четвер, 12 серпня 2010 10:36

Блискавка влучила у громовідвід у кабіні водія трамвая

 

Субота, 7 серпня, 20.37

У Львові на вулиці Княгині Ольги зупинився трамвай номер три та почав диміти. Блискавка влучила у громовідвід у кабіні водія.

- Я відчула сильний поштовх, трамвай підкинуло, - розповідає Оксана Кориченко зі стажем водіння 30 років. - У кабіні загорілися проводи.

Жінка відчинила двері салону. Звідти вискочили 20 переляканих пасажирів. Водій подзвонила пожежникам і почала гасити вогонь самотужки, але 20-літрового вогнегасника не вистачило.

- Давай зупиняти машини на дорозі. Та де там! Бачать, шо біда, а хоч би хтось зупинився, жінці допоміг. Як сидить у Mercedes, то вже забув, як колись трамваєм їздив, - каже. Вона встигла забрати документи. Квитки й мобільний згоріли.

Пожежники приїхали через 15 хв., гасити не стали. Після громової блискавки водою тушити не можна. Причиною іскрового розряду могли стати мобільні телефони в салоні.


А в цей час:


У селі Живачів Тлумацького району Івано-Франківської області близько сотні людей святкують весілля Ярослава Голинського та Любові Татарин. Молодь танцює, гості старшого віку вже розходяться по домах. Наступного ранку 17 місцевих госпіталізують до районної лікарні з діагнозом гострий ентероколіт.

- На весіллі багато людей було. У мене отруєння немає. Літо, може, холодцю переїли, - говорить 62-річна жителька села. - Нікого додому ще не виписали.


На пляжі біля водоспаду в селі Демидівка Жмеринського району Вінницької області сидять майже сто людей. У повітрі +36?С. Худорлявий чоловік, на вигляд років 40, заходить у водоспад, каже, що тут уперше. Підіймає руки вгору та стає під нього. Сильний струмінь води стягує з чоловіка сині в червону цяточку сімейні труси з розтягнутою гумкою. Той кидається їх наздоганяти, але вони тонуть. Декілька хвилин лазить по дну річки, шукає. Потім рве листя латаття, хоче вийти на берег. Прикриває сороміцькі місця водяним бур'яном, в оберемок якого потрапляє кропива. Чоловік кричить: "Рятуйте!", вискакує на берег голяка. Його зустрічають сміхом та оплесками.


У місті Макіївці Донецької області зо дві сотні зівак спостерігають, як горить нічний клуб "Шоколад". Із другого поверху вихоплюється полум'я. Пожежа почалася 2 год. тому через недопалок. Погасити вогонь вдалося тільки о 22.10. Ніхто не загинув. Знищено 200 кв. м покрівлі, 1800 кв. м оздоблювального матеріалу, 14 віконних блоків. Згоріли меблі та клубне обладнання.

У Севастополі на площі Нахімова триває фестиваль "Музичний пікнік"-"Без ГМО" на сцену виходить російський співак Григорій Лепс у розстебнутій білій сорочці, коротких темних штанах і чорних круглих окулярах. Люди починають кричати і свистіти.

- Було дуже жарко і Лепс весь час витирав обличчя сорочкою. Але цього разу він був якийсь дивний - робив різкі рухи, голос був невпевнений. Люди, які стояли зі мною поряд сказали, що він мабуть п'яний, - каже севастополька Аріна Радіолова, 33 роки.

За кілька хвилин співак перервав виступ і повідомив, що на площі загубився хлопчик, просив допомогти його знайти.


Що робили в міліції минулого тижня

30 липня до громадянина України Мурсала Рамазанова, власника кафе "Райський сад" у Рівному, приїхали сини з Азербайджану 21-річний Фуад та 23-річний Фарид. Обидва студенти. Хлопців затримали на вулиці, декілька годин допитували.

- Обзивали "чорномазими" та казали, начебто нам, ісламістам, не місце в Рівному. Погрожували підкинути наркотики та періодично били по голові та спині, - розповідають.

Родина вже відправила скарги на ім'я президентів України та Азербайджану, міністра МВС України, посла Азербайджану в Україні, уповноваженого ВРУ з прав людини, а також голови облдержадміністрації, прокурора Рівненщини, начальників обласних управлінь МВС та в СБУ. Виконувач обов'язків начальника Рівненського міськвідділу ВС Сергій Гандзелевський заперечує, що міліціонери образили чимось Рамазанових.


Минулого тижня прокуратура Сумської області повідомила: викрили керівників одного із міських відділів міліції. Вони примушували місцевих підприємців надавати щомісячну фінансову "допомогу" взамін на "кришування" їхнього бізнесу.

Начальника Охтирської міліції полковника Андрія Ваянова та його заступника підозрюють у вимаганні щомісяця 6 тис. грн у працівників обмінників валют. У продавців дисків - утричі менше. Ваянов пояснював, що гроші потрібні для ремонту міліцейської будівлі.

Аудіозапис розмови з міліцією торговці дисками виклали в інтернеті. Прокуратура вимагає притягнути посадовців до дисциплінарної відповідальності.


новини коротко

Македонія
призупинила візовий режим для громадян України до 15 жовтня. У цю державу тепер можна в'їжджати за наявності закордонного паспорта, страхового поліса й необхідної для перебування в країні грошової суми.

Національний авіаційний університет став найпопулярнішим серед цьогорічних абітурієнтів. До нього подали близько 27 тис. заяв на вступ. На другому місці - Львівський національний університет ім. Франка - близько 24 тис. претендентів, на третьому - Київський національний університет ім. Шевченка - 22,5 тис. охочих.

Міністерство освіти і науки розмістить електронні версії всіх шкільних підручників на своєму сайті, а також на сайтах регіональних управлінь освіти та науки.



цифра

4 роки
позбавлення волі присудили Олені Гончар за ДТП, у якому загинула 25-річна Алія Аскарова. 30 липня 2009-го Олена на позашляховику Toyota в Києві вилетіла на зустрічну смугу й протаранила Mercedes і "Таврію". Алія сиділа в "Таврії". Суд встановив, що Олена Гончар була в нетверезому стані. Її брат Михайло - колишній чоловік доньки Віктора Ющенка Віталіни, від якого в неї є донька.

$70 тисяч вимагає від Інни Богословської Роман Ромазанов, який три роки здавав їй дачу в Рудиках під Києвом. За його словами, після від'їзду Богословської не дорахувався двох телевізорів, електростанції-генератора, французького сервізу "Мадонна" та каструль "Бергоф". Сама депутат перебуває за кордоном і ситуацію не коментує.

22 фальшиві купюри номіналом $100 та комп'ютерну техніку вилучили в Севастополі у фальшивомонетників. Троє місцевих жителів упродовж квітня - травня 2010 року в квартирі одного з них організували виготовлення фальшивих грошей та їх збут на території міста.

50 працівників ДАІ перекрили вулиці в центрі Чернівців перед приїздом прем'єр-міністра Микола Азарова. Він взяв участь в урочистостях із нагоди 70-річчя Чернівецької області в Чернівецькому національному університеті ім. Юрія Федьковича. Упродовж п'яти останніх років такої посиленої охорони в місті не було.

анекдоти

Найкращим протизаплідним засобом 2010 року визнано іпотеку. На другому місці - автомобіль, куплений у кредит.

- Чув, за дорученням Януковича його адміністрація провела контрольну закупівлю наркотиків?
- Чому це не довірили професіоналам, наприклад Черновецькому?
- Судячи з усього, Льоні доручать ці наркотики знищити.

Симоненко заявив, що Ющенко покриває причетних до вбивства Гетьмана. На це Ющенко заявив, що Симоненко покриває причетних до вбивства Леніна


цитата

"Ми повинні вийти на 50-мільйонний кордон чисельності населення за 10 років. Підвищувати її можна за рахунок збільшення народжуваності та робочих місць, зменшення смертності й кількості виїжджаючих з України"
Михайло ЧЕЧЕТОВ, перший заступник голови фракції Партії регіонів

Зараз ви читаєте новину «Блискавка влучила у громовідвід у кабіні водія трамвая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути