четвер, 07 вересня 2017 07:25

Знайшли чорну діру, в 100 тис. разів більшу за Сонце

Знайшли чорну діру, в 100 тис. разів більшу за Сонце
Фото: theguardian.com

Астрономи з Японії заявили про існування у нашій галактиці невідомої досі чорної діри. Утворення, яке у 100 тис. разів більше за Сонце, знайшли посеред хмари газу.

Об'єкт відслідкували за допомогою потужного телескопу в пустелі Атакама в Чилі. На молекули газу в еліптичній хмарі, на відстані в 200 світлових років від центру Чумацького Шляху, впливали величезні гравітаційні сили. Вивчивши дивний рух газів, науковці припустили, що на них впливає – чорна діра, розміром приблизно 1,4 трлн. км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили таємницю кілець Сатурна

За оцінкою науковців, вона друга за величиною у Чумацьокму Шляху після надмасивної чорної діри "Стрілець А", пише Guardian .

Якщо отримані дані знайдуть підтвердження, цей об'єкт стане другим у списку найбільших подібних ділянок з величезним гравітаційним притяганням виявлених у Чумацькому Шляху.

Космічний телескоп "Габбл" зробив унікальне фото галактики NGC 5559. NGC 5559 розташована на відстані 220 млн світлових років від Землі. Знімок показали на офіційному сайті Hubble.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли чорну діру, в 100 тис. разів більшу за Сонце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути