидію. Казав, що платитиму комуналку за неї. Не допомогло.

Валерій, 29 років, Харків

Товариш 15 років прожив у Німеччині, а після Майдану повернувся в Київ. Три роки намагався відкрити бізнес, плюнув і поїхав назад.

Арсеній ЛАНОВЕНКО, 34 роки, Черкаси

Зараз ви читаєте новину «Донецький завод переносить виробництво у Китай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути