середа, 15 серпня 2018 18:11

З'ясували, чому чоловіки краще орієнтуються в просторі

З'ясували, чому чоловіки краще орієнтуються в просторі
Чоловіки краще орієнтуються в просторі і швидше знаходять дорогу до потрібної мети, ніж жінки. Фото: Канал 24

Чоловіки краще орієнтуються в просторі і швидше знаходять дорогу до потрібної мети, ніж жінки.

Вчені з Університетського коледжу Лондона пояснюють це, як еволюцію і гендерну нерівність, передає "Новое время".

"Через відмінності в діяльності протягом століть мозок чоловіків і жінок розвивався по-різному. Чоловіки були здобувачами і повинні були шукати дорогу частіше, ніж жінки, тому і зараз здатність чоловіків до навігації виражена сильніше, ніж у жінок", - кажуть вчені.

Дійти такого висновку вченим допоміг експеримент з вивчення деменції, який проводився у формі комп'ютерної гри Sea Hero Quest. Понад 4 млн учасників гри повинні були відшукати втрачені спогади старого моряка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому кішки більше люблять жінок

При цьому в експерименті брали участь чоловіки і жінки різного віку і різних регіонів проживання. Це дало дослідникам можливість оцінити, чи залежить вміння орієнтуватися у просторі від різних факторів.

"З віком вміння орієнтуватися у просторі погіршується. У країнах, де рівень гендерної нерівності вищий, більший і розрив між результатами чоловіків і жінок. А це означає, що на когнітивні здібності людини неодмінно впливає культура, в якій вона живе", - каже один з авторів дослідження, професор Хьюго Спірс.

Жінки краще відчувають смак вина. Вчені з іспанського Технічного університету Мадрида провели дослідження на відмінність смаків вина у чоловіків і жінок. У дослідженні взяли участь 208 осіб. Вони вибирали наосліп між шести видів вина – одне рожеве, два білих і три червоних. Представниці жіночої статі краще відчували відтінки і смаки алкоголю, ніж чоловіки. Це лише показало, що в сильної статі менш розвинена чутливість піднебіння.

Зараз ви читаєте новину «З'ясували, чому чоловіки краще орієнтуються в просторі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути