понеділок, 13 листопада 2017 13:56

З'явилися перші фото і відео унікальної зустрічі Венери та Юпітера

Сьогодні, 13 листопада, о 6 ранку за київським часом усі могли спостерігати унікальне явище - злиття двох найяскравіших планет - Венери та Юпітера. Серед науковців цю зустріч небесних тіл називають ще парадом планет.

Автор: відкриті пошукові мережі
  Парад планет
Парад планет
Автор: Twitter
  Парад планет
Парад планет

Вранці Венера та Юпітер наблизилися один до одного і перетворилися в єдину зірку, повідомляє прес-служба "NASA" на офіційній сторінці в Twitter. Найбільше парад було помітно у північній півкулі.

І хоч більшість жалілася, що через хмарне небо пропустили парад планет, окремі користувачі Інтернету вже виклали свої перші фото та відео незвичайного космічного явища.

Автор: Twitter
  Найбільше парад було помітно у північній частині півкулі.
Найбільше парад було помітно у північній частині півкулі.
Автор: Twitter
  13 листопада, о 6 ранку за київським часом усі могли спостерігати унікальне явище -  злиття двох найяскравіших планет - Венери та Юпітера
13 листопада, о 6 ранку за київським часом усі могли спостерігати унікальне явище - злиття двох найяскравіших планет - Венери та Юпітера

Так, запис на власному каналі у YouTube опублікував користувач "softrif.com". На відео в небі видно дві яскраві точки. Це і є Венера та Юпітер.

Науковці анонсують наступний парад планет, пише earthsky. Він відбудеться 16-17 листопада. Вранці (до 8-ї ранку) на небі зустрінуться Венера, Юпітер та Місяць.

Працівники науково-дослідної обсерваторії на основі комплексу NASA показали громадськості вкрай рідкісне явище на Сонці. Йдеться про коронарний отвір, що являє собою "відкриту" область світила.

Знімки з'явилися на офіційному сайті американського космічного відомства

Зараз ви читаєте новину «З'явилися перші фото і відео унікальної зустрічі Венери та Юпітера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути