вівторок, 04 жовтня 2011 18:24

Чим дивують своїх підлеглих начальники

 

Сайт Superjob.ru в Росії досліджував громадян, які працюють. Шість відсотків із 1600 опитаних відповіли, що начальники дуже ускладнюють їм життя своїми дивацтвами. "Усі повинні жити за фен-шуєм і приходити на восьму ранку на корпоративну йогу", "переставляє мій робочий стіл то в один кут, доки я на сесії, то в інший, коли я у відпустці", "вивчає японську мову й час від часу звертається нею до співробітників, чим ставить у незручне становище, бо його ніхто не розуміє", "наш начальник - завзятий геймер, щоб налагодити з ним хороші стосунки, всім співробітникам доводиться бути в темі", - скаржаться росіяни.

Ми запитали читачів: чим вас дивували начальники?

Мій колишній керівник дуже плювався під час розмови. При цьому підходив дуже близько. Коли бачили когось, хто вмивався у вбиральні, жартували: "Що, з Михаличем поговорив?"

Ірина ЯСЮЧЕНКО, 23 роки, викладач англійської, Луганськ

Шеф має пристрасть до теорії позитивного мислення. Намагається всіх працівників до неї привчити. Розповідає про якісь чакри. Каже, коли ми погано думаємо про  людину, то щось всередині нас блокується і не дає щасливо жити. На нарадах включає  психоделічну музику. А в критичні для фірми періоди протягом тижня запалював ароматичні свічки, поки колектив не збунтувався. Працювали в напівпритомному стані від цих запахів.

Анна, 25 років, юрист, Донецьк

Молодий арт-директор на колишній роботі був помішаний на сексі. Коли давав якесь доручення, додавав: "Клієнта має порвати від оргазму". Мав на увазі, що йому треба запропонувати класну ідею. Із співробітниками розмовляв матом. Якщо хтось його не слухав на планірці, то казав: "Досить в ж...пі колупатися". Коли виписував премію дівчатам, говорив: "Купи собі великий вібратор". Його робоче місце було обставлене фалічними символами.

Ольга ТКАЧЕНКО, 25 років, рекламіст, Харків

Колишня начальниця називала всіх "пташками". Щоденні збори закінчувалися фразою: "Ну що, пташки, полетіли".

Марина КОРЖ, 28 років, торговий агент, Донецьк

Завжди запитує, чи є в мене гроші. Якщо не маю, дає будь-яку суму, яку прошу. Іноді позичає, а іноді просто так. До всіх так ставиться, навіть до прибиральниці.

Наталя ІЩУЧКА, 26 років, керівник відділу з продажу будівельних матеріалів, Київ

Понад 10 років тому зустрів колишнього начальника з інституту. Він стояв на ринку й продавав всякий мотлох: розетки, вимикачі, замки, старий кишеньковий радіоприймач, китайський ліхтарик часів СРСР - усе вживане. На шиї у нього висіла табличка: "Ви маєте унікальну можливість зробити покупку в доктора технічних наук".

Віктор ХОРОШЕВ, 64 роки, пенсіонер, Харків

За годину одна з начальниць могла разів 40 сказати фразу "это самое". Друга жодної хвилини спокійно не стояла - постійно то пританцьовувала, то браслет смикала.

Юлія БОРОДІНА, 18 років, працівниця в дитячому садку, місто Червоноармійськ Донецької області

Негайно викликає до себе, щоб вирішити важливу справу, а сам ще годину зайнятий. Доводиться чекати, поки звільниться.

Сергій ІСКАЛІЄВ, 22 роки, фотограф, Запоріжжя

 

Шеф помішаний на гігієні. У його кабінеті навіть є умивальник. На співбесіді після того, як ми привіталися, він одразу побіг мити руки з милом.

Оксана БОЖЕНКО, 28 років, маркетолог, Одеса

Щоразу, коли йдемо на ділову зустріч із партнерами, наїдається часнику.

Сергій ЖУКОВСЬКИЙ, 37 років, бухгалтер, Житомир

Має манеру переривати промову на півслові й нестися у своїх справах.

Олександр ЧЕРВОНИЙ, 28 років, програміст, Запоріжжя

 

Колишніх працівників розглядав як зрадників. Якщо приходили до нас у гості, виганяв. У кабінетах всюди встановив відеокамери і спостерігав за підлеглими. Його хобі - футбол. Усі корпоративи відбувалися в кафешці з величезним монітором, на якому обов'язково показували футбольний  матч.

Олександра МОЛЧАНОВА, 40 років, бухгалтер, Львів

Часто казав "Я девственно чист". Це була перша реакція на будь-яке питання. Після цієї фрази розмова тривала в конструктивному руслі.

Гліб СТРУНКІН, 29 років, інженер-електронік, Запоріжжя

Зараз ви читаєте новину «Чим дивують своїх підлеглих начальники ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути