вівторок, 22 січня 2019 10:56

До 25 років зробила дві пластичні операції. Першу батьки подарували на випускний

Жінок закликають відмовитися від косметики

Тієн ЛЯЙ, 31 рік, аналітик відділу продажу, Сеул:

– До 25 років зробила дві пластичні операції. Першу батьки подарували на випускний. Це найпопулярніший подарунок дівчатам, які закінчують школу. Зазвичай змінюють форму очей на більш європейську. У 24 підкоригувала форму носа. Був надто широкий.

На роботі суворий дрес-код. У контракті прописано, що повинна мати здоровий вигляд. Менеджер з персоналу пояснила, що всі проблеми треба замаскувати. Очі трішки підвести, шкіра біля них має сяяти. Можна носити спідниці або штани з білою блузою.

У вересні шукали нову секретарку. Попередня не витримала стандартів. Обов'язково має бути високою брюнеткою з тілом, удев'ятеро довшим за обличчя. Серед вимог – великі очі й маленькі повні губи. Претенденток на відборі міряли.

Щоранку на макіяж і зачіску витрачаю 2 години. Треба зробити обличчя вужчим. Потім на роботі щогодини поправляю помаду і раз на кілька годин – колір шкіри. Так звикла.

Щомісяця на косметику витрачаю понад 100 доларів. Усе має бути якісне. Купую три засоби для очищення шкіри, тонік, тонер, есенцію, сироватки, три креми для обличчя й кілька емульсій. Раз на кілька днів використовую маски й лікувальні ампули. Ті, хто хоче чогось досягнути, мають дбати про зовнішній вигляд.

Автор: REUTERS
  Дівчата сидять біля магазину у столиці Південної Кореї Сеулі
Дівчата сидять біля магазину у столиці Південної Кореї Сеулі

Юонг СУ-КІМ, юрист, 45 років, Сеул:

– Захищаю інтереси жінок, які позиваються у справах незаконної зйомки. Їх без дозволу знімали вдома, у роздягальнях магазинів і спортзалів. Відео й фото викладали в мережу. Торік зафіксовано понад шість тисяч таких випадків. Ще п'ять років тому виявляли менше тисячі.

Чоловік моєї клієнтки знайшов дві приховані камери у них удома. На сайті порнографії – фото його дружини в душі. Ще одну клієнтку зняли в громадському туалеті. На роботі колега скинув їй посилання на ролик, де вона міняє прокладку. Нам вдалося відстежити, хто встановив камери. У першому випадку чоловік працював в охороні будинку. В другому – власник порностудії заплатив за записи з туалетів і примірочних у торговому центрі. Ще одна клієнтка стала жертвою помсти колишнього нареченого. Той опублікував їхні приватні записи. В усіх випадках покарання для винних було м'яким. Найбільший вирок – два роки позбавлення волі з правом на помилування. Суддя виправдав це незнанням, що записи застосовуватимуть незаконно. Великий штраф отримав власник сайту, який відмовився видалити відео.

Жінок обурює таке ставлення. Захищати їх ніхто не спішить. Це провокує нездорову атмосферу в суспільстві. По-перше, до жінки ставляться лише як до сексуального об'єкту. По-друге, стандарти надто тиснуть. Ніхто не мусить витрачати кілька годин щодня, аби подобатися іншим.

Судимося з компанією, яка звільнила працівницю, коли та припинила фарбуватися. Роботодавець вважає, що жінка без макіяжу не може представляти інтереси фірми на переговорах. Перший позов ми програли. Суд вирішив, що компанія має право вимагати фото на повен зріст від кандидатів на посаду.

Ту МЕЙ, 33 роки, викладач, Ульсан:

– На косметику витрачала більше, ніж

на одяг. Щомісяця це були чималі гроші. Регулярно треба ходити до перукаря і в манікюрний салон. Чоловік ставився з розумінням.

Коли втратила дитину, дійшло: треба щось змінювати. Донька померла від внутрішньоутробної інфекції. Моя мати принесла в пологовий перед випискою одяг і величезну косметичку. Це було так недоречно. А вона разом із психологом вважали, що можу горювати, але треба повертатися до рутини. За півроку помер батько. На похороні його сестра питала, чому маю такий поганий вигляд. Звернула увагу на синці під очима й порадила щільніший тональний крем.

Натрапила на відео, де жінка знищує свої помади й креми. Пішла в душ і підстриглася. Потім повикидала всю косметику. Порізала дисконтні картки магазинів краси.

У коледжі багато студенток підтримали мене. Писали, що на перші курси макіяжу матері записували їх у 12 років. У школах заборонено яскраво фарбуватися. Тому багато брендів мають спеціальну "непомітну" косметику. Ще років 10 тому система догляду включала сім кроків. Зараз косметологи наполягають, що треба 10. Для кожного – один-два засоби. Це все слід нашаровувати на обличчя двічі на день. Ми говорили з дів­чатами, що з нас просто викачують гроші.

Зараз маю засіб для вмивання, крем для зволоження і бальзам для губ. Усе коштувало менше 7 доларів. Сходила до перукаря, коли нас запросили на весілля. Час, який витрачала на макіяж, використовую для спортзалу.

Бао СІНЬ, 56 років, лікар, Кванджу:

– Допомагаю жінкам із розладами травлення. Багато мають проблеми з харчуванням через виснажливі дієти.

Закликаю на телебаченні відкинути ці стандарти краси. Хоч би скільки вони старалися – цього завжди замало. Третина кореянок зробили щонайменше одну пластичну операцію. Найпопулярніший сюжет телешоу і серіалів – як змінилося життя жінки після коригування зовнішності.

Еміль НЕЙРІ, 48 років, хімік, Сеул:

– Корейський косметичний ринок – найпотужніший у світі. На продажі всередині країни припадає 3 відсотки світових. Наші бренди завойовують від 10 до 20 відсотків ринків і в Європі, і в США. І ця частка продовжує зростати. Корейські розробки випереджають світовий ринок на 10–12 років. Ніхто до них не застосовував у косметиці віслюче молоко, слиз равликів, екстракт грибів.

Рух проти косметики не дуже впливає на продажі. Але кілька брендів запустили виробництво продукції, яка підходила б феміністкам. Продають крем без запаху, універсальний засіб для умивання. Ще хтось вирішив підстрахуватися лініями декоративної і доглядової косметики для чоловіків. Це мало не дуже перспективний вигляд, бо суспільство патріархальне. Але за перший місяць реклами продажі чоловічих туші для вій і матових засобів для губ зросли на 130 відсотків.

45 доларів щомісяця витрачає у Південній Кореї жінка на косметику. У США – $40. У решті країн світу – в середньому $21

13 000 000 000 доларів коштує косметична галузь Південної Кореї

Зараз ви читаєте новину «До 25 років зробила дві пластичні операції. Першу батьки подарували на випускний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути