пʼятниця, 02 грудня 2016 09:59

Стало відомо, на скільки років вистачить запасів води на планеті

Стало відомо, на скільки років вистачить запасів води на планеті

Американські вчені висунули нову версію зникнення живих організмів із Землі. Відповідно до неї, причиною вимирання стане висихання води, повідомляє портал Ukr.media.

В основі нової теорії дослідників – глобальне потепління. Щорічне підвищення температури повітря призводить до випаровування Світового океану. Як наслідок, обсяги питної води на планеті стрімко зменшуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким буде апокаліпсис — 8 сценаріїв

Невідворотні зміни клімату також сприяють випаровуванню вологи в шари атмосфери. Звідси вона не повертається назад у кругообіг.

Крім природніх факторів зменшення запасів води, є й антропогенні, кажуть дослідники з університету Флориди. Науковий і технічний напрямки людської діяльності негативно відображаються на нормальному кругообігу води у природі.

Вчені прогнозують, якщо динаміка стрімкого зменшення водних запасів не зміниться найближчим часом, запасів води на планеті може не вистачити навіть на сотню років.

Вчені NASA вважають, якщо глобальне потепління стрімко розвиватиметься, на Землі почнуться незворотні процеси. Протягом століття на Землі відбудуться значні зміни, які негативно вплинуть на життя майбутніх поколінь.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, на скільки років вистачить запасів води на планеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути