четвер, 27 січня 2011 13:43

Аналогом української вувузели на Євро-2012 хочуть зробити глиняні свищики

 

24 січня, понеділок, 13.32

- Боже, я зомлію! Куди лізете, це шо - ваша черга? Майте совість, молодьож, - свариться старша жінка на двох студенток у приймальні Галини Кульчинської, заступника мера Рівного.

Десятки людей хочуть отримати безкоштовні запрошення на творчий вечір письменниці Ліни Костенко в місцевому драмтеатрі. Крізь двері чути, як щохвилини дзвонить телефон. Секретарка ледь устигає відповідати.

- Нема, зовсім нема запрошень. Пізно звернулися, тиждень тому були. А що я зроблю? Уже й прокуратура просить, і поліклініка, бібліотеки. На Театральній буде великий екран, усе буде видно.

На четвертому поверсі мерії пліткують, що на 639 місць у театрі є п'ять тисяч охочих.

У цей час:

31-річний Андрій Бєлкін із села Петроострів Новомиргородського району Кіровоградщини телефонує дядькові.

- Уже повно людей бачили зграю з п'яти вовків. Двоє старих і троє молодих, - розповідає 67-річному мисливцю Володимиру Погорілому. Він живе в селі Антонівка Шполянського району Черкаської області. Між селами - 1 км.

Домовляються полювати вихідними,  стріляти крупним шротом. Бєлкін і Погорілий минулої зими застрелили вовчицю, влітку Андрій підстрелив 48-кілограмового самця. Той хотів загризти припнуту для приманки козу.

50-річний Іван Федак із села Малі Ланки Перемишлянського району Львівської області ставить у сервант вітальні дві частини розрізаного навпіл букового поліна розміром 20х30 см. На них видно чорний тризуб розміром з долоню. У суботу зранку, розколюючи навпіл деревину, помітив ці малюнки.

- Аж злякався, - каже Іван. - Не випалене, на дотик гладеньке, ніби само по собі вродилося усередині. Подзвонив знайомим із лісгоспу. Кажуть, може, коли дерево було зовсім мале, на ньому хтось видер тризуб. Виросло, затягло, а зображення лишилося.

44-річний президент Донецької обласної федерації альпінізму Сергій Ковальов пише промову та відбирає фото для слайд-шоу.

За 2,5 год. в актовому залі Донецької облдержадміністрації його нагородять кубком. 5 січня команда з Донецька підкорила гору в Антарктиді висотою 3126 м. Піднімалися 5,5 год. На вершині розгорнули прапори України та Донецької області, сфотографувалися. Залишили капсули з вугіллям, символи Донбасу та лист-пропозицію назвати снігову вершину піком Донбасу.

Що робили в міліції минулого тижня

18 січня в Коростишівську лікарню на Житомирщині звернулися двоє побитих. Володимир Валько - з переламаним носом, його приятель Андрій - зі струсом мозку. Стверджують, так міліціонери вимагали $1 тис. хабара.

19 січня увечері в Ставищанському районі Київської області інспектор ДАІ збив машиною 50-річного чоловіка. Той помер на місці.

20 січня СБУ та прокуратура затримали начальника райвідділу міліції на Івано-Франківщині. Підприємець передав йому 2 тис. грн. Того ж дня арештували ще двох міліціонерів. У Дніпропетровській області - заступника начальника райвідділу, якому передали $2,1 тис. хабара. У Новосанжарському районі Полтавщини - 37-річного дільничного, що вимагав у бізнесмена 2,1 тис. грн.

Богдана ЄВСЄЄВА

Коротко

У Кременчуці на Полтавщині після зимових канікул медики виявили воші у 31 учня. У міській СЕС кажуть, винні батьки.

Аналогом української вувузели на Євро-2012 хочуть зробити глиняні свищики. Асоціація спортивного маркетингу пропонує назвати їх зозулицями.

Чиновникам мерії Херсона закрили доступ до соціальних мереж. Обмеження запровадили, щоб ефективніше використовували робочий час.

У Києві на місці новорічної ялинки до дня святого Валентина встановлять дерево кохання: 9-метровий дуб, на який закохані вішатимуть "валентинки".

У Житомирі машини швидкої допомоги планують перевести на газ. Мер Володимир Дебой вважає, це дозволить місту "серйозно економити".

Цифра

$5700

коштує набір із семи ручок швейцарської фірми Caran d'Ache. Його подарував мільярдер Рінат Ахметов екс-послу США в Україні Вільяму Тейлору.

14

років провів у рабстві на кисневому заводі в тайському місті Бангкок 57-річний інженер-одесит Анатолій Вдовиченко. Приїхав у країну встановлювати обладнання. Власник фірми забрав паспорт і змусив працювати безкоштовно.

3 856

українців отримують пенсію понад 10 тис. грн - дані Пенсійного фонду.

8 500 000

українців отримують щомісяця менш як 1 тис. грн пенсії, за даними Пенсійного фонду.

Цитата

"Те, що відбувається зараз у країні - благо і вища справедливість. Треба, щоб народ цього наївся та більше такого не захотів"

Любко Дереш, письменник

"Свого часу я дуже пишався, що ВВ та "Океан Ельзи" є в Росії суперпопулярними, грають українську музику. Але після того, як вони полізли в політику, я перестав їх слухати. Вимикаю радіо, коли вони виступають"

Михайло Добкін, голова Харківської облдержадміністрації

"350 високопоставлених чиновників, які прийшли при владі Януковича, зараз перебувають під слідством, проти них порушені кримінальні справи через корупцію"

Ганна ГЕРМАН, заступник глави Адміністрації президента

Анекдоти

- Петре, яка чисельність міліції?

- Тисяч 300.

- Ага. А Партії регіонів?

- Ну, тисяч 500. А навіщо тобі?

- Кросворд розгадую: "Найбільше злочинне угруповання в Україні".

За розпорядженням Кабміну Азарова, шкільні твори на тему "Як я провів літо" тепер перевірятимуть не в учительській, а в податковій.

Згідно з опитуванями громадської думки, лише 15% українців хочуть, аби прем'єр-міністр пішов. 85%, хочуть, аби він і його команда залишилися. Залишилися і відповіли за все.

- У житті не повірю, що за часів комуни на полицях магазинів був лише оцет і сірники. Може, в якомусь малому магазині так і було. Але в "Ашані"?!

Адам і Єва гуляють Раєм.

- Адаме, ми мене кохаєш?

- А кого мені любити...

Зараз ви читаєте новину «Аналогом української вувузели на Євро-2012 хочуть зробити глиняні свищики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути