понеділок, 16 січня 2017 11:22

З'ясували норму фізкультури для здоров'я

З'ясували норму фізкультури для здоров'я

Люди у віці від 18 до 64 років повинні займатись фізкультурою мінімум 150 хв на тиждень: танці, фітнес, піші прогулянки чи велосипед, ігри, активні домашні справи і кардіонавантаження.

Це мінімально допустима норма фізичних вправ, здатна вберегти організм від хвороб серця, судин і передчасної смерті, з'ясували англійські дослідники відповідно до порад Всесвітньої організації охорони здоров'я, інформує mir24.tv.

Експерти дослідили більш як 63 тис. респондентів з Англії і Шотландії, середній вік яких до 59 років.

Кожне заняття має тривати не менш як 10 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бадмінтон і теніс - вчені назвали найкорисніші види спорту

Підвищити час фізкультури до 300 хв в тиждень рекомендують тим, хто хоче зміцнити серцево-легеневу систему, кістково-м'язову тканину і знизити ризик захворюваності неінфекційними захворюваннями. Людям з проблемами суглобів радять також як мінімум три рази на тиждень виконувати вправи на рівновагу.

Фізичною активністю діти і підлітки до 17 років мають займатись не менше 60 хв на день, до того ж не силовими вправами, а аеробікою.

Що стосується вікової групи від 65 років і старше, оздоровчі заняття повинні тривати не менше 75 хвилин в тиждень.

Науковці переконані, фізична активність захищає організм від розвитку інсульту, цукрового діабету, серцево-судинних захворювань і раку кишечника, а також проблем із зором.

Південнокорейські дослідники дійшли висновку, що робота на землі: обробка, догляд за рослинами і збирання врожаю, мають таку ж користь, як і фізкультура.

Учені назвали найкорисніші види спорту. Серед фаворитів опинились бадмінтон, теніс і сквош (гра в теніс зі стінкою). На другій позиції у рейтингу - плавання та аеробіка. На третьому місці - велоспорт.
Зараз ви читаєте новину «З'ясували норму фізкультури для здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути