понеділок, 09 січня 2017 09:15

Знайшли найбільш дощове місце на планеті

Знайшли найбільш дощове місце на планеті

Американським вченим вдалося знайти місце, де випадає рекордна кількість опадів. Таким місцем стало село Мавсілам в Індії.

Щороку в поселенні випадає близько 12 млн опадів у вигляді дощу. В окремих регіонах Північної Індії спостерігається випадання опадів у межах 3,5 тисячі міліметрів.

Рекордні показники дощу в Мавсілам зафіксовані в 1985 році. Тоді випало 6 млн опадів. Запис про це міститься у Книзі рекордів Гіннеса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли джерело, з якого пили Адам і Єва

Утім місцеве населення добре пристосувалося до таких умов погоди. Тривалий час працювати під дощем допомагають саморобні парасолі. Їх жителі села роблять з листя бамбука чи пальми. Аби перейти великі калюжі, селяни роблять мости з ліан.

Швейцарські фізики запропонували викликати дощ цілеспрямованим впливом на атмосферу лазерними променями. Дощові хмари формуються у той момент, коли мікроскопічні повітряні кластери заповнюються конденсатом водяної пари. Досягнувши певної концентрації, конденсована волога накопичується в дощові краплини і тоді проливається з небес на землю у вигляді опаді.
Зараз ви читаєте новину «Знайшли найбільш дощове місце на планеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути