понеділок, 03 жовтня 2011 17:06

Дівчина має сама вишити свій весільний рушник

 

24-річна Яна Ібрагімова у чернівецькому кафедральному соборі Святого духа обвінчалася з на рік старшим Іваном Бабиним. Весілля організували в українському стилі.

- Ще в дитинстві ворожка мені сказала: "Твоє весілля має бути особливе, тоді ти будеш щасливою". Я на вінчання у знайомої швачки замовила червоно-синю сукню. Червоний символізує повноту життя, свободу та енергію, а синій - вірність, довір'я і безконечність. Вона пошила за день, узяла 100 доларів. Іванові пропонували одягнути шаровари, він відмовився. Каже: "Усі будуть думати, що в мене під штаньми переповнений підгузник". Купили йому вишиванку на Калинівському ринку.

Молоді приїжджають до церкви по обіді. Священик вишитим рушником з'єднує їхні руки.

- Рушники сама вишивала, - розповідає Яна після вінчання. - Мама мені казала: "Дівчина сама має вишити свій весільний рушник. Якщо комусь замовиш, у своє життя впустиш чужі думки й бажання. А вони можуть бути недобрими". Робити це можна тільки вдень, бо вночі злі сили прокидаються. На рушнику два павичі й український візерунок. Мережок не робила, бо тоді життя буде діряве.

Яна працює медсестрою в пологовому будинку, Іван - стоматолог у приватній клініці. Познайомилися три роки тому. Побратися вирішили 21 травня.

- Тоді Іван запросив мене повечеряти в готелі "Буковина". На столі стояло шампанське й цукерки, горіли свічки. Він став на коліно і спитав: "Станеш моєї дружиною?". Я зразу погодилася. Через день пішли знайомитися з батьками. Вони зраділи: "Ви будете щасливими, бо схожі, наче брат і сестра".

Вінчання в церкві молодятам обійшлося у 250 грн. Наступного дня святкували в ресторані "Україна". Запросили 250 гостей.

Зараз ви читаєте новину «Дівчина має сама вишити свій весільний рушник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути