четвер, 15 липня 2010 17:31

Чигринський ще поїде до Європи

 

Рік тому трансфер Дмитра Чигринського з "Шахтаря" до "Барселони" мене дуже здивував. Було зрозуміло, що в Каталонії він гратиме один матч, а десять сидітиме на лаві запасних. Чигринський - не Шевченко, який переходив до "Мілана" сформованим футболістом європейського рівня.

Однак я на його місці вчинив би так само. "Барселона" - це "Барселона", навіть із лави запасних. Тільки для чого потрібен був українець каталонцям - не збагну. Місцева преса навіть після виграшу "Шахтарем" Кубка УЄФА та матчу за Суперкубок не знала, хто такий Чигринський. Схоже, у нього дуже толковий менеджер, якщо зміг домовитися з "Барсою".

Пишуть, зараз клубу не вистачає готівки, щоб виплатити гравцям зарплати. Нісенітниця: якщо в "Барси" немає грошей, то в кого вони тоді є? Тим більше, чемпіона Іспанії очолив новий президент, який мав залучити кошти. "Барселоні" просто треба було пояснити ранній продаж українця, визнати помилку й частково компенсувати витрати.

У іспанському середнякові Дмитро не мав би таких грошей, як у Донецьку

Повернення до "Шахтаря" - правильне. В іспанському середнякові Чигринський не мав би таких грошей, як у Донецьку. Це по-перше. По-друге, він постійно гратиме в Лізі чемпіонів. По-третє, хоча чемпіонат України поступається Примері, це вже не 1990 роки, коли футболу не було ні в Україні, ні в Росії.

Я не ставив би хреста на подальших перспективах Дмитра пограти в Західній Європі. На нього ще можуть звернути увагу тамтешні клуби. Але не завдяки грі за "Шахтар". Трампліном до Європи має стати успішна гра Чигринського за збірну України на Євро-2012.

Зараз ви читаєте новину «Чигринський ще поїде до Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути