четвер, 19 травня 2011 13:52

1 тис. кв. км у Чорнобильській зоні засіють просом

 

Понеділок, 16 травня, 11.02

83-річна Ольга Жулковська стоїть у першому ряду мітингувальників біля Тернопільського обласного управління міліції на вул. Валовій. Вимагають звільнити затриманого за спалення червоного прапора 21-річного "свободівця" Віктора Козорога. Однією рукою Ольга Андріївна тримає плакат "Зупинимо беззаконня", другою спирається на ціпок.

- Шо стояти? Треба колію перекрити! - вигукує. - Один раз затримували патріотів. Як люди вийшли на залізницю - зразу їх випустили й нам привели! Всі на колію!

- Пані, не командуйте! Най організатори кажуть, що робити, - каже хтось.

За 20 хв. вийде начальник обласної міліції 48-річний Федір Бортняк. Скаже, що Віктор Козорог порушив закон.

- Треба таки йти на колію, бо діла не буде, - повторить Ольга Жулковська.

Її не послухають. Мітинг розійдеться за 1,5 год.

А в цей час:

- Ти скільки за день отримуєш? 50 гривень? Ану, йди звідси зі своїм плакатом! - кричить підприємець Микола Криворот. Лається з невисокою шатенкою з організації "Молоді регіони" біля продуктового ринку "Лісовий" у Києві. Та розгортає транспарант "Мы - за чистый Киев".

- Ты лопатой работал когда-нибудь? Вот пойди и поработай, - відповідає жінка.

Підприємців і "регіоналів" розділяють міліціонери з "Беркуту". Власниця кіоску видирає в "регіоналів" плакат, утікає. За нею біжать 10 спецназівців. Ловлять, забирають транспарант, повертають його "регіоналам".

За 6 год. до того міліція та комунальники зносили павільйони й кіоски на ринку "Лісовий". Між ними й власниками виникла бійка. 12 підприємців затримали. "Регіонали" прийшли, щоб підтримати владу та міліцію.

34-річна львів'янка Мар'яна Пилипів телефонує на роботу чоловікові Андрієві, 35 років.

- Здай білети. Не поїду туди з дитиною, страшно. Знаєш, що вони придумали? Нікого із "Западенщини" не селити, на українську не відповідати. Ліпше в Карпати - своя сторона.

Мар'яна купила квитки на потяг до Сімферополя. Планувала 20 червня поїхати відпочивати з 5-річною донькою Настею і подругою. Прочитала в інтернеті, що в Криму не прийматимуть відпочиваючих із Західної України - через сутички у Львові на 9 Травня.

За 5 хв. знову розмовляє з чоловіком. Андрій говорить:

- Подзвонив до власника хати, де будете жити. Він сказав: "Пусть приезжают, в обиде не будут". Заспокойся.

У магазині "Все від 40 гривень" у райцентрі Кам'янка Черкаської області кілька десятків жінок міряють босоніжки.

- Є чорні й білі - по 40 і 60 гривень, - каже 29-річна продавщиця Жанна Доненко. - На базарі такі вдвічі дорожчі. Підіть і подивіться. Зранку знайома базарниця взяла в мене ящик таких.

До вечора босоніжки закінчуються. Продали 10 ящиків.

34-річна Олена, продавець магазину "Заграва" на вул. Калініна, 9 у Полтаві, просить двох школярів розміняти 200-гривневу банкноту у відділенні банку "Київська Русь". Воно розташоване в тому ж будинку, що й магазин. Підлітки хотіли купити шоколадних цукерок.

Рівно за 5 год. до банку зайде чоловік у спортивному костюмі, виб'є скло перегородки, погрожуватиме касиру чимсь, схожим на зброю. Забере 17 тис. грн і зникне. Охоронець у банку відсутній.

Що робили в міліції минулого тижня

13 травня в СІЗО Харкова скоїв самогубство 38-річний Сергій Литвин. Його арештували в грудні минулого року, звинуватили в крупній крадіжці. У міліції кажуть, Литвин двічі  розбивав собі голову, стільки ж різав шию. У день смерті розірвав накладений шов і пошкодив шийну артерію. Голова Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман стверджує, що Сергій не витримав катувань. У листі до омбудсмена Литвин писав, що його катують струмом, перекривають дихання.

12 травня прокуратура Одеси передала до суду справу проти начальника Ренійського райвідділу міліції й керівника районного відділу боротьби з наркотиками. У матері затриманого вони вимагали $3 тис. за те, що не порушуватимуть проти сина справи за зберігання наркотиків.

Минулого тижня стало відомо, що двоє підлітків загинули 7 травня в Чернігові через переслідування патрулем ДАІ. Уночі 15 та 17-річний хлопці їхали мопедом вул. Щорса. Їх 4 км переслідувала із сиреною і мигалкою патрульна Skoda Octavia з номерами 04-30. У ній були міліціонери Зеляк і Самойленко. На повороті до села Киїнка інспектори підрізали мопед. Хлопці вилетіли на зустрічну смугу, потрапили під фуру. Вона тягнула тіла 100 м.

6 травня в Харкові за підозрою у зґвалтуванні затримали заступника начальника відділу слідчого управління обласної міліції 38-річного майора Сергія Крафиню. 22-річна харків'янка розповіла, що той напав на неї на вулиці в ніч на 1 травня, погрожував ножем, зґвалтував. У міліції кажуть, майор звільнився з органів 29 квітня - за власним бажанням.

 

Посольства Франції, Іспанії, Італії, Нідерландів, Бельгії, Фінляндії й Данії створили візові центри в Україні. Через них візу оформляють без черг. За послуги беруть від 300 грн.

1 тис. кв. км у Чорнобильській зоні засіють просом. Учені перевірять, як культура росте в зоні відчуження. Експеримент коштуватиме 500 тис. грн. Фінансуватиме його Євросоюз.

У Харківській області не пускають закордон роботодавців, які заборгували Пенсійному фонду. Таких у регіоні 28. Їх список опублікують на сайті обласної влади.

Загальноосвітні школи протягом двох років перейдуть на навчання в одну зміну - наказало Міносвіти. Зараз у понад тисячі шкіл заняття у дві зміни. Найбільше таких у Криму, Севастополі, в Рівненській і Закарпатській областях.

 

70

хвилин пробув у закопаній труні донеччанин 60-річний Валерій Лавриненко

200 000

абортів зробили українки торік. 2005 року - 350 тис.

340

гривень штрафу заплатить той, хто кине недопалок або пляшку на вулицях Сімферополя. Так розпорядився мер міста Віктор Агеєв.

600 000

самотніх матерів нарахували в Україні. За шість років кількість жінок, які самостійно виховують дітей, зросла в 20 разів

 

"Національною мовою не говорять лише окупанти, раби й дурні"

Віктор Ющенко, колишній президент України

"Здається, такі чудові дні природа дарує нам як компенсацію за безлад, беззаконня та несправедливість, що відбуваються в нашій країні. Незрозуміло, як можна не любити цей райський куточок на Землі, цю країну, український народ, щоб так знущатися з нього"

Людмила Савченко, начальник відділу прогнозів Укргідрометеоцентру, сказала під час прогнозу в прямому ефірі Національного радіо. Після цього її звільнили

"Наприклад, о десятій ранку по всій країні звучать сигнали тривоги. І зупиняється все - транспорт, робочі місця, плавець, який пливе в басейні"

Олександр Єфремов, голова фракції Партії регіонів, про те, як слід 22 червня відзначити роковини нападу Німеччини на СРСР

 

Анекдоти

У Генпрокуратурі запевняють: так, як голодує Луценко, у нас харчуються половина українців.

Селяни вирішили скинути голову агрофірми. Бунтують, стоять із вилами біля входу до контори.

- А ви пам'ятаєте, як я прийшов до вас уперше, в самій сорочці, а ви мене одягали всім селом? - питає голова.

- Пам'ятаємо!

- А пам'ятаєте, як усім селом дім будували?

- Пам'ятаємо!

- А як дітей відправляли навчатися за кордон?

- Пам'ятаємо!

- Так що ж ви, хочете знову починати все спочатку?

 

Зараз ви читаєте новину «1 тис. кв. км у Чорнобильській зоні засіють просом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути