субота, 25 травня 2024 01:47

ЗСУ планують використовувати штучний інтелект на полі бою

ЗСУ планують використовувати штучний інтелект на полі бою
ЗСУ використовують безпілотники зі штучним інтелектом. Фото: Telegram/Zelenskiy

Збройні Сили України ставлять за мету широке впровадження штучного інтелекту на полі бою, щоб компенсувати чисельну перевагу ворога.

Про це повідомив заступник Головнокомандувача ЗСУ, полковник Андрій Лебеденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хрещений батько" ШІ застеріг від використання його у воєнних цілях

"Один з основних напрямків роботи Генерального штабу – інноваційна діяльність. Розгорнута масштабна діяльність. І це не просто слова, а факти, доведені дією та результатом", - підкреслив він.

Полковник зазначив, що для переходу від кількості безпілотних систем до більш нового рівня по якості, силам оборони потрібно налагодити використання машинного зору, і "замахуватись" на штучний інтелект.

За словами Лебеденка, українське військо широко працює з вітчизняними виробниками і з країнами-партнерами, які надають необхідні технології.

"Ми працюємо над тим, щоб продукти нашого партнерства стали більш масовими, щоб був новий рівень якості. Наша мета – використання штучного інтелекту на полі бою", - підкреслив він.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну російська загроза виросла й в інформаційному просторі. Тому Україна постійно шукає інструменти для боротьби з пропагандою.

Одним з найдієвіших є штучний інтелект. Він обробляє великі бази даних і детально аналізує контент. У боротьбі з російською пропагандою українські фахівці користуються різноманітними платформами, що працюють на ШІ.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ планують використовувати штучний інтелект на полі бою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути