середа, 18 жовтня 2017 14:21

Ярмоленка чекає смуга невдач

Не думав, що старт Ярмоленка буде такий ефектний. Ситуація нагадує ривок команди – після зміни головного тренера. І Андрієві, і вболівальникам важливо не впасти в ейфорію. Визначальним буде те, як він подолає першу кризу або смугу невдач.

Ярмоленко давно дозрів для якогось із провідних чемпіонатів. І він виявився голодним до футболу того рівня, в якому опинився. Андрій виглядає впевненіше, ніж Євген Коноплянка в "Севільї". Є відчуття, що він потрапив саме туди, де мав опинитись.

Часто зміна тренера ламає все для конкретного футболіста. Якщо в "Боруссії" зміниться наставник, то це може стати проблемою для Ярмоленка. Якщо ж усе складатиметься успішно, то в Дортмунді він відіграє два чи три сезони. А потім може опинитись у мюнхенській "Баварії".

Олександр ПОПОВ, 43 роки, головний редактор інтернет-сайта www.dynamo.kiev.ua

Ярмоленко потрапив у добре організовану команду. "Боруссія" грає у футбол, який йому органічний. Він відчуває радість від роботи. Це спричинило його яскравий початок.

"Шальке" Євгена Коноплянки – консервативний клуб, а "Боруссія" – більш творча. Дортмундці прагнуть літати. Там легко футболістам, які вміють грати у творчий футбол.

З часом емоції спадуть. Робота стане рутинною. Кожного гравця переслідують підйоми і спади. Андрієві треба бути готовим до них і – продовжувати виконувати свою роботу й отримувати від неї задоволення.

Порівнювати Ярмоленка з Шевченком рано. Можливо, в якийсь момент він опиниться на лавці запасних. Андрій повинен розуміти – це нормально. А вболівальники і преса мають підтримати його. Тоді він переживе цей майже неминучий період легше.

Всеволод КЕВЛИЧ, 48 років, тенісний менеджер, уболівальник київського "Динамо"

Ярмоленко і в "Динамо" грав так само, був лідером. Останні п'ять років він демонструє яскравий футбол. Якщо не знизить вимогливість до себе, то наступного літа може грати вже у "Баварії". Свого часу там опинився лідер збірної Польщі Роберт Левандовський. Для цього треба якісно відіграти у матчах із мюнхенським клубом. Ті міркують так, як свого часу "Динамо" Валерія Лобановського. Якщо хтось зіграв проти киян вдало – отримував від них запрошення перебратися в столицю. Поки що Андрій на правильному шляху – працює на команду, але й показує свої індивідуальні можливості.

У Європі був підвищений попит на українців – після тріумфу Андрія Шевченка. Потім він дещо спав – після невдач Реброва і Чигринського. Ярмоленку під силу відновити його.

Олег ФЕДОРЧУК, 56 років, футбольний тренер

Зараз ви читаєте новину «Ярмоленка чекає смуга невдач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути